Last news in Fakti

25 Юни, 2014 08:24 727 0

ДКЕВР иска с 2,46% по-евтин газ

  • газ-
  • парно-
  • дкевр

Тази тарифа е пряко свързана и с цените на парното и горещата вода

Как ще се промени цената на природния газ от 1 юли - това ще е темата на откритото заседание в Комисията по енергийно и водно регулиране.

Въпреки че от държавната газова компания "Булгаргаз” поискаха цената на синьото гориво да остане без промяна и през следващите три месеца, експертите от регулатора пресметнаха, че природният газ може да поевтинее с 2,46%, отбелязва Нова телевизия.

Тази тарифа е пряко свързана и с цените на парното и горещата вода. За тях също се готви промяна - идеята на регулатора беше топлото да поскъпне с до 20% в цялата страна. Токът вероятно ще остане почти без промяна.

Окончателните решения ще станат ясни в близките дни, тъй като новите цени влизат в сила от 1 юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА