17 Август, 2014 16:21 2 174 24

Борисов обещава поне 10 зам.-министри мюсюлмани

  • мюсюлмани-
  • зам.-министри-
  • 10-
  • борисов-
  • властта

Българските мюсюлмани трябва да бъдат мост между партиите, а не разделителна линия, смята лидерът на ГЕРБ

Борисов обещава поне 10 зам.-министри мюсюлмани - 1
Снимка: ГЕРБ

„В следващото правителство трябва да има поне 10 заместник-министри български мюсюлмани и ако ГЕРБ спечели 121 депутати, това ще бъде факт“. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението си в с. Припек, община Джебел, съобщиха от пресцентъра на партията.

Борисов коментира още, че българските мюсюлмани трябва да бъдат мост между партиите, а не разделителна линия, да са тези, които създават усещането за стабилност, за невъзвратимост в етническия модел, като оттам нататък всяка партия се състезава за максимален брой гласове. „До този момент ГЕРБ и ДПС са партиите, където има най-много български мюсюлмани. Сега в нашите области, където има предимно смесено население, издирваме всичко, което е образовано, с добра репутация и ще му дадем път да се развива. Като имаш 121 депутати, не могат да ти извиват ръцете кой какъв да бъде. Като не спечелим изборите, оставаме опозиция. Тогава пак отиват на „Орлов мост“, целиват се и продължават със същия този успех нататък“, каза още Борисов и допълни, че след като минат изборите, пред ГЕРБ има две опции - „или управляваме стабилно, или не участваме в каквито и да били такива коалиции с пазарлък. Какъв играч съм аз определят хората ”.

„Всички хора са на гурбет, защото години наред държавата не работи, а само се занимава с политика и всеки се определя за вожд. Много се обидиха реформаторите за „драгалевския вожд”, та чак ме пратиха при царя. Преди десетина години, когато царят дойде, ако беше направена тогава коалиция между СДС с Иван Костов и царя, България щеше да е съвсем различна до момента”, каза Борисов. „Сътрудничество може да се прави с всички партии и е задължително да се прави с всички партии. Изборите не са нещо, което да разделя хората. Управляваме сами, но разбира се, там, където има възможност, винаги сме работили в коалиция, където имаме с Реформаторския блок мнозинство в общинския съвет. Помните и в София „Синята коалиция” колко остро се изказва за Йорданка Фандъкова, сега започнаха да я харесват. Аз никога не съм си менил мнението по тяхно отношение и винаги съм казвал, че им пожелавам успех. Оттам нататък коментарите им са дори обидни на момент като се има предвид успехите им, които са пожънали. Те се радват на един евродепутат, ние на шест“, допълни той.

По думите му президентът Георги Първанов е казал, че в Германия са направили коалиция и тя е бетон, но широката коалиция се управлява от първата партия, от Ангела Меркел, вече трети мандат. И всички казват, че това е коалицията на Меркел, а не на социалдемократите – просто там хората си знаят мястото и избират стабилността. „Така че поздравете „Коалиция за България“ с всичките им коалиционни партньори и с всичките им сладури от „Орлов мост“, където бяха докарали от провинцията да правят митинг заедно, защото не може коалицията да събере хора да ни се противопостави”, обясни той. „Въобще не мога да схвана тази „Коалиция за България“. Аз пия кафе, родопски чай, не се целивам по „Орлов мост“ като Станишев и Местан. Тези, където се целиваха, явно са много ревниви. Да ходят да се целиват пак, ние нямаме нужда. На БСП им се управлява, ама хем не могат, хем искат”, каза още Бойко Борисов по време на откриването на новоизградената с дарение от 45 000 лв. от ГЕРБ спортна площадка в селото.

По време на посещението си в област Кърджали председателят на ПП ГЕРБ се срещна и с жители на селата Горно Кирково, където със средства от субсидията на партията – 25 000 лв, е ремонтиран местният водоем и Велишане, където ГЕРБ осигури същата сума за изграждането на водопровод и ремонт на джамията. Жителите на Горно Кирково благодариха на Борисов за ремонта на водоема и бяха категорични, че по време на управлението на ГЕРБ регионът е започнал да получава евросредства, а правителството на БСП и ДПС ги е спряло. „Парите за моите билбордове са дадени за водоеми. За четири години сме правили от водоеми до проходи, а преди пет години нямаше нищо”, каза още Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    4 2 Отговор
    Тц тц тц........Пази Боже

    Коментиран от #2

  • 2 Autohouse Randm

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    pazi boje stanishev,barekov,siderov da sa v parlamenta

    Коментиран от #3

  • 3 Румен Янев

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Autohouse Randm":

    Не обръщам внимание на коментари от хора мразещи родния си език и предпочитащи да се изразят на маймуница!Отгоре на всичко съм учил едно време че има и главни букви които се старая да използвам когато трябва!Та с две думи ясно ми е от тази съвкупност от неоспорими факти за кого ще гласува някой който се е нарекъл автокъща....

    Коментиран от #6

  • 4 Монго

    2 2 Отговор
    А аз, като съм привърженик на Шинтуизъмът, Б.Б. къде ще ме сложи...

    Коментиран от #5

  • 5 Autohouse Randm

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Монго":

    hodi go pitai

    Коментиран от #8

  • 6 Autohouse Randm

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Румен Янев":

    ti mrazish rodinata si a si vzel da govorish
  • 7 koko

    4 2 Отговор
    това не мога да го приема.в християнска държава да ме управляват мусита ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ КОИТО ДЪРЖАТ ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИА ДА НЕ ПОЗВОЛЯТ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ

    Коментиран от #10

  • 8 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Autohouse Randm":

    Джизо /шинтоиски бог/ не ми позволява...
  • 9 гошо прупрунков

    5 3 Отговор
    като се кланяте на бойко не забравяйте че доган е зад ваз

    Коментиран от #11

  • 10 Autohouse Randm

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "koko":

    che do sega zashto go priemashe
  • 11 Autohouse Randm

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "гошо прупрунков":

    lele i takiva kato teb glasuvat i opredeliat badeshteto ni.ujas

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 12 гошо прупрунков

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Autohouse Randm":

    Автокъща ,ти верно ли мислиш, че имаш бъдеще , с бойко или без него, приятелю ти си обречен. Съжалявам !

    Коментиран от #15

  • 13 koko

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Autohouse Randm":

    http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php ползваи това приятелю много помага
  • 14 скар фейс

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Autohouse Randm":

    Проблемът е, че тези, като теб са много. Защо така се заблуждавате бе хора?!

    Коментиран от #16

  • 15 Autohouse Randm

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "гошо прупрунков":

    azdali sam obrechen ne e tvoia rabota no ti si obrechen cial jivot da chakash mesiata
  • 16 Autohouse Randm

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "скар фейс":

    ti nali nesi zabluden.kaji za koi bi glasuval?

    Коментиран от #17

  • 17 скар фейс

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Autohouse Randm":

    Принципно не гласувам, но послдния път се НАЛОЖИ да го направя, само и само да знам, че съм попречил на тоя комуняга да вземе властта. Наистина ли мислиш този за демократ?! Всички са един отбор юнаци, но този е най-алчния от всички.

    Коментиран от #21, #22

  • 18 Румен Янев

    1 1 Отговор
    ГЕРБ осигури същата сума за изграждането на водопровод и ремонт на ДЖАМИЯТА.
  • 19 Христо Ковачев

    1 1 Отговор
    ДАЖЕ И КОМУНИСТИТЕ НЕ ПРЕДПОЛАГАХА ЧЕ БОКО ТЕХНИЯ ЧОВЕК МОЖЕ ДА КРАДЕ ТОЛКОВА МНОГО,А ОСВЕН ТОВА И НЕ ИСКА ДА ДЕЛИ С БСП КИНТИТЕ

    Коментиран от #20

  • 20 скар фейс

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Христо Ковачев":

    Точно!
  • 21 Autohouse Randm

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "скар фейс":

    nali ste naiasno profesori chervenog.zo lizachi che za 1 godina Stanishev i kompania otkradnaha niakolko miliarda i niama nishto nasreshta.
  • 22 Autohouse Randm

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "скар фейс":

    Prost narod slaba darjava.

    Коментиран от #23

  • 23 скар фейс

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Autohouse Randm":

    Тук глупакът е един и всички виждат кой е той. За съжаление, както ти казах пълно е с глупаци!

    Коментиран от #24

  • 24 Autohouse Randm

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "скар фейс":

    ti poneje si mnogo umen za tova si davash glasa na izmamnici kato barekov i sider aga
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове