Last news in Fakti

7 Декември, 2014 12:27, обновена 8 Декември, 2014 08:20 11 086 10

Тигър избяга от клетката си в столичния зоопарк

  • тигър-
  • избяга-
  • зоопарк-
  • софия

След шестчасова операция тигърът благополучно беше върнат обратно

Тигър избяга от клетката си в столичния зоопарк. Животното беше изолирано в затворено помещение в залата с рибките, съобщиха за Факти.бг от зоологическата градина.

Предполага се, че причината за инцидента е невнимание от страна на работниците, които се грижат за животните. Посетителите са били изведени без паника от сградата. Няма опасност за хора.

Зоопаркът е затворен. По спешност е извикан ветеринарен специалист, за да упои тигъра.

От управата на зоопарка заявиха че ще търсят хуманно отношение към животното.

След шестчасова операция тигърът благополучно беше прибран в клетката си. Прибирането е приключило благополучно, с изключение на одраскване на един от служителите, уточниха от зоопарка. На мястото са присъствали всички лекари от зоологическата градина, заедно с директора, кмета на столицата Йорданка Фандъкова, както и представители на специалните части.

„Упояването беше трудно, тъй като той се движеше в залата и нямаше достъп до него”, каза каза пред журналисти д-р Манол Нейков, директор на столичния зоопарк. Той уточни, че се е наложило три пъти той да бъде отстрелян с упойка.
„За съжаление наш гледач и то от опитните е проявил небрежност и е оставил една от вратите отворени. Вероятно ще бъде наказан”, каза д-р Нейков и допълни, че състоянието на гледача е зле психически в момента.

Оказва се обаче, че майка с две малки деца е прекарала около 15 минути в компанията на избягалия тигър Мъри. Това разказа самата жена пред БНР.

Обадих се за помощ на 112, а оттам ми казаха: "Вие се шегувате" - разказа Емилия Николова.

Емилия Николова разказа как точно се е случило бягството на тигъра. В този момент, малко преди 12.00 часа на обяд, в залата е имало около 20 души - възрастни и деца. Тигърът просто е бутнал вратата на клетката и е излязал без никакво усилие. Почти всички посетители на залата са успели веднага да напуснат помещението. Емилия Николова обаче е била с двете си малки деца - на 1 и на 4 години и тъй като тигърът се е намирал на пътеката между нея и изхода на залата, не е посмяла да побегне с двете деца. Близо 15 минути са се крили зад изкуствено храстче, разположено в близост до изкуственото езеро в залата.

Опитът й да получи помощ на телефон 112 е бил неуспешен, защото първо от там са й казали, че вероятно се шегува. След като ги е уверила, че въобще не се шегува и че има нужда от помощ, са й казали: Ами изчакайте. Ще видим на кого да прехвърлим вашето обаждане, и са пуснали музика. Емилия се е притеснявала, че разговаряйки по телефона, гласът й може да привлече вниманието на тигъра. Затова е затворила телефона и в този момент е видяла как двама души, които явно работят по ремонта на въпросната зала, й правят знак да върви към отворената врата на едно от сервизните помещения, които се намират в близост до клетките на големите хищници и диви котки. Така Емилия успява заедно с децата си да се измъкне към една от тези стаи, едно от тези сервизни помещения, откъдето пък й отварят малко по-късно врата навън.

Факти.бг припомня, че на 3 август месец от зоологическата градина в Ловеч избяга ягуарът Алонсо, след като служител в парка остави отключена клетката на животното.

Алонсо беше застрелян, а служителят наказан с последно предупреждение за дисциплинарно уволнение. Случаят предизвика широка дискусия в медиите и социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 irbod1

    0 3 Отговор
    qko nqma da trqbva da hodq do afrika na safariiii..lovdjiite 6te me razbertat
  • 2 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор
    ПРОСТОТИЯ
  • 3 Гост

    3 1 Отговор
    Последно предупреждение за дисциплинарно уволнение ...
    Това трябва да минава под графа за заплаха на обществения ред и живота на цивилни хора и да се наказва директно със съд , уволнение, глоба и т.н. ... пълна простотия , наели банда с осми клас образование и ги сложили да работят и какво друго да направят освен да "забравят" единственото, за което са отишли на работа ...
  • 4 Grigorov

    1 1 Отговор
    Очакваите скоро в колбасарницата.
    А кожата,около врата на някоя примадона.
  • 5 Валери Ценков

    0 0 Отговор
    Това не е първото бягство на животно.През годините бягаха лъвът,горилата,двата зубъра-с фатален за тях край.Просто сега се дава по-голяма гласност.Бягали са и пак ще бягат,те са просто затворници,какво друго им остава.Длъжни са да опитат
  • 6 Георгиев

    1 0 Отговор
    Граждани, тия екипи от 112 за нищо не стават.Това са кадри съкратени от полицията дето не знаят за какво са там освен че трябва да се разпишат и да си получат заплатата, а и да дават неадекватни съвети. Наскоро им се обадих за един клошар когото видях да лежи без признаци на живот в парк Витоша. И въпросните вместо да изпратят медицински екип започнаха да ме съветват да го бутам да видя дали е жив.Аз им отказах и ми затвориха с думите като не искаш да го бутнеш не се обаждай.Има ли институция която да се сезира и да сложи компетентни служители на тази длъжност а не дебело.ерковци които да се карат с гражданите вместо да им помагат.
  • 7 nasencetyy

    0 0 Отговор
    Те го хванаха вече,Вие сега се сетихте
  • 8 дидо

    0 0 Отговор
    У да му се невиди , аз очаквах да се запъти към парламета !

    Коментиран от #9

  • 9 Venom

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "дидо":

    Аз също!!!
  • 10 Гвендолин

    0 0 Отговор
    "Алонсо беше застрелян,а служителят наказан" тия хора имат ли мозък? Застреляли животното,което и без това е живяло в изгнание,а оня само бил наказан.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове