Last news in Fakti

12 Януари, 2015 10:15, обновена 12 Януари, 2015 16:36 11 039 32

Петко Сертов се прибра в България (Обновена)

  • петко сертов-
  • прибра-
  • българия

Тази нощ към 1:30 часа той е минал през ГКПП Кулата


Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов се е прибрал в България. Това съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Тази нощ към 1:30 часа Сертов е минал през ГКПП "Кулата", каза Вучков.

В кола, шофирана от брат му, е била и жената на Сертов. Той е заявил съвсем доброволно, че е претърпял лек пътен инцидент в Гърция, обясни Вучков. Това наложило лечението му в южната ни съседка.

Министърът допълни, че днес ще бъде прекратена и процедурата по неговото издирване, като благодари на семейството на Сертов за оказаното съдействие.

Той е снет от всички информационни системи, в които беше подаден за издирване.

В момента Сертов е в България и е в добро здраве.

Петко Сертов не бил обект на престъпление и не е претърпял пътно транспортно произшествие. Това обявиха днес на пресконференция от СДВР във връзка със завръщането му в България.

Христо Терзийски, заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи заяви, че снощи след 1:30 е получена телеграма, от която става ясно, че на 12 януари на ГКПП-Кулата влиза лек автомобил, управляван от Тодор Сертов, брат на Петко Сертов. В колата са се возели жената на Сертов и самият той.

„Установено е, че това е въпросното лице, проведен е разговор с него. Разпитан е дали е бил обект на посегателство, но е установено, че няма такова нещо. Лицата са проверени и освободени", обясни Терзийски.

„Не е постъпвала информация за катастрофа с участието на Петко Сертов от Гърция", каза още Терзийски, въпреки, че по-рано днес министърът на вътрешните работи Веселин Вучков обяви пред журналисти, че Сертов е претърпял лек пътен инцидент, което е наложило лечението му в Гърция.

Той обясни, че процедурата по неговото издирване е прекратена както в страната,така и извън нея. Сертов е бил във видимо добро физическо и психическо състояние, каза още Терзийски.

23 декември считаме за деня, когато за МВР случаят с Петко Сертов беше изяснен, заяви заместник-главеният секретар на МВР Георги Костов.

Появиха се доста интерпретации в средствата за масово осведомяване защо не се открива издирваният, но МВР има юрисдикция само на територията на България.

Той посочи, че за разследващите случаят е изяснен и има "безспорни твърдения, че Петко Сертов не е бил жертва на престъпни посегателства".

По думите му за издирването са били извършени обичайните действия както за всеки български гражданин.

На въпрос, колко е похарчено за издирването на Сертов, той не назова точната сума, която е била похарчена. Костов не коментира какъв инцидент е претърпял Сертов и добави, че към този момент от Гърция не е постъпила информация за това той да е бил настаняван в болница.

На въпрос, защо бившият шеф на ДАНС беше издирван и с хеликоптер, Костов уточни, че всеки изчезнал човек се издирва с хеликоптер, стига това да бъде необходимо.

В крайна сметка, след пресконференцията, най-важните до момента въпроси отново останаха без логичен отговор, а именно защо е изчезнал Сертов, претърпял ли е инцидент или не и каква е сумата, която пръсна страната ни по издирването му...

Факти.бг припомня, че Петко Сертов е в неизвестност от 15.30 часа на 5 декември миналата година. На 6 декември съпругата му е подала сигнал в полицията като е помолила за конфиденциалност по случая. Сертов беше засечен да управлявал Опел „Астра“ – светлосив металик с регистрационен номер СА2987РМ – модел 2009 година. Колата обаче се оказа, че не е негова собственост, а на 26-годишната Теодора Кондова. До днес Сертов се издирваше в цялото шенгенско пространство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скапаняк

    5 0 Отговор
    Сертоф...., Сертоф, мислиш ли че не се знае що езбега и що се върна, следете го още тоа бе -журналята, пак ше побегне ама нема да треа да се разчува
  • 2 Валентин

    5 0 Отговор
    А и жена му нали тя го пуснала за издирване.разиграва цялата държава само където сега не му направят св........РЕЗИЛ..............................
  • 3 Васил Димчев

    5 0 Отговор
    А дали е така.

    Кой ще ни каже.
  • 4 Бл Благов

    4 0 Отговор
    Цялото МВР го търсеше.Толкова ли бе трудно,поне от уважение към бившите си колеги да звънне един телефон? Това е една голяма тъпанарщина!И такива хора са били на такава висока позиция в държавата!
  • 5 димитър

    4 0 Отговор
    Ох, успокоих се :)
  • 6 Румен Янев

    1 1 Отговор
    Браво Сертов! Браво!!!Показа нагледно колко ни е нещастна системата!!!Докато се утрепаха да те търсят в целия млечен път ти се поразходи и реши да си се върнеш....Евала!!!

    Коментиран от #8

  • 7 ахмед агджа

    1 1 Отговор
    Ще си плати таксата спокойствие и всичко ще се потули. След това ще заведе 26 годишната девойка на круиз!
    Бай Петко се връща при "свои". :)
  • 8 ахмед агджа

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Румен Янев":

    Сега ще видиш още по добре, колко ни е нещастна системата, като го пуснат с няколко милиона в джоба да си ходи! :)
    Тези хора са недосегаеми, те са от другата България, едната държава е България, а другата е Бълхария, тези от Бълхария плащат на тези от България да живеят богато и охолно!
    Бай Петко се е оправил, ами да му мислим ние с ГОЛЕМИТЕ сметки за ТОКА!
  • 9 morukь

    1 0 Отговор
    Сигурно му е омръзнало да лапа п...и и за тва се връща.
  • 10 Румен Янев

    2 1 Отговор
    Предлагам бай Петко да стане национален герой!Та това е Левски на съвремието ни бе хора - не го ли осъзнавате?Полиция...жандармерия...пожарна...ми-6...ЦРУ...ФБР...КГБ...всички го търсят а той маа сиртаки ...пие узо и троши чинии на воля и като му писне вземе та се върне по родните земи !!!!Велик си ПЕТКО просто ВЕЛИК !!!
  • 11 Jesika

    3 0 Отговор
    Сега и братя Галеви да се появат отнякъде, пък да им спретнем едно тържествено посрещане, с почести и заря . Може и президентчето да им връчи орден "Стара планина".

    Коментиран от #13

  • 12 десето

    1 0 Отговор
    В крайна сметка служебния опел с джипиеса, както твърдеше шефа на полицията се оказа, че НЕ бил служебният опел, а опела на 26 г. Теди, както КТБ не било банка, а пирамида и оше много други манипулации от тоя сорт. Явно голямо търсене е паднало, за което едно е сигурно, похарчили са една купчина пари за "модерни средства". :) Няма така държава! За това и не гледам от години български телевизии, всички са платени и са собственост на ченгета.
  • 13 Румен Янев

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Jesika":

  • 14 Autohouse Randm

    1 1 Отговор
    veche shte spia spokoino
  • 15 Бате Цецо

    2 0 Отговор
    Възможно е изчезването му да е един тест за системата, а междувременно той да си е прекарвал добре.
  • 16 гост 1

    2 0 Отговор
    И кучето ми няма да повярва на тези обяснения ,далаверата направена и истината я знае само този който трябва ,какво го интересува народът... и какво му трябва да знае я хайде де...!!! Те хората трева пасът.... и си мислят че, никой не усеща не подозира и не е наясно как политическият ни елит се разпорежда с България ,както със своя частна фирма и си правят пачки и мангизи на гърба на своят народ...!!! В крайна сметка, всеки само си лае но, никой нищо не прави , пък и като могат що да него правят я.....па ако, стане нещо грабват си ямичката и на самолета....те и без това парите им не са тук, да не са прости като хората и да ги държат в КТБ ....пфффф..вече ми омръзна да се молим един ден , дай боже да кажат "хайде стига толкова , стигат ми вече ....и внуци и пра внуци могат да живеят като олигарси..." е това само ни е спасението...този ден някога да дойде, защото не се ли спрат те самите от само себе си , няма кой да ги спре !
  • 17 коце

    2 0 Отговор
    Претърпял пътен инцидент?!
  • 18 гого

    1 0 Отговор
    ...тоя ся да върне на държавата парите дето се изхарчиха да го търсят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 19 наско стоилов

    1 0 Отговор
    ЕЙ лъжат ни в очите и изобщо не им пука .Не само да върне средствата отделени за издирването но да се подведе под наказателна отговорност.Със сигурност е направил сделка за някой имот или хотел в Гърция !!!!!!!!
  • 20 измама

    0 0 Отговор
    По-тъпо нещо не бях чувал скоро... Има ли човек които да повярва на подобно обяснение??? Ще отиде той там и никои няма да знае, ч е е там със седмици и той няма да може дори да се обади по телефона, че ще го обявяват за идирване... СРАМ!
  • 21 ЛУД ЛЕР

    0 0 Отговор
    ЕЙ НЕ ГО ОСТАВИХА НА СПОКОЙСТВИЕ ДА УДАРИ ЕДНО МА.....ДО ЗАВАЛИИКАТА. ТЪЗ НЕГОВАТА ЖЕНА ГОЛЯМ ЦЕРБЕР ИЗЛЕЗЕ. ЦЯЛА ЕВРОПА ЗАНИМАВАТ С ПРОСТОТИИТЕ СИ.
  • 22 Мечтател

    1 0 Отговор
    Ако можеше всички да изчезнат и да си останат изчезнали...
  • 23 comment

    0 1 Отговор
    Хора, държавата я няма вече. Лошо!
  • 24 1234

    1 0 Отговор
    Скъпи съотечественици,поредния театър свърши.Да се огледаме сега,и да видим защо ни баламосваха толкова време,и какво прикриха докато цялата държава гледаше постановката на МВР и ДАНС ,,Изчезването на ПС и внезапното му появяване ,,
  • 25 гошо прупрунков

    2 0 Отговор
    когато трите момчета се загубиха под връх ботев ,после си платиха хеликоптера . я да видим сега е..ч петко дали ще даде лев за въртолетите които го търсиха по къровете
  • 26 radi

    1 0 Отговор
    Как да не е претърпял инцидент,сигурно......я виаграта е свършила или жената е дошла да го прибере.Горкият любовник.
  • 27 баце

    1 0 Отговор
    Трагедия в любовен план!Няма по лошо от жената да те хване на "местопрестъплението"!Слаб е.ач!
  • 28 СИА

    0 0 Отговор
    КОРАБИТЕ,КОРАБИТЕ ...ТАМ Е ИСТИНАТА....МАТРИЯЛ.... И НЕ Е ДАЛ КОМИСИОНА.
  • 29 Неутрален

    0 0 Отговор
    Гьонсурат до гьонсурата мила моя майно льо ...
  • 30 Dain

    0 0 Отговор
    А,я си представете че е минал на другия бряг,а,как ще си признае.А всички само,кажи петко,кажи си бре серков.
  • 31 Диман

    0 0 Отговор
    Жена му да плати масрафа за търсенето му а не ние!
  • 32 АБЕ Я ОСТАВЕТЕ 4ОВЕКА

    0 0 Отговор
    Жена му ,му е дигнала кръвното и човека е отишъл да си по4ине малко ....после се е сдухала ,че не е трябвало да го тормози и е пропищяла на колегите му да го търсят ...Толкова ли е необи4айно не ви ли се е случвало и на вас ?...да ви изкара от нерви жена ви и да си фанете парцалите и да се чупите ..и после кат се върнете жена ви да кви4и как се е побъркала от сдух ,че не е знаела къде си ала бала :))).
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове