28 Септември, 2011 16:00 2 374 0

Незаконни строежи край язовирите "Кърджали" и "Студен кладенец" влизат в съда

  • кърджали-
  • незаконни постройки-
  • язовир "кърджали"-
  • язовир "студен кладенец"

Над 50 жалби за образуване на дела срещу решението на ДНСК за събаряне на незаконните постройки покрай двата язовира - "Кърджали" и "Студен кладенец", са постъпили в Административния съд в Кърджали. Даден е ход на първите десетина дела, каза председателят на Административния съд Виктор Атанасов, съобщи "Нов живот".

Жалбоподателите са или собственици, или изпълнители на засегнатите обекти.

Става дума не само за вили, но и за масивни бетонови огради, басейни и други съоръжения, за чието изграждане е необходимо законово разрешително за строеж, уточнява Виктор Атанасов.

Язовирите "Кърджали" и "Студен кладенец" са на второ място в страната по брой незаконни постройки, след тези на "Веселото село" край язовир "Ивайловград".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА