Last news in Fakti

14 Октомври, 2015 15:43 1 609 0

Ангел Папазов: Да направим каквото трябва

  • ангел папазов-
  • първомай-
  • да направим-
  • каквото трябва

Достатъчно живяхме в политическа романтика. Както виждате тя не доведе до никъде. Разклати здравеопазването. Младите останаха без работа и не само младите... Селата опустяха. Здравеопазването стигна до задънена улица. Онези лекари, за които по-рано казваха, че са може би най-добрите диагностици, напуснаха болниците и заминаха в чужбина, може би берат ягоди или събират маслини. Нашите зеленчуци гният по магазините, защото вносът от чужбина е по-изгоден.

Дайте да си стиснем ръцете и да помогнем на община Първомай. На нашата община. Да направим каквото трябва! Това подчерта пред Факти.бг досегашният и настоящ кандидат-кмет на град Първомай Ангел Папазов, издигнат от Социалдемократическата партия.

 

Как оценявате досегашната си работа като кмет? Какво успяхте и какво не успяхте да свършите?

Инвестициите за създаване на привлекателна и безопасна среда, балансирано развитие на централните  части на  селата в общината, са сред ключовите приоритети на Община Първомай. Наличието на добра и качествена инфраструктура и състоянието на услугите е основен стимул за икономически растеж и оттам за повишаването на жизненият стандарт на населението.

През месец септември 2014г. се подписаха договори за реконструкция на водопроводната мрежа в селата Искра, Езерово и Крушево.

Община Първомай e бенефициент по проект „Център за нашите деца”, финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Осигуряването на устойчив икономически растеж и постигане на балансирана и конкурентоспособна общинска икономика, чрез стимулиране на предприемачеството и привличане на инвестиции, осигуряващи поминък на населението е основна приоритетна  област в Програмата за управление на кмета. Чешката фирма „Хроновски”, която откри официално производството си в Първомай през 2013г. със 60 човека, вече има 150 работни места и предстои втори етап на развитие. Производството е свързано с изработване на компоненти за автомобилната индустрия – кабелни свръзки и ел.инсталации, които се ползват в почти всички автомобили в Европейския съюз.

На територията на община Първомай закупи терен ( бившо Топливо ) още една чешка фирма “ЖПСВ” ЕООД, която има изграден завод за производство на стоманобетонни траверси на територията на промишлена зона Варна / инвестиция за над 3 млн. евро/ и производствена база в гр. Първомай, предназначена за производство на различни стоманобетонни елементи, съобразени с нуждите на инфраструктурните проекти за проектиране и развитие на трансгранични коридори на територията на Република България, за строителството на магистрали, за жилищни и промишлени строителни обекти, като до края на 2015г. ще бъдат открити 70 нови работни места.

Каква е Вашата визия за развитието на Първомай?

Трябва да се намерят начини за стимулиране на инвестициите в общината, малкия и средния бизнес да се развива, земеделските производители и изобщо всички инициативни хора да бъдат доволни от труда си. Как може да стане това? Един от основните начини е чрез европейските фондове. В масовият случай обаче хората не знаят как да изработят качествен проект и как да го управляват. Смятам, че тук своето място има общината, която чрез организирането на форуми ще предостави удобен случай да се запознаят, разберат и усвоят подробностите за кандидатстване по европейски програми от България и директно от Брюксел.

Освен всичко останало нашата община разполага с прекрасна природа. Тук е мястото на проектите за развитието на туризма чрез ДФЗ „ Развитие на селските райони”.

Имаме прекрасни кътчета - връх Драгойна, където ежегодно се провеждат археологически разкопки и тази година бе намерена златна монета от екипа на доц. Джамбов, а по време на разкопките на екипа на доц. Топалилов, Митрополит Николай от Пловдивската митрополия посетиха разкопките в местността Църквището, в близост до село Драгойново и дадоха своята благословия; река Марица, по която се плава с канута и тракийските могилите около града. Тази година, съвместно с Регионален археологически музей Пловдив се извършиха разкопки на Татаревската надгробна могила и бе открит Балсамарийят (както е названието на този съд) при разкопаването на четвъртия гроб в Татаревската могила. Той е последният, разкрит от археологическия екип при спасителните разкопки на могилата и се счита за централно погребение.

Кои са проблемите на града, с които ще се захванете първо, ако хората Ви гласуват доверие? В какво състояние е инфраструктурата и какво можете да направите в тази посока?

Доверието на гласоподавателите се постига с реални резултати, с това хората да се движат по обновени улици, да се разхождат и да си отдъхват в почистените и благоустроени паркове.

Държа да отбележа, че дейностите, свързани с инфраструктурата на общината са малки,  тъй  като   и финансовият ресурс е малък.  Динамичната среда, в която са поставени всички общини в България, в т.ч и Първомай, изисква непрекъснати усилия и работа, за да има някакъв положителен резултат.  През изминалият мандат приоритетни за общината бяха, както  инвестиционни, така и организационни проекти, подпомагащи изграждането на техническата инфраструктура, подобряване на образованието и предоставянето на социални услуги в общността. За реализиране на тези проекти, финансова подкрепа се получава от Европейските фондове.

През новият програмен период 2014-2020г. Община Първомай , като община от селските райони ще използва  възможностите за кандидатстване с проектни предложения по допустимите за това Оперативни програми и Програмата за развитие на селските райони ( ПРСР – 2014-2020г.)

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове