15 Април, 2014 09:31 958 0

Първият безплатен курс от Innovation Center стартира

  • jobtiger-
  • innovation center-
  • курс-
  • разработка-
  • мобилни приложения

На 12 април 2014г., стартира първият безплатен курс за Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android, който се организира от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и JobTiger с подкрепата на Samsung.

Обучението бе открито от Кристина Щерева - ПР мениджър в Samsung, Нели Малакова - Старши специалист „Подбор“ в JobTiger и лекторите от Musala Soft - Борис Странджев,  Team Leader, Георги Цанков, Senior Software Engineer и Атанас Цанков, Software Engineer.

Курсът за дизайн и разработка на мобилни приложения е част от съвместния проект на Samsung  и Софийски университет „Св. Климет Охридски” – Център за иновации и технологии”,  чиято основна цел е да подобрява дигиталните умения на младежите като още едно допълнително предимство за тяхната професионална реализация и им осигурява най-доброто обучение, благодарение на технологиите и интегрираните решения на Samsung.

Обучението е изцяло практическо, насочено към придобиване на нови знания, развитие на меки умения и надграждане на техническите компетенции на младежите. В него ще вземат участие 20  курсисти между 18 и 25 години от различни учебни заведения, минали успешно предварителен изпит за входно ниво.  По време на курса те ще имат възможност да научат как да изграждат от основи и направят привлекателни за потребителите комплексни Android приложения. Освен техническите познания, студентите ще придобият и меки умения. В рамките на два учебни часа, специалисти от JobTiger ще помагат на курсистите да изготвят автобиография и мотивационно писмо. С всеки един от тях ще се проведе и индивидуално кариерно консултиране с цел подкрепа при избора на професия и търсенето на подходяща позиция.

По време на курса, участниците ще имат възможност да се срещнат и с други специалисти от брашна и да получат много ценни съвети и напътствия в сферата на мобилните приложения и софтуерните решения. Сред тях са Йордан Желев, Software Engineer и Димитър Димитров,  Senior Software Engineer в Musala Soft.

В края на курса, всеки от участниците ще има разработено собствено портфолио и ще получи индивидуално кариерно консултиране. Успешно завършилите курса участници ще получат сертификат от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в сферата на завършения курс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА