Last news in Fakti

27 Октомври, 2015 17:20 1 627 6

Сидеров: Няма да си дам имунитета, Цацаров иска да ме арестува като Никола Петков

  • волен сидеров-
  • няма да си дам имунитета-
  • арестува-
  • никола петков

Народното събрание ще състави утре парламентарна комисия, която да обсъди свалянето на имунитета на Волен Сидеров след неговото нахлуване в НАТФИЗ

Сидеров: Няма да си дам имунитета, Цацаров иска да ме арестува като Никола Петков - 1
Снимка: БТА

Няма да си дам имунитета. Цацаров, който е пионка на Америка, иска да бъда закопчан с белезници в парламента както Никола Петков през 40-те години. Чувствам се репресиран от един полицейски режим и искам да кажа на Цацаров, че колкото и да употребява силата, която има в момента, ще дойде момент, в който тази сила ще се обърне срещу него", коментира лидерът на "Атака" днес в парламента.

Сидеров и съпартийника му  Десислав Чуколов дойдоха в Народното събрание, където се проведе Съветът на управляващата коалиция. Депутатите обсъдиха искането на главния прокурор парламента да разреши сваляне имунитета на Волен Сидеров и съпартиеца му Десислав Чуколов и тяхното арестуване заради предизвиканото от двамата напрежение в НАТФИЗ.

Народното събрание ще състави утре парламентарна комисия, която да обсъди свалянето на имунитета на Волен Сидеров след неговото нахлуване в НАТФИЗ. Това решение са взели на среща в сградата на НС депутатите от управляващото мнозинство.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев обяви, че също е било взето решение да отпадне чл. 70 от конституцията и да остане възможността за депутатски имунитет само за позицията на депутати в залата и при гласуване.

Председателят на ПФ Валери Симеонов зави, че „ще действаме максимално бързо тъй като обществото очаква бързи мерки”.

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова също бе на срещата на парламентарните групи от мнозинството, но не пожела да даде изявление.

Сидеров и Чуколов пристигнаха минути преди началото на Съвета с въпроси към председателя на парламента Цецка Цачева. От изявленията им става ясно, че нямат намерение да се откажат от имунитета си. Сидеров заяви:

Да уточня как точно ще се действа, тъй като има безпрецедентен случай. Две искания на главния прокурор едно след друго в рамките на няколко дни и по които трябва да се състави комисия. Има 14-дневен срок минимум, в който тя трябва да заседава, не по-малко, след което да се произнесе с доклад, да влезе в залата, да се гласува и да ми падне имунитетът. По второто искане г-н Цацаров е поискал, освен сваляне на имунитет, "задържане под стража", тоест той планира в момента, в който залата гласува падането на моя имунитет, аз и Чукулов да бъдем задържани.  

Аз исках да уточня това с г-жа Цачева, как точно ще процедира, тоест по процедура сме говорили, не по същество, дали ще гласуват или не, те ще се консултират, ще вземат решение групата. В момента и другите групи заседават на управляващите. Сега това, което ви казах, е, че ще запозная и нея, и всяка парламентарна група по първото искане, тъй като утре изтича 14-дневният срок и то трябва да се вземе решение, трябва да се състави комисия. Аз ще запозная и комисията, и всяка парламентарна група, и всяка от вас медия, която се заинтересува с факта, че първото искане на господин Цацаров е построено върху съдебна експертиза, който е в отпуск по болест от четири месеца Страхил Иванов Христов, който няма право да бъде вещо лице, тъй като е осъден, има документ на ВСС, заяви Сидеров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шлемник байкалскии

    0 0 Отговор
    Освен арест като на Никола Петков пез 40 години ,Волен очаква и лаибциски процес като другаря Георги Димитров Вандел Любе.... през 1933г?
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Комунистическите продължават да ни управляват 45+25 години.
    Хайде, натикайте лидер на опозиционна партия в затвора. Комунета.
  • 3 Арнолд

    0 2 Отговор
    Волене , ние сме зад теб ! Само ти ни остана!
  • 4 onq s konq

    1 0 Отговор
    не може да осъэнае,че вече не е "Тройната коалиция" на власт и Атака не е "балансьор",поддържащ грабежа на България от комунистотурците!!!Нямало да си даде имунитета...ЧЕ КОЙ ТЕ ПИТА БЕ ПЕРХИДРОЛ?!Още утре НС ще гласува отнемането му-С ПРИОРИТЕТ-ТОЧКА ПЪРВА!А между другото опозиционерите-милионери в малка БГ станаха повече от допустимото!
  • 5 Българин

    1 0 Отговор
    Тоя трябва да го затворят в лудница,а всички българи ,които му се кланят са промити мозъци,дето още си мислят ,че може да се върне времето с 25 години на зад. Национализация, други глупости -може да ви се иска ,но никога няма да стане. И да не мислите ,че тоя ако вземе властта ще започне едно раздаване на блага на народа? Лъжете се, ще заграби всичко което му попадне пред очите,също като всички други до сега. Повярвал си е ненормалника,че може да е българския Хитлер.
  • 6 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    утре ще му свалят имунитета и ще му лъшне малката п.шка на този страхливец и мерзавец.ще ce сети веднага след това за демокрацията и правата дето има,макар че именно той тръбеше да отпадне депутатския имунитет и за по крути мерки в държавата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове