21 Октомври, 2024 19:25 534 5

Засилваме туризма си с Черна гора през идните 2 години

  • българия-
  • черна гора-
  • туризъм-
  • евтим милошев-
  • симонида кордич

Договор за сътрудничество беше подписан днес между министрите на туризма на двете държави

Засилваме туризма си с Черна гора през идните 2 години - 1

План за съвместни действия в областта на туризма за периода 2025-2027 г. Между България и Черна гора подписаха днес в Подгорица министърът на туризма Евтим Милошев и неговата черногорска колежка Симонида Кордич. Ще бъде засилено сътрудничеството в ключови туристически направления, включително зимен, културен, винен, поклоннически и SPA туризъм, както и ще се работи за осигуряване на въздушна свързаност между балканските столици.

Двамата министри обсъдиха идеята за създаване на интегриран туристически продукт „Дестинация Балкани. Той ще даде възможност за разработване на общи туристически пакети, насочени към туристи от далечни дестинации като Япония и САЩ.

„За нас, балканските народи, не е печелившо да сме в конкуренция на тема туризъм. Светът и туристите от далечни дестинации ни приемат като една дестинация – район с уникална култура, впечатляващо историческо наследство, вкусна храна и изтънчено вино. Туристите от презокеанските страни искат да посетят няколко държави в рамките на едно пътуване. Ако създадем общ интегриран продукт, Балканите ще бъдат значително по-атрактивни на световната туристическа карта,“ каза министър Милошев.

Министър Кордич подчерта значението на плана, като заяви: „Важно е да имаме формална рамка за нашето успешно сътрудничество. Надявам се скоро да предприемем конкретни стъпки, за да сближим Черна гора и България и да се представим заедно пред туристите от по-далечните пазари. От съществено значение е да демонстрираме политическа воля и да осигурим възможности за икономическо сътрудничество в полза на двете страни. Туризмът е мост, туризмът е входна точка, и когато този мост бъде отворен, през него преминават множество икономически дейности“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 0 Отговор
    Руснаците първо ще ходят у Черна гора, а от там с чартъри до Варна и Бургас. България заобикаля всякакви санкции по ганчовския начин.

    Коментиран от #4

  • 2 Помак

    3 1 Отговор
    Незнам какво засилвате ( май нас по пързалката ) ..но Църна гора от 30 -40 години е туристическа перла за скъпо платежни туристи ! а не на пиани трошляци които с 100 евра за 30 дни се правят н баровци ,като на слъчака ,,банско ,лещени ,Девин,Велинград и д-р бедняшки смрдш пмшки места
  • 3 Чичака

    1 1 Отговор
    Няма ли руснаци, няма и туризъм. Това е истината.
  • 4 Ще ходят

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ако ги пуснат
  • 5 Нико

    1 0 Отговор
    Черна гора е много по-напред от България в развитието си.