Last news in Fakti

14 Септември, 2011 17:55 830 0

Плевнелиев: Подкуп не съм давал и не ми е искан

  • росен плевнелиев-
  • избори 2011
Плевнелиев: Подкуп не съм давал и не ми е искан - 1
Снимка: БГНЕС

Аз лично подкуп никога на никого не съм давал, подкуп не ми е искан, заяви кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев пред журналисти. Ексминистърът заяви, че не се е срещал с никакви брокери и гарантира: „Моята позиция и занапред ще бъде такава каквато е сега, никога не мога да замълча и да прикрия истината“. Плевнелиев потвърди, че не желае да участва в компроматни войни.

Плевнелиев даде подробности за скандалната сделка със столичен имот, в която бе замесен. С решения от 2001 и 2002 г. Софийският общински съвет заменя парцели, собственост на Бизнес парк София, който дава огромен парцел на Околовръстното на първа линия и инвестиции в инфраструктура за десетки милиона лева. Въпреки взетото решение от 2002 г. до 2008 г., Столична община не финализира сделката. „ Появява се огромен проблем, тъй като няма как срещу инвестициите за десетки милиони лева, които фирмата е направила за покупка на този парцел земя и публичната инфраструктура, която подарява - няма нищо насреща си. Немските инвеститори обмисляха да съдят Столична община за неизпълнение и огромното забавяне“, обясни Плевнелиев.

Проблемът бил решен идването на Бойко Борисов на власт в градската управа. „Тогава и случаят беше доведен до край със силната воля на тогавашния кмет Борисов. Затова тогава благодарих и сега пак благодаря на всички 49 от общо 54 общински съветника, които гласуваха тази сделка да бъде приключена“, заяви Плевнелиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА