Last news in Fakti

26 Февруари, 2015 08:00 8 703 8

148 мобилни камери на КАТ влизат в действие от март

  • печата

Преглед на печата

148 мобилни камери на КАТ влизат в действие от март, пише "Монитор"

До края на този месец имаме възможност да приемем тези текстове и в зала, а след това в рамките на 14-дневен срок да бъдат и публикувани в „Държавен вестник”. В началото на март може да имаме вече действащи мобилни камери.
Това казва в интервю за вестника Иван Вълков, зам.-председател на транспортната комисия в НС.
"Около 350 ­ 400 камери са необходими за нашите пътища. Направено е едно изследване, което е установило, че имаме толкова зони, известни като т.нар. черни дупки, или места с висока концентрация на ПТП. На тези места трябва задължително да се осъществява контрол чрез камери. Може да има такъв участък, в който да не се извършва в настоящия момент контрол, може да има кутия там, камерата може да бъде и мобилна", посочва Вълков.Той уточнява, чеброят на камерите се е увличавал прз годините, като  "през 2014 година стационарните са 25, а мобилните вече 148, като е купена и една установка за средна скорост."

7% от българите получават инвалидни пенсии, тревожи се в. „24 часа“

Най-голям е броят на инвалидните пенсии, отпуснати поради общо заболяване. Такива са над 448 хил. пенсионери инвалиди. Най-голяма е групата на хората с инвалидност от 50 до 70% - 155 хил. души. С присъдена неработоспособност 70-90% са 148 хил. души.

10 000 са инвалидите, получаващи пенсия заради трудова злополука или професионална болест, показва статистиката на НОИ. От тях 18 са военни и полицаи, които са пострадали при изпълнение на службата си.

Над 47 хил. пък са хората, при които водеща е социалната пенсия за инвалидност.

 

Наказателен отряд събира "бързи кредити" с бой, пише в. „Труд“

Наказателен отряд, който събирал забавени вноски по "бързи кредити" с бой, беше заловен в Разградско. Връщането към позабравените стари похвати на лихварите е станало по обед във вторник в село Голям извор. Там четирима мъже от Разград нанесли побой с юмруци и ритници на трима местни. Провинението на нападнатите Д.В. (32г.), М.А. (23г.) и И.В. (29г.) било, че имали бавене или спиране в плащанията по взети кредити.

 

18 бракониери с по 25 акта секат гори, разказва в. „Стандарт“

18 бракониери с по 25 акта всеки продължават да секат незаконно дървета в горите. Извършители на системни нарушения в горите най-често са социално слаби, които нямат възможност да заплатят наложеното им наказание глоба, съобщиха от земеделското министерство. Така 18 от редовните нарушители продължават да секат гори, нищо че са спипани със средно по 25 нарушения.

Някои от тях са спипани да бракониерстват за сефте през 2005 г. и през годините продължават незаконно да добиват дървесина. Контролните органи ги санкционират с наказателни постановления, но събираемостта от наложените глоби е незначителна. Броят на актовете за нарушения, извършени само от тези 18 бракониери, е 449. Всичките им актове са за общо около 60 000 лева, от които те са платили на НАП едва 1200 лв.

 

 

 

"Амнести": България не интегрира добре бежанците, отбелязва в. „Сега“

Интеграцията на бежанците и достъпът им до територията на България все още са проблем, макар че условията за прием са се подобрили отчасти, гласи доклад на "Амнести интернешънъл". Достъпът до образование, жилище и здравеопазване за бежанците е затруднен, пише още в изключително критичния тазгодишен мониторинг на състоянието на човешките права по света. "Амнести" отбелязва с тревога данъчната проверка, направена на Българския хелзинкски комитет по искане на ВМРО-БНД, както и факта, че в края на 2014 г. разследванията по обвинения в прекомерна употреба на сила от полицията по време на протестите през 2013 г. още не са приключили. "Амнести" е проучила 16 предполагаеми престъпления от омраза и отбелязва, че този мотив е присъствал само в едно от разследванията по тези случаи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жоро бекъма

    1 3 Отговор
    и като има камери и караме със запалени фарове и обесени с колани защо се дига цената на гражданската отговорност и какво намаляха ли катастрофите или само презумпции за рекет се налага !
  • 2 Иван Господинов

    3 0 Отговор
    И в "т.нар. черни дупки" вместо да сложим съоръжения, качествена настилка, повече ленти, маркировка, табели и всичко което намалява "високата концентрация на ПТП" ние ще сложим камери ??? WTF ??? Демек вие пак ще си се трепете ама ако оживеете ще ви преджобим. Хвала на такива държавници. Балканска далновидност в пълният и блясък.
  • 3 onq s konq

    1 0 Отговор
    Ако эаведа дело в Брюксел че ме снимат беэ мое съгласие дали пък няма да спечеля?!Идеята ми е обаче при благоприятно раэвитие на делото ,обеэщетението което получа да го дам эа эакупуване на още камери и да влеэем в книгата на Гинес като "Страната на камерите".
  • 4 qko dim

    0 0 Отговор
    За камерите просто нивото на корупцията се вдига - 20 кинта са малко !!! Дай 300 и станало е грешка - зад волана е баба ти с бастуна дето едвам ходи,ама в джип седнала ......... Тя горката пенсийката и спестяванията за да купи на внучето си манекенка за сватбата .
  • 5 991

    2 0 Отговор
    Аз лично камера на т. нар. "черни дупки" не съм виждал, а само там, където има ненормално ниски ограничения за скоростта, при положение че пътя е добър, идеално прав и с няколко ленти. На наистина опасни места, където има и много ПТП-та не съм виждал нито камера, нито някакво присъствие на контролен орган...
    Извода за мен е, че камери не се слагат там, където може да се спаси човешки живот, а там, където може да се смучат пари от водачите...
  • 6 наблюдател

    2 0 Отговор
    тиа камери да ги сложат на депутатите денонощно и държавата ще се оправи
  • 7 mediator37

    0 0 Отговор
    "Около 350 ­ 400 камери са необходими за нашите пътища"
    - тъпа мисъл от тъпунгер, за това сме на това дередже.

    За нашите пътища са "необходими" не камери за да ни глобяват, а поне една лента за изпреварване и да ги поизправят малко с тунели и виадукти- тогава няма да има катастрофи, а не като ни глобяват на всеки 5 километра. Щото сме една плюмка държава, а от Русе до Хасково, ако спазвам знаците 6 часа не ми мърдат - 25 населени места дълги като черва и нито една лента за изпреварване.
  • 8 КАРАЧ

    0 0 Отговор
    Освен ленти за изпреварване е необходимо да променят и ЗДПМ, за бавно движещите се МПС в лява лента .Движиш,ли се със скорост по-ниска или равна на допустимата да даваш път на желаещите да те изпреварват.Или пък ако се движиш бавно и предизвикваш задръстване да си длъжен да отбиеш встрани.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове