Last news in Fakti

8 Октомври, 2015 21:05 9 926 13

Агент Мак в битка за поста на Манолов в Свиленград

  • агент мак-
  • поста-
  • манолов-
  • свиленград
Агент Мак в битка за поста на Манолов в Свиленград - 1
Георги Манолов (вляво) и Иван Андреев (вдясно)

Граничният Свиленград ще избира измежду 3 кандидатури за кмет – досегашният градоначалник Георги Манолов, издигнат от Инициативен комитет, кандидатът на „Национален фронт за спасение на България“ - Петър Илиев и земеделецът Иван Андреев, издигнат от ГЕРБ .

Местните не са забравили, че ГЕРБ подкрепяха инж. Георги Манолов в досегашното му управление. Сега обаче от партията на Цветанов решиха да издигнат собствена кандидатура и да се борят за максимален брой общински съветници. Обявяването на кандидат – кмет за Свиленград за тези избори ГЕРБ забавиха с близо една седмица след останалите претенденти в Хасковски регион. Това създаде почва в града да се говори, че се колебаят дали да не заложат на сигурно и да подкрепят отново Манолов. Аргументът на централата бе, че имат твърде много кандидати и искат да изберат най-подходящият.

Публична тайна беше, че на килимчето в Министерски съвет беше повикан Манолов и точно когато всички очакваха той отново да бъде подкрепен лично от Бойко Борисов, изненадващо, неговата дясна ръка- Цветан Цветанов обяви в личния си профил във фейсбук, че са избрали да издигнат Иван Андреев в Свиленград.

Сред хората дори тръгна мълва, че това е театър, чиято цел не беше много ясна на избирателите. Това обаче беше негласно опровергано от предизборния щаб на ГЕРБ, които стартираха кампанията си с негативни послания към доскорошния им “колега” Манолов.

На последните кметски избори досегашният градоначалник бе избран с голямо мнозинство, затова и заявката на ГЕРБ да го “бутнат” е амбициозна, но не и непостижима. Но дали заложиха на правилния човек, който да пребори Манолов?!

Земеделецът Андреев е дългогодишен член на партията на Борисов. От скоро е председател на местната структура. Бил е общински съветник на ГЕРБ в последните два мандата. Бил е обаче и агент на ДС. Oсветен е от Комисията по досиетата още през май 2012 година. Всъщност, той се оказва единственият общински съветник в Свиленград с досие още на предишните местни избори. Андреев е вербуван от служителя о. р. Васил Мандиев на 05.05.1982 г., регистриран е на 16.05.1982 г. Бил е съдържател на явочна квартира, с псевдоним Мак, сочи Комисията по досиетата.

През годините ГЕРБ са мерили с двоен аршин хората с агентурно минало.  За кандидатите им  през 2007 година  нямаше условие да не са работили за ДС. По-късно имаше заявка от Цветан Цветанов, че в листите няма да бъдат допускани лица с агентурно минало. След това пък се изрази убеждението, че трябва да се прави разлика между доносниците и тези, които са работили в интерес на държавата.

Явно на тези избори победата ще е по-важна от принципите. Доказателство за това са и слуховете в града, че ГЕРБ са готови на всичко, за да спечелят.

Шест политически партии и коалиции в града изпратиха отворено писмо до главния секретар на МВР Георги Костов, главния прокурор Сотир Цацаров и медиите. “С притеснение алармираме за множество сигнали, които достигат до нашите предизборни щабове, от симпатизанти и граждани на общината, за опити за купуване на гласове, за опити за сплашване  със загуба на работа и дори физическа саморазправа с хора, които отказват да гласуват за определени кандидатури за кмет и общински съветници. Тези прояви потъпкват конституционните права на гражданите и свободата на избор на всеки жител на РБългария. За нас предизборната кампания е борба на идеи, платформи, възгледи. Смятаме, че е недопустимо в едно съвременно общество да се използват такива методи, които ни връщат в годините на силовите групировки.”, се казва в писмото. Случайно или не ГЕРБ, НФСБ и Манолов не фигурират в списъка на притеснените от това явление партии.

В близките дни ще видим как ще се вихри кампанията. А кой ще стане градоначалник на Свиленград ще се изясни на 25 октомври тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 р96п

    0 0 Отговор
    Манолов кмет- няма друг достоен кандидат, ноооооо този промазания,желирания,отвратния човк с име Еленков от ибибчево и разни други ,,мъже,, ако слуша то ще е за кратко кмет.
  • 2 пародии

    0 0 Отговор
    Човек трябва да може както да печели, така и да губи с достойнство.
  • 3 КРАДЕЦ

    1 0 Отговор
    Уважаеми Свиленградчани,изберете Манолов и всичко ще се промени!В обществените поръчки Всички строителни материали вече няма да се купуват от ЕДИН склад - този на Манолов,Всичкия бетон от бетоновия възел на Манолов и Всичкия асфалт - от базата на Манолов!Парко вече няма да купува общински терени на безценица пак от Манолов, Кириша също няма да има тази привилегия!Всичко за Вас ще се промени Вие ще станете хора в нетовите очи,защото сега не Ви брои за живи!Борисов Ви направи Магистралата и Вие пътувате по нея,Борисов инвестира 100 милиона лева в Свиленград все европейски пари а Манолов открадна каквото можа от тях!Идете и вижте крепостта 9 проект за 5 млн лева,вижте почистването на реката за 4 млн лева,рекултивацията на сметището за 4млн лева! Мислете и не се страхувайте да свалите от власт този долен крадец!

    Коментиран от #5

  • 4 ПАРКО

    0 1 Отговор
    АЗ СЪМ ПАРКО ТАРИКАТА И ЩЕ КУПУВАМ ИЗБОРИ!С МЕН СА КМЕТА КИРИША ШОПА ,ВСИЧКИ МАЛКИ ПАРТИИ СА НА ЗАПЛАТА ПРИ МЕН!ЕЛАТЕ ПРИ ПАРКО И ЩЕ СТЕ МНОГО ДОВОЛНИ!ЧРЕЗ ВАС АЗ ЩЕ КУПЯ ВСИЧКИ ТЕРЕНИ В ГРАДА!КРАДОХ ОТ КАНТАРА КРАДОХ И ОТ ОБЩИНАТА ЩЕ КРАДА И ЗАНАПРЕД А ВИЕ МИШКИ ГЛЕДАЙТЕ И СЕ РАДВАЙТЕ!!!
  • 5 Toko

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "КРАДЕЦ":

    Що си мислиш,че Мак няма да го прави?!
  • 6 Резидент

    0 0 Отговор
    От статията ясно личи на кой каква му е професията. Докато единия строи и възражда града ни, другия снася доноси на глашатаите си. Не ви ли омръзна от пошлата комунистическа сган, която ни заобикаля?
  • 7 Пътникът

    0 0 Отговор
    Къде е магистралата до Свиленград? Наскоро трябваше да пътувам натам и навигацията ме прекара през най-селските, но иначе международни пътища. Това ли е голямата инвестиция на ГЕРБ в региона?
  • 8 Kiro

    0 0 Отговор
    Искам в този град нещо да се промени,харесвам Манолов ще гласувам за него но аджеба малко да се стегне с хората около него.Давам за пример тоз от герб Геооорги Еленков абе хора как може да гласуваме за такива като него и приближените му и отгоре на това сущият диктува кои да остане на работа на границата и кои не ,абе ние сме си виновни.
  • 9 Платена Статия

    1 0 Отговор
    Платен ПР в полза на Манолов.Няма смисъл Жорка отиваш си.Народа е наясно с далаверите ти и те ненавижда.Отсега нататък ще инвестираш в адвокати и съдии.Ще те скъсат.
  • 10 ДО Пътникът

    0 0 Отговор
    M ако не намираш магистралата до Свиленград значи не си за кола а за каруца!
  • 11 Пътникът

    0 1 Отговор
    Платен си ти, както и целия ГЕРБ-Свиленград, които сте взели 300,000 лв. от фирмата на Къро или така наречения ЗЛАТЕН ГЬОЛ. Ако не е черната партийна каса на ГЕРБ, няма да имате даже и пари за плакати. Те и плакатите са като цялата ви работа - правени по калъп. Видимите резултати в Свиленград са благодарение на Манолов, а не на Жорето. Ванката или Наска.
  • 12 Пътникът

    0 0 Отговор
    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4915493 ха сега върнете лентата и си спомнете при кое првителство започна работа тази "фирма"
  • 13 Пътникът

    0 0 Отговор
    Къро отново цъфна на границата

    Сподели

    10.08.2015 10:33; България днес; 2147; 1;

    Красимир Каменов-Къро
    Соченият за наркобос Красимир Каменов-Къро отново е вкарал в действие "Златния гьол" на границата, показа проверка на "България Днес". Без много шум близката до него фирма "Пи Еф Си" от миналата седмица е започнала да обеззаразява превозните средства, влизащи от Турция през Капитан Андреево.

    Неин собственик е балдъзата на Къро - Лидия Любенова. За нея се твърди, че действа като подставено лице на духналия в ЮАР заради разразилата се преди години нарковойна в София авер на Таки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове