Last news in Fakti

21 Септември, 2011 09:59 732 2

България трета по интернет, бие САЩ

  • интернет-
  • българия

България е на едно от челните места в света по скорост на интернет, показва проучване на компанията Pando Networks. На първо място е Южна Корея, следвана от Румъния. Третото място е за нашата страна. Зад нас се нареждат Литва, Латвия и Япония. САЩ са класирани на незавидното 26-то място в света. Преди американците са Швеция, Украйна, Дания и Хонг Конг.

Средната скорост за сваляне от интернет в Южна Корея е 2,202 кБ за секунда, в Румъния - 1,909 кБ/с, а в България - 1,611 кБ. Американците теглят от интернет със скорост от 606 кБ/с, докато средното ниво за света е 580 кБ за секунда.
Проучването е въз основа на 27 млн. тегления от 20 милиона компютри в 224 страни по света за периода от януари до юни тази година. Според компанията разликите са потресаващи, а силни държави, като Великобритания (599 кБ/с), Франция (604 кБ/с) и Китай (245 кБ/с), дори не са близо до най-бързите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Big Boss

    1 0 Отговор
    Знаех си !!!
  • 2 tzappa

    0 0 Отговор
    За домашния интернет това е така. Но на кое ли място сме по безжичен достъп? 3G и прочее? Една фима тук се рекламира, че имала най-доброто покритие на 3G в страната. Доверих и се. За 3 месеца не намерих такова място в България, където скоростта дори малко да се доближава до скоростта на 3G стандарта.