Last news in Fakti

22 Октомври, 2015 21:56 4 087 5

Мария Ачкова: Убедена съм, че ще спечелим кампанията в Средец

  • мария ачкова-
  • средец-
  • рб-
  • реформаторски блок-
  • избори-
  • кмет

Те могат да инициират петиции за проблемите си, които да внасям и защитавам в Столичния общински съвет

За вас вече се знае, че сте човек от „Средец“, родена и израснала тук, с корени оттук.  Вие сте юрист, с 15 г. опит на различни нива на администрацията.  Защо се кандидатирахте за кмет?

Всъщност не се самономинирах, а бях номинирана от членове на ДСБ от нашия район. Естествено винаги съм била поддръжник на десните идеи и симпатизант на сините, за да го направят. След като го обмислих и обсъдих със семейството си, решихме, че да работиш за квартала и района си, да направиш реални подобрения в него е кауза, която си струва. Съответно приех номинацията и бях първо демократично избрана от ДСБ „Средец“, след което единодушно одобрена от другите участници в Реформаторския блок.

ПП „Зелените“, радетелите на зелената кауза в България, също приеха кандидатурата ми за своя. Още от самото начало в „Средец“, всички участници в Блока+ са единни и от първия ден работим заедно в екип.

Това е първата ви политическа кампания, какви са впечатленията ви?

Кампанията тръгна много добре именно защото хората ме посочиха, избраха и издигнаха. Това създава особено позитивна синергия в „Средец“. Подкрепата започна да се разраства паралелно с новината за кандидатурата ми. Уебсайтът, фейсбук кампанията и дизайнът на кампанията са направени и поддържани „про боно“ от хора ентусиазирани да се борят за каузите си в мое лице.

 А най-впечатляващото беше даренията на 51 души от „Средец“ на коктейла за фондонабиране, което покри основната част от разходите по кампанията. Тук трябва да благодаря специално и на депутатите ни от 24-ти МИР Мартин Димитров и Гроздан Караджов, както и на Радан Кънев за техните усилия. Естествено разбрах от опит колко е изморителна една предизборна кампания, но впечатленията ми като цяло са много позитивни. Действа се със страхотен хъс и енергия – усеща се, че ново поколение води Блока.

Като кмет, с какво ще се захванете като първа задача?

Трябва да се работи многопластово – кметският пост го изисква.

Относно администрацията на „Средец“: ще върна гражданският съвет, за да се възползваме от богатата експертиза на местните столичани. С тях ще предприема мерки за вкарване на технологиите от 21-ви век, за подобряване на услугите към гражданите, както и за намаляване на натоварването на служителите на Леге 6.

За каузите за Средец извън моите преки правомощия, ще започна кампания за подобряване на достъпността във вътрешнокварталните пространства – стълбите, тротоарите и разбитите им плочки. За това ще съм застъпник в Столичния общински съвет, където ще се ползвам с подкрепата на засилено присъствие на РБ. Има и друга кауза, с която съм автоматично ангажирана, като майка с дете в детска градина, и тя е подобряването на качествената им поддръжка и намиране на начини за подпомагане на родители, с деца, които са останали извън общинските детски заведения.

Ще започна информационна кампания за правата на жителите спрямо местната власт.

 На гражданите не им е задължение да са юристи или вещи в публична администрация, те си имат живот и задължения извън това. Работа на избраните от тях е да ги запознаят на разбираем, вместо административен език за това.

Те могат да инициират петиции за проблемите си, които да внасям и защитавам в Столичния общински съвет; да създават сдружения за поддържане на различни аспекти от квартала си, чрез които с обществен натиск и с професионализма на подкрепяща ги администрация могат да постигнат значителни подобрения; могат да се възползват от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Има и други пътища и механизми – ще ги осветя.

В какъв стил ще управлявате от кметското място?

Прозрачен – започнахме кампанията с прозрачност и така ще продължа да управлявам. Стартирахме инициативата „През обектива“, за да покажем със снимки, отблизо и зад сцените от какво се състои предизборната ми кампания – тя има специално място на уебсайта ми. На финала на кампанията ще публикуваме на сайта и на фейсбук страницата ми как сме набрали средствата и как сме ги изразходвали. Ще публикуваме същите документи, които ще внесем в Сметната палата – естествено без да злоупотребяваме с лични данни – но сумите ще са налице и ще стане ясно, че обществото е дало от себе си.

Вие сте фаворит в Средец, тъй като на предните избори РБ беше първа сила. Мислите ли, че  ще запазите това място на изборите?

Сърцето на София винаги е биело с ритъма на свободата. „Средец“ действително задава бъдещето на София, както София на България. Кампанията върви много добре и съм убедена, че да, реформаторите ще спечелим тук.

Какво искате да кажете на избирателите във вашия район в последния предизборен ден?

В мое лице, хората в „Средец“ ще имат свой застъпник – един от тях, който се бори и работи за интересите им.

Последен въпрос – къде да може да се запознаем в дълбочина с вашите каузи и програма?

На уебсайта ми.

А на фейсбук страницата ми „Мария Ачкова“ могат да следят действията ми.

Благодаря Ви за отделено време и успех!

Благодаря и на Вас!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еман у Къзо бугар из балканя

    0 0 Отговор
    Извинявам се ако не съм прав, но никъде не видях гриф "платена публикация"
    То ясно, че ще ме изтрият заради любопитството ама такива "откровения" ми мязат на въпроси от лексикон с уводна старница: "Сложи 50лв. в плика на корицата"
  • 2

    1 0 Отговор
    Тая мацка е голяма симпатяга, кефи ме.....
  • 3 Калин

    0 0 Отговор
    Сигурни ли сте, че Ачкова е отговаряла на тези въпроси? На мен ми звучи като батко Радан, та ми дрънка! Или са й промили мозъка, в което не ми се искаше да вярвам или тука Рамаданчо е играл.
  • 4 Мила

    0 0 Отговор
    Тази жена изглеждаше свястна, а се оказа типично по Костовистки злобна... плюе бившата си работодателка на поразия, защото столът само на юрист на район Средец явно не й е достатъчен! Не разбирам как можеш години наред да работиш с някого, а след това, когато му поискаш поста да започнеш с мръсната кампания! Амбицията не е лошо нещо, но мръсната игра е съвсем друга тема!
  • 5 Баги

    0 0 Отговор
    @Мила - Аз живея в Средец, не знам за теб, и мога да ти кажа щото знам, че Ачкова е напуснала месец след като сегашната бе назначена точно щото сегашната е натискала да се осигури нагласена обществена поръчка! Тва първо. Второ трябва да си мн прост човек да мислиш, че кметът е работодател! Тва кметството да не ти имане и да си си чорбаджия! Но явно сегашната така си гледа на едно кметство, нали ги е минала 5 вече такива. И само позитивни неща съм чувал за Ачкова и не съм чувал да плюе, но мн други хора просто непонасят сегашната! Не ни пиши лъжи тука. В Средец хората са светсни и мн добре си знаят кво що!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове