Last news in Fakti

12 Октомври, 2015 11:47 1 714 14

Сидеров ще иска имунитета на Цацаров

  • волен сидеров-
  • сидеров-
  • имунитета-
  • цацаров

Националистът заяви още, че ще съди главния секретар на МВР Георги Костов, градския прокурор Христо Динев и директора на СДВР Младен Маринов

Няма основания за искане на имунитета ми. Ако го поискат, ще искам имунетате на този, който го иска, заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров във връзка с предизвикания от него скандал и конфликт с полицейски служители в петък.

След скандала стана ясно, че ще бъде направено искане до главния прокурор Сотир Цацаров за свалянето на имунитета на лидера на „Атака“. Очаква се днес да стане ясно кога това ще се случи. Освен на лидера на националистите, на главния прокурор ще бъде предложено да поиска от парламента имунитета и на съпартиеца му Десислав Чуколов. Според казаното от МВР и прокуратурата, двамата са хулиганствали с изключителен цинизъм срещу органи на властта, които са изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред.

Близо 30 минути Сидеров отправя нападки срещу МВР, прокуратурата и медиите, че са го представили с поведението му в събота за хулиган, а той всъщност бил борец срещу разпространението на наркотици и безакцизни цигари и нямало основание да се иска имунитета му. Според него обаче, въпреки липсата на такова законово основание, той бил сигурен, че главният прокурор ще внесе това искане и затова заяви, че ще поиска разследване срещу Цацаров.

„Ако все пак го поискат, това ще бъде съчинено, аз тогава ще се занимавам с тези, които го направят”, закани се Сидеров. „Аз ще поискам имунитета на този, който иска моя и ще водя съдебни дела”, заяви още той.

На въпрос, по каква процедура ще иска свалянето на имунитета на главния прокурор, Сидеров обвини журналистите в некомпетентност и обеща да им организира образователни курсове в събота и неделя.

Националистът заяви още, че ще съди главния секретар на МВР Георги Костов, градския прокурор Христо Динев и директора на СДВР Младен Маринов.

„Това, че цитират моето име, цитират името на Чуколов и ни свързват с хулигански действия, е клевета, за която ще отговарят тези, които са го направили“, закани се още той.

В Софийския градски съд (СГС) днес продължава делото срещу Волен Сидеров за хулиганство и посегателство срещу полицай. Става дума за инцидента на летище Варна от миналата година, в който участваха лидерът на "Атака" и негови съпартийци.

Малко по-късно днес Волен Сидеров настоя за среща със Сотир Цацаров, преди да е направил каквото и да е искане, стана ясно от съобщение до медиите, изпратено от пресцентъра на партия „Атака“.

„Решението, което ще вземе Цацаров не може да е основано само на твърденията на една от страните по казуса с "клекшопа". Абсолютно задължително е Главният прокурор да чуе и Волен Сидеров и Десислав Чуколов“, се казва в съобщението.

Факти.бг припомня, че при скандала в самолета София-Варна, после и на летище Варна от миналия януари, Сидеров отново беше с Чуколов. Свидетели се оплакваха, че са били блъскани от Чуколов, но до обвинения срещу него така и не се стигна. По делото за хулиганство срещу лидера на "Атака", съпартиецът му е само свидетел. В съдебната зала и извън нея Десислав Чуколов упорито твърди, че лидерът му е жертва на заговор, а не хулиган, посегнал на варненски полицай.

Днес Сидероров си тръгна преди началото на делото заради липса на свободна зала. След влизането в съдебната зала, адвокатите на лидера на "Атака" обясниха, че той не желае да бъде защитаван от тях в негово отсъствие. Въпреки че ход на делото беше даден, и по закон то може да се гледа в отсъствието на Сидеров, адвокатите му напуснаха залата.

Прокуратурата заподозря, че това е опит за протакане на процеса. Съдът в крайна сметка започна разпит на свидетелите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    0 2 Отговор
    Като му свалят имунитета на Сидеров ,няма да има смисъл да го съдят !Хората сами ще си го бият по улиците !На него два шамара и един шут му стигат за 10 дена в "пирогов"
  • 2 гост

    0 2 Отговор
    Аз не мога да разбера защо не го обвият в медиино затъмнение тоя субект, защо му се обръща внимание на шизофреничните напъни??

    Коментиран от #9

  • 3 ЩИЗОФРЕНИЯТА ВОЛЕН

    0 2 Отговор
    НИЕ СМЕ ЗА 4-ТИ КИЛОМЕТЪР - ОТТУК ДО КРАЯ НА СВЕТА!!!!
  • 4 Chris

    0 2 Отговор
    Този или луд или х.. му е голям, ама тъй като гледа как се изявява не мисля, че му е голям.....а май наистина е много луддддд!
  • 5 Олигофрения

    0 2 Отговор
    Днес е деня на психиатрията и психичното здраве
  • 6 onq s konq

    0 2 Отговор
    "Пустото лудо и младо,иска ми майко армаган,имунитет да му дам..."
  • 7 КУ КУ

    0 1 Отговор
    Този е чисто ЛУД
  • 8 Ivan Jelev

    1 0 Отговор
    не само на Сидеров на всички депутати трябва да свалят имунитета ИМА ЗАЩО

    Коментиран от #10

  • 9 хюманик

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Той точно в медийно затъмнение беше по-изпаднал и ето го отново под светлините на прожектора!
  • 10 хюманик

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ivan Jelev":

    Абсолютно си прав! ЗАЩО му е на един депутат имунитет?И какво толкова зависи от един депутат че да има имунитет! Има си НСО да ги пази ,да си ядът депутатските кюфтета ,да се возят на новите БМВ та и като се сбият на улицата да знаят че боят им е в "кърпа вързан?
  • 11 дали съм луд

    0 1 Отговор
    Колко наглост има в страната ни ........... не е истина! Абсурди толкова много, че няма как да се опишат дори. Повече от половината депутати са с дела срещу тях, а те продължават да смучат пари от данъци, които ние плащаме и от нашите заплати. Нямам думи, за да опиша цялата тази нелогична ситуация. И продължават да се набутват хора в управлението, които са с дела. Вече много често се питам, какво правя все още тук!

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Знам Ченезнам

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "дали съм луд ":

    Че си луд - луд си! И като се питаш, получаваш ли отговор? Не си сам, да знаеш.
  • 13 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "дали съм луд ":

    Не си луд,но наивен и нелогичен-със сигурност,защото първо:Депутат се става с пари и само с пари-за касата на партията,за председатела да те включи на избираемо място в листата,за купуване на гласове.Второ:Истински големи пари не се правят с труд,а с далавери и нарушаване на закона,което обяснява и делата които се водят срещу "половината " депутати.И не знам какво правиш все още тук,но бъди сигурен,че по целия свят е така!
  • 14 hienata

    0 1 Отговор
    Хора, Болен чете вашите мнения и не е доволен като гледам, иначе как ще си обясните толкова минуси поставени на първите мнения. Сигурно и другия хубавец чете, оня Чукуров ли е, Чухалов ли е.
    Няма ли най накрая да спрете да му обръщате внимание на тоя . Спре ли да се говори и пише за подобни само няколко месеца и те са аут.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове