Last news in Fakti

27 Октомври, 2015 17:49 1 184 1

Теодор Петков: Ще възстановя връзката между гражданите и администрацията

  • теодор петков-
  • район витоша-
  • реформаторски блок-
  • гражданите-
  • администрацията

Теодор Петков е един от кандидатите в балотажа за кмет на район Витоша

„Аз ще възстановя прекъснатата връзка през последните 4 години между гражданите и администрацията. Ще търся тяхната подкрепа, защото няма как да бъда добър кмет, ако не работя заедно с гражданите на района.“ Това заяви пред Факти.бг кандидатът за кмет на район Витоша, издигнат от Реформаторския блок – Теодор Петков.

Петков спечели 27.91% от вота в първия тур на местните избори. На балотажа в неделя той ще се изправи срещу кандидата на ГЕРБ – Валери Йорданов. Петков 6 години е заемал поста на заместник-кмет в район Витоша и смята, че много по-добре разбира проблемите на неговите жители и е способен да ги разреши много по-ефективно. Негови основни цели са решаването на инфраструктурните проблеми в района и ограничаване на битовите престъпления. Теодор Петков иска и по-справедливо разпределение на средствата за ремонт в различните райони.

С какво Вашата програма за развитие на район Витоша превъзхожда тази на Валери Йорданов от ГЕРБ, срещу когото ще се изправите на балотажа на изборите за кмет на района?

Първо искам да благодаря на тези, които са гласували на първи тур за мен и да ги помоля да ме подкрепят и на втори тур. Относно програмите – със сигурност основните неща съвпадат, тъй като проблемите са общи за района и те са много. Това, което коренно ме различава от моя опонент е това, че в крайна сметка аз съм човек от района, който живее в района и има дългия опит на заместник-кмет в района. Със сигурност познавам по-добре от него проблемите на Витоша. Аз считам, че в районната администрация трябва да работят много повече жители на район Витоша, а не както е в момента. Мисля, че много по-ефективно и бързо ще мога да реша голяма част от проблемите, а не с тази мудност, която виждаме в момента.

Кои според вас са основните проблеми, които трябва да бъдат решени в рамките на следващия мандат?

Основните проблеми са много, тъй като район Витоша, въпреки че се води с данъци - широк център, хората които живеят в него не получават тези условия. Това е видимо за всички. Видими са резултатите. Според мен основно трябва да се работи за канализацията в района, подобряване на водоснабдяването в района, естествено пътната инфраструктура и битовата престъпност. Това са основни въпроси, с които трябва да се започне. Трябва да споменем решаването на недостига с детските градини и проблемите с честите спирания на електричеството.

Как смятате да стимулирате спортната и туристическа активност в района?

Аз съм бивш професионален спортист по водна топка и съм човек, който много обича спорта. Така, че в тази посока ще работя изключително много, тъй като в района няма много места за спорт. Това е нужда на младите хора и гражданите в района, която те ми поставят като проблем. Аз ще работя за развитието на спорта и имам конкретни виждания, за това какво може да се направи, за да се построят нови игрища и да се даде реална възможност на хората да спортуват.

Възможно ли е да се осигурят средства за решаването на инфраструктурните проблеми в района?

Аз на всякъде казвам, че за да бъде решен изцяло проблемът с инфраструктурата трябва да се върви към децентрализация. Знам обаче, че това не може да се случи в мандата, който предстои. Въпреки всичко аз смятам, че е крайно несправедливо район Витоша и всички райони в Столична община да се третират по един и същ начин, като определяне на средствата за ремонт в тях. Така, че аз ще се боря тази несправедливост да бъде отстранена и по този начин да се отпуснат много повече средства за ремонт на инфраструктурата във Витоша, от колкото в момента.

За какво ще призовете хората в район Витоша?

Искам да призова хората в район Витоша да гласуват за човека, който живее в район Витоша. Другият кандидат е жител на друг столичен район. Все пак аз съм човек, който е отворен към гражданското общество и имам много добри контакти с всички граждански организации. Аз ще възстановя прекъснатата връзка през последните 4 години между гражданите и администрацията. Ще се срещам често с тях. Ще търся тяхната подкрепа, защото няма как да бъда добър кмет, ако не работя заедно с гражданите на района. Аз ги призовавам да ме подкрепят, като това най-вече е техен личен избор. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    0 0 Отговор
    Не знам кой прави кампанията на г-н Петков, но определено не разбира нищо от политически ПР! Не може да слагаш билбордове на бул. "България" и с това да очакваш да спечелиш?! Явно псевдо-специалистите му гледат да го източат, но кампанията с билбордове си е чиста загуба на пари и време!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове