Last news in Fakti

3 Април, 2015 17:14 1 305 11

Бежанци протестират в центъра в „Овча купел”

  • бежанци-
  • протестират-
  • центъра-
  • овча купел

Напрежението в лагерите за настаняване тлее от няколко месеца заради условия там

Бежанци протестират в центъра в „Овча купел” - 1
Снимка: bTV

Бежанци излязоха на протест в бежанския център в „Овча купел”, съобщиха от bTV.

Напрежението в лагерите за настаняване тлее от няколко месеца заради условия там.

Десетки бежанци са излезли на двора с плакати. Те недоволстват заради условията в лагера, липсата на достатъчно храна и спрените месечни помощи от 65 лв., както и заради забавянето в процедурите по издаване на документи за статут.

По информация протести се готвят и в другите бежански центрове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 147852

    0 0 Отговор
    ,,По информация протести се готвят и в другите бежански центрове.,, - ми тук на курорт лу са дошли ?
  • 2 Да ама не

    0 0 Отговор
    Целенасочена западна политика принуди населението на България да емигрира на запад и там да „разрежда“ нахлуващите не-бели малцинства, а на територията на РБ да се създаде зона/ държава за цигани и всякакъв род бежанци. В момента истината е, че България е напълно окупирана икономически и доена. Как Западът унищожава България..... докато тя му ръкопляска... http://30dumi.eu/archives/81585
  • 3 Контрола

    0 0 Отговор
    Като не им харесва да се връщат обратно в Сирия и да се трепят на фронта , може би им харесва повече да живеят сред стрелба от оръжия ,всекидневен терор и убити жени и деца отколкото в бежанския лагер ?Съмнявам се , но вижте ги реват като агне на заколение без значение че в момента са на гърба на българския данъкоплатец който изнемогва и без тях ! Да си ходят обратно като не им е комфортно - прав им път !
  • 4 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    не стига че си живеят на аванта ми па и протестират
  • 5 Неутрален

    0 0 Отговор
    "Колкото и статии да се появяваха за лошите условия в които живеят получилите бежански статут в Гърция, никой от големите европейски държави не се трогна и не ги прие.Гърците разбраха простата истина, че ако осигуряват отлични условия за живот на всички претендиращи за бежански статут и нямат непреодолима ограда по границата, държавата им ще бъде пометена. След като всички в Третия свят разбраха, че ако нарушиш европейските граници не рискуваш да пострадаш, да влезеш в затвора или да те върнат незабавно обратно, а вместо това те настаняват на социални помощи, емиграционните вълни започнаха да се увеличават все повече и повече. Практиката показва, че те не приемат европейските ценности, а искат да наложат собствените си ценности на европейска територия.Всички като че ли се правят, че не забелязват колко голяма част от нахлуващите са радетели на радикалния ислям. . Ако процесът незабавно не бъде спрян, той рано или късно ще доведе до граждански и религиозни войни на европейска територия и това, което се случва сега в Сирия, Ирак, Либия, Афганистан и т.н. скоро ще се случи и тук.
  • 6 Alisa

    0 0 Отговор
    Kолкото по–добри условия се осигуряват в лагерите, толкова повече нелегални емигранти ще нахлуват у нас. В България никой не говори за налагане на квоти и това явно не е случайно!
    ГОТВИ СЕ МАСОВО ЗАСЕЛВАНЕ НА МИЛИОНИ АРАБИ И НЕГРИ МЮСЮЛМАНИ В БЪЛГАРИЯ. Това става като се вкарват най-вече БРЕМЕННИ ЖЕНИ И ДЕЦА, ЗАЩОТО ПОСЛЕ ИМАТ ПРАВО ДА ДОКАРВАТ ЦЕЛИТЕ СИ СЕМЕЙСТВА ОТ ПО 10 ЧОВЕКА!!! Съгласно Закона за убежището и бежанците- „Чужденец с предоставен статут на бежанец или хуманитарен статут има право да поиска да се събере със семейството си на територията на Република България.„ ТОВА Е НАЙ – ГОЛЯМАТА ТАЙНА, КОЯТО СЕ КРИЕ ОТ ХОРАТА. На граница да се връщат всички т.н.”бежанци” опитващи се да я преминат. Който иска някакъв статут да подава документи в Посолството и в 4–те ни консулства в Турция, както и в посолствата на всички големи държави. Естествено би следвало да се отказва убежище, поради липса на война на турска територия. Да обявим квота за сирийците 500 души, колкото френската. На сирийците да не се дава статут на бежанец, което е равносилно на гражданство, а само на временна закрила, за да могат да бъдат връщани обратно."
    Четете още на: http://www.budnaera.com/201501/14176240.html#ixzz3WGH1uCaw
  • 7 Умно село

    0 0 Отговор
    ДЕРМОКРАЦИЯ = РАЗЛАГАЦИЯ : гражданска непримеримост, социална нестабилност, политическо напрежение.
    Който прие условията от ЕС в Брюксел, сега да отива и да урегулира проблемите.
    А това са:
    Плевнелиев, Бойко, Масларова и Младежа- министър на външните бъркотии.
  • 8 808

    0 0 Отговор
    к*.а ли ми търсят тук,не стига че имат покрив над главите ами и протести-я обратно от където са дошли-не са желани в България,никой не е питал народа дали ги иска
  • 9 user

    0 0 Отговор
    А нашите пенсионери защо не протестират, като им дават 200 лв. пенсия и плащат за храна, ток, вода, данъци ...
  • 10 хрущял

    0 0 Отговор
    В България бежанци НЯМА - има само нелегални емигранти!!!
  • 11 Бай хой

    0 0 Отговор
    Джахидисти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове