2 Ноември, 2015 12:25 1 521 4

Миков: Тежка загуба, но БСП не е заличена от политическата карта

  • михаил миков-
  • тежка загуба-
  • бсп-
  • не е заличена-
  • политическата карта
Миков: Тежка загуба, но БСП не е заличена от политическата карта - 1
Снимка: БСП

Резултатът от втория тур на местните избори за БСП екметове в 60 общини, без нито един в областен град. Тежка загуба, която обаче не кореспондира с внушенията за заличаване на БСП от политическата карта на страната, така определи резултатът от изборите лидерът на БСП Михаил Миков. 

Според него причините са много. Ще направим анализ през органите на партията и ще стигне до две седмици до Националния съвет на партията. Важно е мнението на всички общински съвети, каза Миков. Той поясни, че това ще бъде сторено в оперативен порядък във всички общински и областни съвети, „защото е важно мнението и на тези органи, когато се правят окончателните оценки”.

Причините на първо място е формиращата се парична демокрация в България, разпределянето на пари. На тези избори БСП участва честно с политическа лява платформа, но не можем да стигнем до избирателя. Необходими са ускоряване на организационните дейности и бяха спрени заради изборите и вътрешнопартийни противоречия ефикасните механизчми, с които можем да бъдем по-силни.

Поздравявам победителите, БСП ще остане единствения автентичен представител на хората с леви убеждения, каза Миков.

Попитан за оставката му Миков заяви, че този въпрос е поставен и сега на различни места, но отказа към момента да коментира този въпрос. „Днес присъстващите членове на ръководството заявиха категорично, че предоставят своите оставки, а пред Националния съвет ще видим как ще се развие процедурата. Аз им казах, че въпросът не е за техните оставки, а за моята. Към момента този въпрос няма да го коментирам тук, а ще го поставя пред НС”, поясни Миков.

Попитан за тежката загуба, която е претърпяла партията и кои са причините за това Миков заяви: Нямам амбицията да импровизирам днес. Брифингът не може да обхване всички причини. Нямам амбицията аз единствен да оценявам – има органи за това. Истина от последна инстанция се дава в други партии не и в нашата.

Добре че не са се обявили и за първа, заяви лидерът на БСП относно твърдението на Местан, че след изборите ДПС се е очертала като втора политическа сила. Вижте, аз няма да коментирам кой какъв резултат си обявява, на местни избори всички си обявяват победа. Аз смятам, че ние сме втора политическа сила, имаме 390 хил гласа, 60 общини, от които кметовете са от БСП, съветниците ни са някъде около 900. Смятам, че ДПС имат кметове в 34 общини ако не бъркам. Всеки може да казва че е първа, втора и т.н. политическа сила. Тези твърдения вървят още от преди изборите, обясни той.

Втората позиция в местната власт не ни задоволява заяви Янаки Стоилов. Може би в думите на Местан е скрит друг смисъл, че ДПС е втора като икономическо влияни, заяви Стоилов.

Областни градове които сме спечелили преди на втори сур с ДПС днес са спечелени от ГЕРБ. Днес говорим за един чист политически резултат за БСП, заяви Миков.

Ще подкрепим промени, които дават възможност да имаме честни и прозрачни избори, заяви относно промяна в изборния кодекс. Много често управляващите се опитват проблемите да ги свързват с перманентни идеи за промени.

На въпрос къде БСП ще обжалва изборните резултати, Миков отговори така: "На много места, не искам сега да ги изброявам защото сигурно ще пропусна някои. Днес ще внесем жалба в община Бойници, Видин. Има още време, но на много места в момента се подготвят жалби". По думите му в София със сигурност. Но не искам да казвам сега защото ще пропусна някое от местата, заяви той.

Относно това, че оставката му ще се решава от пленума Миков заяви, че е поел отговорността още когато конгреса ме е избрал за председател на партията. „Не очаквам, че само оставката е форма на поемане на отговорност“, заяви той.

Слабата активност е свързана със недоверие . Апатия в усещането за предрешеност, защото хората с парите решават въпросите на днешния ден, заяви Миков. Недоверието в политиката и политическата система е част от проблема. Видяхте в кампанията, че други партии говориха за разпределяне на средства и видимите резултати от това, а не за целта, каза още той. По думите му всички казват, че се купуват много гласове, но никой не казва от къде са тези пари, а парите са в управляващите.

Може да имаме добър резултат на избори ако имаме политическа воля и дисциплина в партията. Ако всеки ще продължава да разбира политиката като злоупотреба на партията майка няма да станат нещата, заяви още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАИАХЪДСГ

    0 0 Отговор
    Все още не сме забравили лагерите в Белене и Скравена и онзи боклук Газдов. На колко от нас родителите отидоха там и не се върнаха. Дано никога повече не се върнат на власт!Дано и децата ни да ги забравят и от учебниците да ги махнат!
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Отрязаха им главата в няколко избори подред,но оставки няма.Защото успокояват електората си че ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ ИМ ИЗНИКНЕ НОВА...Така както 45г го успокояваха че социализмът ВЕЧЕ е станал "развит социализъм" и всеки момент ...ще прекрачим в комунизма!Лошото е,че на народа му свърши търпението и работата се разсъхна...
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    Другаруваха и управляваха с ДПС. Тъпкаха турското и циганското малцинство със социални помощи от моите данъци, осигуровки и за сметка на нашите деца. Онова гейче и еврейче се целуваше по устата с Местан и без да съм го упълномощавал му се извиняваше за неща разни.
    Да върви цялата дърта червена измет на кучето в ауспуха.
  • 4 Лъв Осмий

    0 0 Отговор
    Върху БКП/БСП тежи кръвта на много невинни убити хора.
    Народът ни - не може да ги осъди за злодеянията им, но
    Бог ще го стори!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове