21 Август, 2015 10:48 1 278 8

Не ми харесва задължителното гласуване

  • не ми харесва-
  • задължителното-
  • гласуване
Не ми харесва задължителното гласуване - 1
Снимка: БТА

"Законите са правени така, че на практика с добър адвокат може да не понесеш отговорност. Сега така промениха законите, че човек под домашен арест, да го пази полицията". С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира случая, предизвикал гнева му. Става въпрос за рецидивист под домашен арест, сниман да краде отново.

"В София има над 1000 души под домашен арест и "подписка". Чисто теоретично, когато са го приемали, означава, че всяка нощ трябва да има 1000 патрула, които да пазят къщите на провинилите се. Има хора, които трябва да мислят за тази работа. Вместо на сложат гривни на арестантите. Ужасно е. Дори не ми е работа да се занимавам със служителите по метрология за пломбите по бензиностанциите. Това би трябвало да се прави от тези държавни служители. Във всяка една сфера така са се подредили, че всяко нещо трябва с много напън на полицията и прокуратурата, службите, за да се разбие схемата", коментира Борисов.

Той похвали промените в съдебната система.

"Аз съм за явно гласуване. Ако този съдия го е страх, че началникът му не става, той не може утре да удари с чукчето и да отсъди правилно. Това е наше искане и ще работя за него", зарече се той.

"Ние сме направили огромна крачка. Затова е този респект, който има във всички проверяващи. Това, което е в стратегията, ние го направихме – да разделим Висшия съдебен съвет на две и съдиите да избират само своето ръководство.

"Прокуратурата не зависи от мен", категоричен бе Бойко Борисов и добави: "Всички промени в съдебната система са за след Цацаров. Те ще влязат в сила след неговия мандат. Това е много важно да го знаят хората, да не мислят, че той прави всичко заради себе си".

Премиерът коментира и скандала около КТБ с думите: "Аз мога да гарантирам, че правя всичко възможно да съберем и развалим всички цесии, да приберем парите, които по един или друг начин са прехвърлени навън. Един от синдиците в КТБ ще бъде сменен.".

Относно референдума и въпросът, на който българите ще отговарят на 25 октомври, Борисов заяви: „Българинът мрази задължителните работи. Толкова много неща има за разрешаване, че когато чуя за парламента, го заобикалям. Самата дума задължително на мен не ми харесва. Това е мит, че ДПС ще удари задължителното гласуване. Те са дисциплинирани и ще си гласуват. Проблемът е с наказателния вот. Мен да ме накарат на сила на гласувам, ще се съпротивлявам".

"Росен Плевнелиев има пълната ми подкрепа", коментира Борисов отношенията си с президента.

"Знаете ли колко трудно се отървах от кожата на главен секретар, винаги гледах мнително на хората и ситуациите около тях", каза още премиерът, но призна, че лесно прощава грешките на хората.

Относно скандала с бюлетините от Костинброд, Борисов коментира: "Направиха ми голямо добро. Знам кой го направи, но има една поговорка "Всяко зло, за добро". Никога нямаше да си прочистя партията, ако бяхме останали на власт при предишния мандат. Те всъщност ми направиха добро. Защо да не им прощавам и да не ги гледам отгоре".

На въпрос кога ще видим политици, движещи се с нискотарифна самолетна компания, Борисов заяви, че животът на политиците и висшите държавници трябва да се пази.

"Има разлика дали си вкарал в затвора международни престъпници, дали си политик. Нашите съседи в Събрия подцениха този въпрос и премиерът Зоран Джинджич си отиде. България не е страна, която не си е посегнала на премиерите. Както се казва: "Бива, бива, но вол за мезе не бива".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    0 1 Отговор
    Ама някой пита ли те дали харесваш или не харесваш задължителното гласуване, бе??!

    Това ще го реши народа, а не ти!
    Както и за мажоритарните избори - на.рахте се от страх цялата политическа върхушка, че може да ви се види края и спряхте референдума!

    Коментиран от #2, #3, #7

  • 2 Петър Кимонов

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    И откъде накъде ще го решава народа? Б.Б знае всичко, може сам да гласува мажоритарно за всеки... ;)
  • 3 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Изобщо няма резон в твоето "задължителното гласуване, бе??!", може да си бекаш, колкото си искаш. Никой не може да ме накара да гласувам задължително. Това за демокрацията и "избора" на народа може да го обясняваш на онези от кв. "Масуда". правото на глас е...право, а не задължение...

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    Шлангиста пак се държи като онбашия!
  • 5 Анонимен

    0 0 Отговор
    Бойко понеже се прави на умник ,затова знае всичко !
  • 6 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Монго":

    Баничарче, тия общи приказки ги разправяй на колегите си!

    В Гърция, родината на демокрацията, изборите са задължителни.

    Като не искаш, не гласувай, бе, плати си глобата и не гласувай!

    Коментиран от #8

  • 7 ГОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    В Гърция избирателната активност е около 60 % , а и освен това не се налагат глоби за негласувалите от 10 години насам.
  • 8 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    Киро, като незнаеш не се излагай за задължителните избори в Гърция поста над теб ти го е обяснил. А в древна Атина, люлката на демокрацията, кой е имал право да гласува-прочети малко история. Роби и жени-не, възрастов цент-да, Н-то поколение атинянин и т.н. и т.н. Вземи се в ръце, образовай се, за да не се излагаш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове