Last news in Fakti

30 Юни, 2014 12:00 7 008 4

TV7 поиска процедура по несъстоятелност

  • tv7-
  • телевизия-
  • несъстоятелност-
  • софийски градски съд

Ръководството на ТV7 и ВВТ излезе с официално съобщение

Ръководството на  ТV7 и ВВТ излезе с официално съобщение, в което заяви, че двете телевизии са поискали от Софийски градски съд откриване на производство по несъстоятелност.

Ето и официалното писмо на ръководството на двете телевизии:

Уважаеми колеги,
Свидетели сме на дестабилизация на икономическата среда, в която функционират и нашите две компании. Събитията от 13 юни 2014 до момента, свързани с Корпоративна Търговска Банка, която бе основна обслужваща банка за ТV7 и ББТ, поставиха двете телевизии, заедно с редица други публични и части икономически субекти, в положение на забавяне в плащанията към различни доставчици.
Благодарение на изградените добри партньорски взаимоотношения, повечето от кредиторите на компаниите приеха предложението на двете телевизии за отсрочване на дължимите плащания или временно спиране изпълнението на действащи договори. Малка част от кредиторите (доставчици на телевизията), обаче предприеха крайни законови действия и подадоха молба до Софийски Градски Съд (СГС) с искане за откриване на производство по несъстоятелност.
С оглед на горните обстоятелства и с цел защита на интересите на служителите и нашите партньори, днес ръководството на ТV7 и ББТ поиска от СГС откриване на производство по несъстоятелност, съгласно разпоредбите на Търговския закон. Това е сложна и дълга юридическа процедура, в хода на която ще се установи реалната възможност на ТV7 и ББТ да се разплащат с действителните си кредитори както и състоянието им на платежоспособност. Това действие на практика защитава телевизиите от недействителни претенции на кредитори.
Към настоящия момент тази процедура по никакъв начин няма да засегне нормалния производствен процес на двете телевизии и излъчването на телевизионния сигнал.
Днес се очаква СГС да образува делото и най-късно, в срок от три месеца от днешна дата, да се произнесе с решение дали е констатирана неплатежоспособност.

Водещата на Гореща точка Ива Николова днес обяви от ефира на телевизията, че напуска тази медия.
След разговор за финансовата стабилност с Муравей Радев в предаването тя обясни, че откакто е водещ в тази телевизия получава постоянни откази да й гостуват политическите лидери Бойко Борисов, Лютви Местан, Николай Бареков, Радан Кънев, Меглена Кунева и др.

"След като те отказват да дойдат тук и моето място не е тук", заяви Ива Николова. Тя стана водеща на сутрешния блок, след като създателят му и водещ Николай Бареков пое поста изпълнителен директор на ТВ7, а след това създаде партията България без цензура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 5 Отговор
  • 2 СОЦИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    къде мине бюрека , след него трева не никне !!!

    Коментиран от #3

  • 3 мечока

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "СОЦИАЛИСТ":

    E... за това си имаме бай-Бойко - къде мине- то са спортни зали, булеварди, градинки и тн Да... много хора не го харесват, но те и мърлячите пък не обичат да им е чистичко а още по-сигурно е че и не го заслужават

    Коментиран от #4

  • 4 Джак Бауер

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "мечока":

    Е имате си "бай-Бойко" защото, както той се изразява : "Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме."