Last news in Fakti

26 Октомври, 2015 13:28, обновена 26 Октомври, 2015 15:12 1 370 4

Изключително мръсни избори

  • михаил миков-
  • изключително-
  • мръсни

Има възможности за обжалване на изборните резултати, заяви Миков

Има възможности за обжалване на изборните резултати и то не само от нас. Това заяви лидерът на БСП на пресконференция по повод местните избори.

Смятам че всичко, което се случва в последните 24 часа показва решението да направим тази пресконференция по нестандартния начин. Искам да благодаря на всички, които гласуваха за нас в тази тежка обстановка, заяви Миков.

В последните часове се вижда, че сме свидетели на изключително мръсни избори."Никой все още не знае официални данни за избирателната активност, последните са от 17 часа вчера. Оттук нататък има възможност за всякакво натъкмяване на резултатите", каза още Миков. Цяла нощ бяха внушавани от социологически агенции изборни резултати. Има голям брой нарушения.

По неговите думи данните от страната показват изключително висок процент на недействителни бюлетини. Той подчерта, че има редица случаи, в които няма достоверно издадени протоколи, които да удостоверяват предизборните резултати. „В момента се опитваме с нашите активисти да съберем повече информация за това какво точно се е случило след 19:00 часа вчера. Многобройни са нарушенията на законите, които включително предпоставят и възможности за обжалване на изборни резултати. Смятам, че такива ще има и не само от нас“, каза още Миков. Той благодари на избирателите, които са подкрепили кандидатите на БСП в една изключително тежка обстановка - насаждане на страх, притискане, както и намеса на силно корпоративно влияние и плащане за власт в последния месец. Според него нищо не може да приекрие умишленото създаване на хаос.

БСП има 31 общини в които печели кметските избори на първи тур и около 70, в които отиваме на балотаж. Не може да оценим като загубени големи градове, в които избирателите са предпочели друга политическа сила.

По отношение на провеждане на изборите и създалата се ситуация правителството не може да избяга от отговорност с прессъобщение към ЦИК, защото това което става в „Арена Армеец“ се случва и по отношение на други градове в страната, а отговорност носят Томислав Дончев и Румяна Бъчварова, заяви Миков. Дончев и Бъчварова, с решението си от 1 август, носят пряка отговорност за провеждането на изборите, поясни той.

„Още през юни месец ние предупреждавахме за това, което ще се случи. И сега всякакви оправдания от технически характер не мога да прикрият умишленото създаване на хаос с цел внушаване на определени резултати в изборната нощ, преди да са ясни резултатите от преброяването“, допълни председателят на БСП. Той посочи, че още от 22 октомври е блокирала още една електронна база данни – жалбите, които се подават в ЦИК. „Блокирането на сайтове на много места и най-важното - липса на информация за избирателната активност създава възможност за внушения през електронните медии“, заяви Миков.

Що се отнася до АБВ, през цялата кампания те подкрепяха управляващата коалиция, включително номинирането на кандидати без шенс, за да се вземат леви гласове, посочи Михаил Миков. По думите му така се разслояват левите гласове.

Всички демократични партии имат вътрешни противоречия. Преекспонирането им се използва от медиите.

Що се отнася до предложението за промяна на Конституцията, „реалитито Сидеров“ подмени отразяването на изнасянето на протоколите. Имаме информация, че преференциите се пишат.

Текстът от Конституцията е достатъчно изричен, че при снощната ситуация полицията може да се задейства. Охотното отразяване на такива ситуации отклонява вниманието от основните въпроси, смята лидерът на БСП.

БСП има принципна позиция по референдума, ще гласувам както съм гласувал досега. След вчерашния ден българските граждани ще се замислят дали електронното гласуване. Народът каза „Не ни занимавайте с този въпрос. Бъдете добри да си го решите в Народното събрание“.

Редица недействителни бюлетини в кутията с бюлетините с референдума.

Има основания за обжалване на изборните резултати на няколко места, но ще ви съобщим къде, когато подготвим документите. Ще искаме копия от протоколите на места на секционните избирателни комисии.

В „Арена Армеец” искахме да проверим сигналите, които се изпращат до медиите и до нас, за това какво се случва там. Не бяхме допуснати, не бяха допуснати и представители на медиите, за да се убедят, че всичко, което четем в електронните медии, е истина”, заяви председателят на ГС на БСП – София Калоян Паргов.

Той обясни, че всичко това е било удостоверено и от членове на СИК, които вече са предали своите протоколи. Паргов бе категоричен, че изборният процес в София е бил опорочен.

„Имаме право да се съмняваме в достоверността на данните за избирателната активност и в истинността на резултатите, които ще излязат поне след ден или два”, заяви социалистът. Той обясни, че членовете на секционни комисии ще чакат като затворници през цялото това време.

Той обяви още, че голяма част от чувалите с бюлетини не са запечатани според изискванията на ЦИК има и отворени чували с разпилени бюлетини. Паргов каза още, че балотажите за районни кметове в София са на път да пропаднат, защото по думите му няма човек, който да се съгласи да повтори всичко това, макар и в по-малки размери.

„Ние ще продължаваме да отстояваме левите стандарти и другото лице на София”, категоричен бе Калоян Паргов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Samuilov

    0 0 Отговор
    Каво и е тежко обстановката?. Нали в София не забраниха пиенето в деня на изборите.
  • 2 Plamen

    0 0 Отговор
    Грух Грух Грух
  • 3 Ммм

    0 0 Отговор
    Беше опорочен избора и на Росно, и какво от това. Да сте си опекли работата. Резултатите са ясни. Ами Кадиев, сам, в последния момент и за малко да Ви бие. Като не можете да се занимавате с политика, дайте място на други.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове