Last news in Fakti

17 Септември, 2011 19:18 1 530 0

18 двойки кандидати за президентските избори

  • софхия-
  • избори 2011-
  • кандидаг-президентски двойки
18 двойки кандидати за президентските избори - 1
Бисер Троянов и Ралица Негенцова /Снимка БГНЕС/

Осемнадесет са кандидат-  президентските двойки, съобщиха от ЦИК. 11 партии, една коалиция и 6 инициативни комитета са подали документи за участие в изборите за президент. Това съобщи за БГНЕС говорителят на комисията Ралица Негенцова.

В 17 ч. изтече срокът за подаване на документи за участие в президентските избори, които ще се проведат на 23 октомври.

Днес ЦИК трябва да вземе решение за регистрацията на всички кандидат - президентски двойки и ще вземе решение, кои от тях ще допусне до участие в надпреварата. Говорителят на ЦИК Бисер Троянов уточни, че до този момент има 14 решения, с които се одобрява участието в изборите на всички партии и няколко комитети. До изтичането на срока днес документи са подали: БЗНС, Българска демократична общност, инициативните комитети на Светослав Витков и Николай Василев.

БГНЕС припомня, че кандидатите, издигнати от основните парламентарно представени политически партии, са: Росен Плевнелиев и Маргарита Попова от ГЕРБ; Ивайло Калфин и Стефан Данаилов от "Коалиция за България"; Атанас Семов и Поля Станчева от РЗС; Волен Сидеров и Павел Шопов от Атака; Румен Христов и Емануил Йорданов от "Съюз на десните сили".

От извънпарламентарни партии и движения са издигнати: Мария Капон и Николай Кисьов от Единна народна партия; Красимир Каракачанов и Даниела Димитрова от ВМРО – БНД; Павел Чернев и Анелия Димитрова от "За хората от народа"; Стефан Солаков и Галина Василева от "Национален фронт за спасение на България"; Сали Ибрям и Валентина Гоцева от Национално движение "Единство".

От инициативни комитети са издигнати: Меглена Кунева и Любомир Христов; Димитър Куцаров и Камелия Тодорова; Алексей Петров и Николай Георгиев; Венцислав Йосифов и Владимир Славов.

След края на 20-та Национална конференция на СДС от площада пред НДК около 200 делегати са сини знамена, изобразяващи новото лого с порасналия лъв, тръгнаха към ЦИК, за да изразят възмущението си от комисията. ЦИК не регистрира избраниците им за участие в местните избори в Плевен и Монтана.

Двама младоженци, които си правеха сватбени снимки до фонтана на Президентството, бяха изненадани от приближаващия се протест на СДС и бързо напуснаха площада. Делегатите на 20-та конференция на сините наближиха сградата на ЦИК с гръмки скандирания "Оставка" и "СДС", съпроводени от шумно освиркване.

"Няма да позволим да ни откраднат мечтите и демокрацията. Да живее СДС, който ще победи на тези избори", обърна се към протестиращите от мегафон кандидат за президент Румен Христов. "ЦИК се превърна в цирк и е в ръцете на ГЕРБ, за да смачка демокрацията", закани се и кметът на Плевен Найден Зеленогорски, чиято регистрация бе провалена.

Лидерът на СДС Мартин Димитров извиси глас и каза, че България се е превърнала в Северна Корея и сините няма да позволят "Плевен да падне".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА