Last news in Fakti

21 Май, 2014 15:21 1 086 1

Русия стъпи на газовия пазар в Китай

  • путин-
  • газ

Русия и Китай подписаха газова сделка за милиарди долари. Споразумението предвижда годишният обем на доставките от „Газпром“ да възлиза на 38 млрд. куб. м. газ, съобщава АП.

Документът бе подписан в присъствието на руския президент Владимир Путин и президента на Китай Си Цзинпин.

Общата стойност по договора е $400 млрд. Документът е за срок от 30 години, уточни президентът на „Газпром“ Алексей Милер.

Подписаният договор с Китай е най-големият в газовия сектор за епохата на СССР и Русия, отбеляза руският президент Владимир Путин.

След подписването на споразумението акциите на "Газпром" скочиха с близо 2%. Русия преговаря от десетилетие с Китай за стъпване на местния енергиен пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 0 Отговор
    Санкции, санкции и само санкции за тези "лоши" руснаци...