Last news in Fakti

21 Септември, 2011 11:05 645 0

Московски: Няма основания за стачки в БДЖ

  • московски-
  • бдж
Московски: Няма основания за стачки в БДЖ - 1
Снимка: БГНЕС

Смятам, че исканията за стачка в БДЖ са меко казано несериозни, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски преди заседанието на Министерски съвет, предаде БГНЕС.

"Не виждам необходимост да се коментират стачки. Няма основание за такива", допълни Московски. Той отбеляза, че продължава диалогът със синдикатите и дори днес самият той има среща с тях заедно с вицепремиера Симеон Дянков в БДЖ.

"Хората си получават навреме заплатите", категоричен беше министърът. Той обясни, че в железниците ще има оптимизация, но слуховете за хиляди работници в БДЖ, които ще бъдат съкратени за много кратко време, не са верни. Железницата е декапитализирана с 800 милиона. Ако продължаваме да оставяме губещите дейности вътре, по никакъв начин няма как железницата да се изправи на крака, заяви Московски.

Вероятно ще бъдат закрити между 20-30 губещи ЖП линии. В момента се търси механизъм, който чрез промяна на закона да позволява линии, представляващи интерес за частния бизнес да се дават на концесия или под наем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА