Last news in Fakti

21 Юни, 2015 17:14 1 179 6

Добрев: Нескопосаната политика на Орешарски е виновна за дефицита в енергетиката

  • ток-
  • делян добрев-
  • нескопосана-
  • политика-
  • виновна-
  • дефицит-
  • енергетика

В последните 6 месеца положихме максимални усилия и не сме отправили нито една нападка към управляващите от кабинета "Орешарски". Имали сме поводи да го направим. Този дефицит се дължи на тяхното нескопосано управление, на тяхната социална политика с намаляването на цените на тока. Това заяви на пресконференция Делян Добрев от ГЕРБ, предаде bTV.

По-рано днес от БСП хвърлиха цялата вина за ситуацията в сектора на сегашните управляващи, които обслужвали едновременно интересите на едрия бизнес и на скъпите частни централи.

Добрев подчерта, че не само ГЕРБ и РБ, но и представителите на другите партии в КЕВР (всички без „Атака”) са подкрепили новата ценова методика на регулатора.

„Отново се заговори за американските централи, ВЕИ-тата, „Белене”. Споразуменията за американските централи са подписани 2001 г., но нямаше да ги има, ако през 2007 година кабинетът „Станишев” не беше подписал с особени залози, с които да гарантират кредитите на американските централи. Особени залози, с които са заложени сметките на всички български потребители”, подчерта бившият енергиен министър.

Той обяви, че ГЕРБ ще предложат създаването на парламентарна комисия, която да разследва далаверите със ВЕИ по модела, по който в момента действа комисията за КТБ.

„Ще се направи същата комисия, за да се установи кои са собствениците на тези ВЕИ проекти, за да се види кои са хората, приели закона през 2007 г. и след това са се възползвали, за да печелят", обясни Делян Добрев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНАТА

    0 0 Отговор
    МЕНТА СТОЯНОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАДЛА В ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЗАД НЕЯ СТОЙ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ,ТЯ ПЪК СТОЙ ЗАД КМЕТА НА ПЛОВДИВ И ТОЙ КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО ПОД НЕЙНО КОМАНДВАНЕ.МЕНТА Е ИЗГОНЕНА ОТ НАП ПЛОВДИВ ЗА УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ НА ЦАР КИРО ТЯ МУ Е ВОДИЛА И СЧЕТОВОДСТВОТО И МУ Е УКРИВАЛА ПАРИТЕ,СКОРО МУ ВЪРНАХА И ХОТЕЛА НА ЦАР КИРО НА ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ.МЕНТА Е ВИНОВНА И ЗА ФАЛИТА НА КТБ И ЗА ТЕГЛЕНЕТО НА 16МИЛИАРДНИЯ ЗАЕМ ТЯ ЩЕ ВЗЕМЕ ЕДИН ПРОЦЕНТ КОМИСИОННА.МЕНТА Е ЗАД СКРИТОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ С ДПС,ТОВА МНОГО ЯСНО СЕ ВИЖДА В ПЛОВДИВ НО И В ДЪРЖАВАТА Е СЪЩОТО,ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ТРЯБВА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЗАЩОТО НИ ВКАРВАТ В ДЪЛГОВА СПИРАЛА И ИГРАЯТ С ДПС .70% ОТ ЗЕЛЕНИТЕ ЦЕНТРАЛИ СА НА ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ И СА ВИНОВНИ ЗА ЦЕНИТЕ НА ТОКА
  • 2 УЖАС

    0 0 Отговор
    Зад всички зелени централи който са главните виновници за цената на тока стоят политици,те си определят цената за изкупуване,те бъркат законно в джоба на всички българи,мястото им е в затвора.Мисия невъзможна - как енергийната мафия в Парламента ще се бори срещу себе си?!
    140 депутати притежават ВЕИ-та...
  • 3 реформатор на деформаторите

    0 0 Отговор
    Защо като видя тази физиономия се сещам за думата "наглец". Кой продаде миноритарния дял в енергодружествата бе, наглецо долен? На кого ги продаде? Защо ги продаде? Те щели да протестират срещу цените на тока!!! Ей, гербо- и косто- облъчени! Тези ви се подиграват супер нагло, толкова ли не разбирате? " Лош ма'трял , прав е Борисов!
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    ТЯ ПЪК ТВОЯТА ПОЛИТИКА НИ Е.. М...ТА, ЗАТОВА ЦЪФНАХМЕ И ЗАВЪРЗАХМЕ, ЩО НЕ СЕ ОГЛЕДАШ БЕ МАЛКИЯ С КАКВИ ЗНАНИЯ И ОПИТ СЕ ПЪЧИШ СИГУРНО ДЯДО ТИ Е ЯДРЕН ФИЗИК И ТИ С ВРОДЕНИ ГЕНИ НИ ОБРИЧАШ НА ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА МИЗЕРИЯ! Я КАЖИ НА НАРОДА КОЙ ТЕ ВНЕДРИ ЗА МИНИСТЪР И ЗА КОЛКО ПАРИ?
  • 5 Киро

    0 0 Отговор
    Как съскат троловете, запенени от яд, че няма какво да кажат!
  • 6 марко камилов

    0 0 Отговор
    Кирца,квой туй тролове ва я ни го обЯсни чи ний ут прувинцията ниги знайм тез,пък ти сал тяф пувтаряш начи тий мноо ясно кво е туй.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове