Last news in Fakti

19 Август, 2015 16:20 993 0

Първанов: Атаката срещу семейството ми е фарс

  • първанов-
  • атаката-
  • семейството-
  • фарс-
  • социален акцент-
  • предизборна кампания

ПП АБВ ще постави силен социален акцент в предизборната си кампания, заяви Георги Първанов

Като формация, свързана с лявото, ПП АБВ ще постави силен социален акцент в предизборната си кампания. Такъв профил определи за партията в надпреварата за вота наесен Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ и председател на ПП АБВ. Пред медиите той заяви, че АБВ ще заложи на кандидати с авторитет и в професионален, и в личен план. „Има кметове, които правят силна социална политика. Ние ще търсим силните имена, способните, добрите професионалисти, авторитетните хора. Има хора от БСП, които преминават при нас, но не спекулираме с това. Намираме това за един естествен процес. Има и хора от центъра, които търсят нашата подкрепа и вероятно ще я получат“, посочи Първанов и подчерта, че силна лява политика могат да правят не само силните в лявата фразеология, но и такива, които принадлежат към дясното политическо пространство.

Георги Първанов прогнозира тежка предизборна кампания, която ще възпроизведе рецидиви и от предишни кампании, но АБВ ще заложи на разум.  „Някъде отношенията са много ожесточени. АБВ няма да използва груби методи в кампанията. Ние няма да толерираме използването на подобни средства от кандидати, свързани с АБВ, наши индивидуални или за коалиционните кандидати. Смятаме, че трябва да се сложи край на тази политика на агресията“, каза председателят на ПП АБВ.

Що се отнася до избора на кмет в София, Първанов бе категоричен, че АБВ няма да застане зад кандидатурата на Йорданка Фандъкова. „Защото тук в София задължително ще играем с леви кандидатури, преди всичко, кандидатури на АБВ, но ако се наложи, ще правим и по-широки коалиции в лявото пространство. Това ще бъде и един сблъсък на идеи не само за градоустройството, не само за инфраструктурата, но и за социалната политика в столицата“.

В отговор на журналистически въпрос, Георги Първанов коментира и изявлението на руския държавен глава Владимир Путин – че отказът на България от „Южен поток“ не означава край на отношенията с Русия. „Приемам с удовлетворение казаното от президента Путин. Не ме изненадва особено, защото добре помня новата и по-далечната история на българо-руските отношения. Помолих един ваш колега и ми извади статия на президента Путин от 1 март 2003 година, в самото навечерие на посещението му в България. Там Путин е казал това, което тези дни прозвуча в Крим. Което идва да покаже, че отношенията между България и Русия не би трябвало да са зависими от конюнктурата. Погледнато в дългосрочен план, ние трябва да сме заедно не само заради традицията, но и заради актуалните задачи. Енергетиката е такава задача. В казаното от президента Путин могат да се открият възможности не само за рестартиране на отношенията за енергийните проекти, но и затопляне на отношенията и сваляне на напрежението между Европа и Русия“.

Първанов засегна и темата около собствеността на кюстендилския хотел „Стримон“ и участието на сина му в нея. Той смята, че случаят е част от стратегически удари от страна на политически опоненти. „Атаката срещу семейството ми е фарс и откакто се включиха Бареков и Яне Янев, всичко си дойде на мястото. Това са „моралните стожери“ на българското общество и нищо по-естествено от това те да говорят срещу мен. Лошото е, че „Госпожа Опорни Точки“ не им следи тезите, защото говорят противоположни неща. Единият казва, че Първанов няма пари „да се обръсне“, та ще даде на сина си 60 хиляди лева, а другият казва, че Първанов има прекалено много пари. Няма да съм арбитър на този техен спор. Понеже стана дума за темата, искам да обърна внимание на една спекулация, която върви в една електронна медия. Става дума за един сутрешен блок, в който всеки ден се размахва моя декларация на Сметната палата, за да се докаже, че там не са заложени суми, за да подпомогна сина ми. Това е декларацията от 2012 година“, обясни Първанов. И добави, че актуалната му декларация от 2014 г. е на страницата на Сметната палата. В този смисъл той коментира, че предизборната кампания започва зле и с похватите на черния пиар.

По случая Първанов настоя за сформирането на анкетна парламентарна комисия, която да провери, кой се е облагодетелствал от „Южен поток“, какъвто упрек беше отправен чрез медиите към самия него. Той заяви, че ще настоява също въпросната комисия да бъде оглавена от човек на реформаторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове