Last news in Fakti

28 Септември, 2011 21:36 1 144 1

Чуха се обидни възгласи на шествието в София

  • шествие-
  • софия-
  • катуница
Чуха се обидни възгласи на шествието в София - 1
Снимка: БГНЕС

В момента, в който протестното шествие обиколи централните софийски улици от площада на Народното събрание по ул. "Шишман", през ул. "Славянска" и обратно към площада пред президентството, тона на протестиращите коренно се промени, предаде репортер на БГНЕС.

Още от самото си начало, достигайки до сградата на парламента, където бяха посрещнати от жива верига от полицаи, протестиращите младежи и рокери в София пееха възрожденски песни, ситуацията бе спокойна и дори се движеха по тротоарите, за да не затрудняват шофьорите на автомобили. Връщайки се обратно по пътя на шествието, адреналинът и емоциите взеха превес, агресията също – в момента, в който шествието стигна пред сградата на БНБ започнаха да се чуват обиди, нецензурни изказвания и възгласи "Турците под ножа, циганите на сапун".

Тогава шествието напуснаха и рокерите. Когато стигнаха пред хотел "Шератон" обаче полицията започна отново проверка на личните карти. Оказа се, че сред тях има не малко непълнолетни лица. Част от лицата започнаха да бягат, а някой от по-възрастните обвиниха полицаите, че обслужват чужди интереси.

Българските знамена продължават да се веят в знак на протест срещу големите правата на ромите у нас, докато проверките на лични карти не спират. Служителите на реда написаха и няколко акта за липса на лични документи и на непълнолетни лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 М Голям М Умен

    0 0 Отговор
    Големи мъже са нашите полицаи срещу деца, но като видят някой престъпник се насират.