11 Октомври, 2024 14:11 442 5

Застраховките за кораби, пътуващи до Украйна, скочиха с 30% за една седмица

  • товарен кораб-
  • застраховка-
  • украйна

За кораб на стойност 50 млн. USD застрахователните услуги ще струват 125 000 USD повече на едно пътуване

Застраховките за кораби, пътуващи до Украйна, скочиха с 30% за една седмица  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Цената на застраховката за кораби, пътуващи до Украйна, се е увеличила с една трета от миналата седмица, съобщи аг. Bloomberg, позовавайки се на свои източници.

Според тях, цената на застраховката, която миналата седмица възлизаше на около 0,75% от цената на кораба, сега надхвърля 1% от тази сума. Например, за кораб на стойност 50 млн. USD застрахователните услуги ще струват 125 000 USD повече на пътуване. Както отбелязва Bloomberg, това може да се дължи на зачестилите атаки срещу украински пристанища.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че руският екипаж на комплекса „Искандер-М“ унищожи кораб с боеприпаси от Европа в пристанище Южни в Одеска област. Ракетният удар е извършен по време на разтоварване.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената шапчица

    2 0 Отговор
    Има футбол за жени, футбол за мъже, бокс за жени и бокс за мъже.. Кога мъже ще се състезават в състезания по художественна гимнастика?
  • 2 Гориил

    5 0 Отговор
    Впечатляващи резултати от глупостта.
  • 3 Тома

    10 0 Отговор
    Ще скочат разбира се след като карат пуканки
  • 4 Опорка

    4 0 Отговор
    Ами да плават без застраховка, кво толкова, работата е сигурна
  • 5 Мишел

    0 0 Отговор
    С масирани ракетни удари предната седмица по пристанищата на Одеска област, в Одеса и Черноморск/Иличовск бяха потопени 2 контейровоза и един танкер , всеки от тях над 100 000 тона. От взривовете потънахпетдесетина малки кораби и катери. Така беше унищожен основен път за доставка на оръжия, боеприпаси и горива за Украйна , корабната линия Океанско-Черноморски експрес. Тези, които превозваха такива товари, печелеха много, но когато се оказа, че няма шансове корабите да оцелеят при такъв курс, желаещите да го правят секнаха.