Last news in Fakti

24 Септември, 2011 16:44 6 413 0

Цар Киро: Няма да се изселя от Катуница

  • цар киро-
  • катуница

Нямаме нищо общо с това. Така ромският лидер Кирил Рашков – Цар Киро коментира в предаването „Директно: Карбовски” по Нова телевизия снощното убийство на 19-годищния Ангел, който беше прегазен от микробус в Катуница.

Запитан дали след този случай ще се изсели от Катуница, Цар Киро категорично заяви:

„Няма да се изселя. Ние също можем да ги принудим те да се изселят. Нека на тях да им тежат двата смъртни случая".

Цар Киро се оплака още, че същите хора, които днес атакуваха дома му, го нападали редовно. “Идват в дома ни през нощта и ни нападат”, оплака се той, като уточни, че никога не мислел за отмъщение. 

 

4 буса на жандармерията, 10 патрулни коли, 1 пожарна и над 100 полицаи са обградили къщата на ромския бос Кирил Рашков - Цар Киро в село Катуница, съобщи БГНЕС.
 
Предполага се, че Цар Киро е в къщата, въпреки че по-рано се смяташе, че ромският бос я е напуснал и е отишъл в пловдивския квартал Столипиново. По думите на ст. комисар Тодор Чонов, директор на ОДМВР Пловдив, най-важното е опазването на обществения ред. Той отбеляза, че цялото село воюва срещу една фамилия и полицията не прави разлика между роми и българи. Полицията е предотвратила много сериозен конфликт, който не било ясно как ще завърши, добави той.
 
От селото отказват засега диалог, въпреки че според Чонов само това е изходът. "Ще стоим тук, докато не ги изселят", казват хора от Катуница. Имало е конфликт между фамилията на Цар Киро и бащата на блъснатото момче. В селото казват, че шофьорът, който е предизвикал катастрофата не е от Катунциа, а е бил специално нает от Столипиново. В момента към Катуница се отправят хора от ВМРО, които ще протестират и пред ОДМВР в Пловдив. От Пловдив пък се очакват фенове на пловдивските "Ботев" и "Локо" да тръгнат към Катуница.

Тема в развитие:

Безредици в Катуница /Обобщение/

Привърженици на ВМРО и футболни фенове тръгват към Катуница

Бунт в Катуница, запалиха къщата на цар Киро

Напрежението в Катуница нараства

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА