16 Септември, 2011 09:43 942 0

Минчев: Заливат ни с милиционерска свинщина

  • избори 2011-
  • подкуп

Историята с подкупа, искан от Росен Плевенелиев, е една мръсна политическа кампанийна дейност, заяви пред бТВ политоголъг Огнян Минчев, който е възмутен, че медиите се занимават с този скандал, вместо да се обсъждат идеите и предложенията на кандидатите за президенти. „Не всички кандидати искат подобна кална кампания, познавам няколко, които искат да предложат сериозни неща“, аргументира се той.

„Аз не мисля, че е новина, че общински съветници, когато се срещат с бизнесмени, си искат рушвет", заяви Минчев.

„Какво да си казва Росен? Защо Кадиев не си каже колко години жена му препродава ток на НЕ“, заяви Минчев. Според него целта на скандала е 1000 пъти името на Росен Плевнелиев да се свърже с думата рушвет.

„Цялата милиционерска шайка, не прави нищо друго, освен да ни занимава със собствените си полуистини, а полуистината е лъжа", отсече специалистът и обобщи: "Ефектът от целия този скандал ще бъде, че една политическа кампания, платена с парите на данъкоплатците, ще бъде покрита от една полицейска свинщина".

На обратното мнение е социологът Цветозар Томов. „Моят проблем е, че този човек, който няма достойнството, куража и морала да се противопостави на статуквото иска да става президент“, заяви той в ефира на Нова телевизия. За случая пръв заговори вътрешният министър Цветан Цветанов, което Томов изтълкува като израз на противоборствата във властта или глупост. „ Ако причината са конфликтите в кабинета това означава, че има сериозен скрит властови ресурс в ръцете на вицепремиера“, допълни той.
Политологът Румяна Коларова пък е на мнение, че червеният депутат Петър Курумбашев също трябва да носи отговорност за скандала, защото също е трябвало да сезира органите на реда. „БСП се опитват да извлекат дивиденти от скандала, в чийто център се поставя човек, който всъщност е бил изнудван“, заяви тя.

Според нея предизборната кампания на ГЕРБ не тръгва добре и управляващите трябва да отвърнат на удара, възползвайки се от изявлението на Стефан Данаилов, че не е писал писмото до Сергей Станишев, с което предлагата кандидатурата си за вицепрезидент.

 

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА