Last news in Fakti

11 Ноември, 2015 13:05, обновена 11 Ноември, 2015 14:17 10 569 88

Най-масовата винетка става 97 лева

  • винетка-
  • цени-
  • нови

Цената на годишната винетка за леки и товарни автомобили до 3.5 тона от 67 се увеличава на 97 лева.

Това заяви на брифинг в Министерски съвет министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Месечната винетка от 25 става 30 лв., а седмичната от 10 на 15 лв., допълни Павлова.

"Цените на винетната такса за леките автомобили не са актуализирани от 2008 година", припомни Павлова.

По думите й, на заседанието МС е взето решение, че приемаме предложения доклад за въвеждане на смесена система за заплащането на републиканските пътища - винетки за леките коли до 3.5 тона, и над 3.5 ТОЛ-система за заплащене на км изминато разстояние.

Увеличава се цената за винетки и за останалите категории автомобили.

За автобусите, отговарящи на стандарта Евро 1 и 2, годишната винетка се вдига до 1050 лева, а за тежкотоварните камиони над 12 тона, винетките според екологичния стандарт стават съответно 1743 и 1340 лева.

За тежкотоварните автомобили се налагат максималните цени по евродиректива, обясни Лиляна Павлова.  Максималната стойност на еднодневната винетка за тежкотоварните автомобили ще се повиши с един лев и ще е 21 лева, това също е максимална стойност.

Старите годишни винетки ще важат до края на януари догодина, а за всички останали периоди новите цени влизат в сила от началото на годината.

Ръстът на средната работна заплата за последните осем години е 60%, на минималната 73 на сто, посочи министър Павлова като аргумент за увеличаването на масовата винетка за леките автомобили. Вземат се предвид и фактите, че в експлоатация са въведени 300 км нови магистрали, които трябва да се поддържат:  "Средно годишно е около 15-20 милиона увеличението за необходимостта за поддържането на тези магистрали, текущ ремонт, зимно, превантивно поддържане и съответно за останалите пътища останалата част от мрежата, която представлява 12 000 км третокласни пътища, 7000 км първи и втори клас пътища, и както казах, почти 800 км автомагистрали. Това е пътната мрежа, която трябва да поддържаме с ресурса, който имаме. 

Приходите от винетки се очаква догодина да се увеличат от 180 милиона сега на 250 милиона. 

От 2017 година вероятно ще влезе в сила тол-системата, при която тежкотоварните автомобили ще плащат на изминат километър, а леките ще останат с винетни стикери, обяви още Павлова: "Тя ще ни даде по-голяма гъвкавост при ценообразуването на тежкотоварния трафик, тъй като тогава няма да трябва да спазваме ограничението от 11 евро за дневна винетка и тогава ще може да остойностиме, разбира се, отново спрямо много показатели каква да е цената на километър за тежкотоварния трафик, която да се плаща при използването на пътищата при преминаването по републиканските пътища."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асд

    3 1 Отговор
    Алооо,къде сте бе?На какво отгоре 100 винетка?Огледайте се малко покрай нас държавите бе...
    После пак гласувайте за "мистър конкретюлейшън'',овце!
  • 2 dhcp

    4 0 Отговор
    Боко, Боко Нито е справедливо лека кола да плаща колкото бус(най-често ползван за бизнес) нито пък е справедливо да си купиш винетка март-април и пак да ти вземат 100лв! От 2008 до сега пътищата които сте построили се разбиха, но не от много трафик, а от откраднатите пари и съответно сниженото качество!

    Коментиран от #46

  • 3 фих

    2 0 Отговор
    "Седмичната винетка от 25 става 30 лв., а седмичната от 10 на 15 лв., допълни Павлова." - как да разбираме това изречение?
  • 4 Бай Тошо

    2 1 Отговор
    Демокрацията ще заличи България е казал Бай Тошо
  • 5 Bulgaria is DeaD

    4 0 Отговор
    Ей,ще трепят народа до край.Да живее М...ла-Бъдещото на тая убита държава,на тях винетки не им требват
  • 6 ПОПОВ

    2 0 Отговор
    ТЕЗИ ХАРА СА Б....ЦИ,А НИ Е НЕ ТРЯБВА ДА ТЪРПИМ ТОВА
  • 7 Андрей Николов

    4 0 Отговор
    А ПРЕБИТАТА ПЪТНА МРЕЖА КОГА ЩЕ Я АКТУАЛИЗИРАТЕ? ДОЛНА КРАДЛИВА СЕКТА!!!
  • 8 аз

    4 1 Отговор
    За лекарства и свещи да ги давате тея откраднати от народа пари.Изеднициииииии
    Ма ние сме си виновни-ако бяхме Гърци до сега да сме напълнили поне един площад.Овчи народ
  • 9 Некойси

    2 0 Отговор
    Ами накратко ... ГЕРБ спечелиха, ние загубихме ...
  • 10 ПОПОВ

    2 0 Отговор
    да се събере народа да не спи , да се затапи границата с Турция и Гърция да видим тогава какво ще правят тези клоуни който решават това , като гърците всеки да извади по една техника от двора си и давидим тогава какще е
  • 11 ПОПОВ

    1 0 Отговор
    правилно
  • 12 ПОПОВ

    1 0 Отговор
    народа мълчи от идва всичко

    Коментиран от #13

  • 13 ПОПОВ

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "ПОПОВ":

    народа мълчи от там идва целия проблем
  • 14 РЕВОЛЮЦИЯ

    2 0 Отговор
    МРЪСНИ ИЗЕДНИЦИ! Ще падне правителството зимата!!!! Няма да я търпим тази мизерия повече!!!!
  • 15 Костадин Алексиев

    5 0 Отговор
    В Швейцария цените на винетките не са променяни повече от 15 години.Миналата година парламента в Берн гласуваше цената да стане 90 Швейцарски франка.Веднага щом населението научи за намерението на властите да вдигнат тези цени се гласуваше с референдум,както почти всички закони се гласуват така.Хората казаха едно голямо "НЕ" и до ден днешен цената на винетките е 40 CHF. За съжаление в Майка България цените на всички продукти и отрасли се вдигат с изключение на пенсиите и заплатите на хората,е как да платим по 97лв за винетки,а в същото време нямаме никаква ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА.За пореден път подигравка с народа и ние ще търпим,дори и хляба на масата ни да достигне 10лв,българинът пак ще се съгласи.Прилагам линк за да видят всички как стоят нещата с винетките в Швейцария.Благодаря.
  • 16 Костадин Алексиев

    1 0 Отговор
    http://www.vinetki.eu/shveicaria-vinetki-putni-taksi.html
  • 17 haha

    2 0 Отговор
    От 2008-ма заплатите падат, а всичко останало се вдига.
  • 18 асд

    2 0 Отговор
    И тая дебелана,гсопожица завинаги,Павлова ли каква беше,да ми обяснява,че народа трябва да финансира за да се оправи пътната инфраструктура...То хубаво ама колко % реално ще се вложат от тия пари?
    См*рт за тая измет в парламента!!!
    Ограбват народа...овце сме си и това е !
  • 19 Сульо

    2 0 Отговор
    На гласувалите за гроб, честито! Лошото е, че покрай електорат на тикви и физкултурници страдат и малкото нормални живеещи все още на тази територия...
    ПС "Ръстът на средната работна заплата за последните осем години е 60%" - мда... Чрез съкращения на нископлатени служители и увеличения на заплатите на държавни служители. Ръстът е ФИКТИВЕН за бюджета на средно българско семейство.
    "на минималната – 73 на сто" - Ехо, ми от 100 на 200 би било 100/100, ма 340лв не взимат и аборигените от третия свят. Страни с 7-8 пъти по малък брутен продукт на глава от населението имат 2-3 пъти по големи средни заплати - Лиле (Павлова)? Овчи народ... Как не се научи, че тези простаци от гроб осен да режат социални придобивки и да облагат всичко с нови такси и данъци друго НЕМОГАТ!!! А...и да теглят нови заеми...


  • 20 пик

    2 0 Отговор
    Рекетьорска държава !
    Така е, като ни управляват
    треторазрядни мутри !
  • 21 mediator37

    2 0 Отговор
    Които са гласували за ГРОБ сега да коментират. Както беше казал един човек във форума след победата на ГРОБ - задава се вдигане местните данъци и такси.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 uuuuuuu

    2 0 Отговор
    urodi
  • 24 onq s konq

    1 1 Отговор
    Направете си партия "Винетка" и ако влезете в парламента на следващите избори,може и да намалите цената.Стискам ви палци:)
  • 25 Четиридесет и две

    2 0 Отговор
    Ако народа е единен е страшна сила - не само ще постигне желани реформи и отстъпки, но ще може да рестартира държавата ако рече.

    Представете си следния сценарий: Всеки един от нас внезапно в един ден спира да плаща данъци, сметки, осигуровки, такси и да обслужва кредити. Всеки изтегли всичките си пари от банките. Всеки спира да ходи на работа или да се занимава с бизнес за два - три месеца. Не плаща вода и ток. Само кешови разплащания или бартери между отделните лица. Близки и познати се организират в малки ( и по-големи ) групи и всеки да помогне с каквото може на другия през тези трудни месеци. Никакъв диалог с представители на властта, полиция, медии. Никакво насилие, никакви провокации, никакво съдействие. Пълен вакуум!
    И ако устискаме - ще си усетим силата.

    и така ще устискаме и ще си усетим силата.
  • 26 РАСО

    2 0 Отговор
    С идването на ,,ГРОБ'' на власт започна ДРАСТИЧНОТО ОГРАБВАНЕ на нацията. Дано така всички от ГЕРБ=ГРОБ ДРАСТИЧНО ИЗПУКАТЕ''.
  • 27 Гост

    2 0 Отговор
    Така е , народа си трае и те вдигат всичко...
  • 28 БГ Реалист

    1 0 Отговор
    С и без актуализация, пътищата са ни гробници извън магистралите. Съгласен съм да има увеличение,но да е съобразено с увеличението на доходите на населението!Какъв е този скок с 30 лв???? Симпатизирам на ГЕРБ и на Павлова, но това увеличение е непосилно!Стойността на винетката се доближава до стойността на застраховаката "Гражданска отговорност". Това не е нормално.Ако има протест срещу увеличението от 30 лв. Ще бъда там! Господа управляващи не ви дадохме властта за да се гаврите с нас! Разбираме тежкото състояние на държавата, но и вие разберете, че и нашето (на народа) не е по-розово!

  • 29 Скакауец

    2 0 Отговор
    Бате Бойко е герой!
    Цял народ оноди той!
  • 30 ха сега те ви ГЕРБ

    2 0 Отговор
    ограбваите смело ГЕРБЕРЧЕТА но ние сме си виновно че не излиза ме на ПРОТЕСТИ
  • 31 ПРОТЕСТ

    3 0 Отговор
    ТРЯБВА НЯКОИ ДА ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТТТТТТТ И ДА СЕ ВДИГНЕМ ПРОТИВ ТАЗИ ЛУДОСТ 100 ЛВ ТОВА Е АЛЧНОСТ И НАГЛОСТ БОЙКО ЛЕ БОЙКО
  • 32 да се събудим

    2 0 Отговор
    само говорим!!! айде де излизаме. а тая комунистическа к***а Павлова дето идея си няма за колко работят хората. нека кажат от винетки са събрани Х пари, изразходени толкова пари. някой ще излезе ли да го каже. те освен магистралите ходили ли са по другите пътища от републиканската мрежа. някои и за каруци не стават. и какво се получава като изключим 4-те големи града където има по-високи заплати и то не за всички. при заплата 500 лева айде плати си данъците , данък за имота и що не и 100 лева за винетка за 20 годишния таралясник!!!! не искам повече да работя и номенклатурчици да ме грабят. ами така и така ни водят към бавна смърт поне да е с достойнство. сега е момента да се влезе в парламента. ситуцията е патова! не знам само ченгетата до вчера и те недоволни пак ли извадят палки и оръжие срещу нас от които вземат да дадат на тях????? то вече не остана и какво.
  • 33 БЛОКАДА

    2 0 Отговор
    НЯКОИ С ФЕЙС БУК ДА ОРГАНИЗИРА ДЕН И ЧАС НА ПРОТЕСТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ИЛИ НА НЯКОЯ МАГИСТРАЛА С 10 ЛВ ДА ВДИГНАТ ОК НО С 30 СИ Е ГРАБЕЖ ПО ПЛАДНЕ
  • 34 Никола

    1 0 Отговор
    Да запалим парламнта !!! РЕВОЛЮЦИЯ трябва , а не преклонена главица!!!!
  • 35 baho

    1 0 Отговор
    Колко струва винетката в Швейцария бе ГОСПОДА П...ЛИ....=НА 40 ФРАНКА ИЛИ около 80 лв.Е ние ги минахме Швейцарците.
  • 36 Иван

    1 1 Отговор
    Мммм дааааа..... Така е. Хубава работа, но Българска. Само седите зад мониторите и пишете, ако може друг да ви свърши работата. Какви са тези коментари от рода на: "Някой да организира или Някой нещо да направи" ами направете де. Излизайте, защо ВСЕКИ път трябва да се чака НЯКОЙ нещо да направи и ВИЕ, ЧАК ама евентуално тогава да тръгнете, което не е сигурно. РОБСКА ПСИХИКА...... Стойте си още и пишете, аз гася компютъра и заминавам да протестирам.
  • 37 БАТ мишо

    2 0 Отговор
    протест ,ако мълчим и 200 ще я направят
  • 38 Христо

    1 0 Отговор
    От тия 800км. магистрали, няма и 300км. които да приличат на такива.Цялата магистрала Хемус е в окаяно състояние.На места дори скорост от 90км./ч. е опасна.За останалата пътна мрежа-без коментар.В Западна Европа, това което нашите управляващи наричат ,,първокласен път",не може да мине дори за горска пътека.Основна причина за многото жертви по пътищата са точно тези лунни пейзажи, за които ще плащаме ,,само" 97 лева.Дами и господа управляващи, изчезвайте от властта, или народа сам ще Ви изхвърли.
    Преминахте всякакви разумни граници.
  • 39 Кунчев

    1 0 Отговор
    Какво става сега нещастно племе?Ревяхте че полицаите протестират,и вместо да се присъедините към тях и да смажете тия подлоги сега го набиват на всички.Не сме народ а мърша!
  • 40 pFf

    1 0 Отговор
    100лв. за КВО? Миналата година при инцидент на перфектната ни магистрала, приятели влязоха в ДУПКА 30см. дълбока пукат 2 гуми от там в мантинелата и от там в болницата, едната ми приятелка още е в кома, 1 год. по-късно. 100кинта ли ДА СИ БИЯТ КАМШИКА ТАРИКАТИЕ МАЗНИ ! За инцидентите обаче не споменават колко са на година!
  • 41 БЕДЕН

    1 0 Отговор
    Давайте да ги мятаме тия мазници в парламента за да видят че народа е жив стига с тия гаври вижте изборите купиха си всички гласове сложиха си навсякъде почти тяхни кметове сега 97 лева винетка за какво са тия 97 лева за винетка като тръгнеш да пътуваш и оставаш без бъбреци от кърпежчета и дупки това ли ви е подръжката на пътищата и ко правим сега 97 лева винетка 160 лева гражданска 150 лева данък а заплатите на хората жълти стотинки
  • 42 разбирач

    1 0 Отговор
    и народа пак си трае ли трае:( няма протести, всички сме обезсърчени... осигуряваме страхотен политически комфорт на властимащите и те си живеят добре, и се гаврят с нас... ако не го правите заради вас си, то поне заради децата ви излезте навън и протестирайте бе хора! ама какви са тия неща поостоянно да ни товарят с такси и данъци, и ниско заплащане, и да ни говорят, че т'ва сме си искарали с работата => такова е заплащането... марш на митинги бе ей! малко са големите новинарски сайтове дето са без регистрация за коментарите и не биват модерирани... този мой призив да се стачкува като нищи може да бъде изтрит:) примерно в тъпия дир.бг абсурд да го оставят и в много други сайтове... но сайтове има бол все пак и спокойно могат хората да се организират и надигат на бунтове... стига сме си траели! живота ни мина в мъка:( най-вече ви съветвам, когато се надигне митинг и е видимо за доброто на хората(всеки от вас може да разграничи добро от лошо), то да не отивате в организираните контрапротести, дори да ви дават пици и пари! 'щото пицата и мизерните пари дето ви дават за контрапротест ви решават само деня, а другите дни пак ще сте си в ада - без средства, без здраве и т.н.
  • 43 я съм от село

    1 0 Отговор
    колеги тез са решили и последната капка кръв да източат от нас ,Докога ще трае тоз български народ на своеволията на на тоз скапан порламент ,крайно време е да си отива това правителство .За какво да плащаме тез 100 лв. за разрушените пътища които никога няма да се оправят ли ДОКОГА
  • 44 РАСО

    2 0 Отговор
    Здравната вноска при управлението на тройната коалиция беше 10.40 Разбойниците от герб я вдигнаха на 16.80 .Здравеопазването се влоши.Мутрата открадна от натрупаните вноски 1,5 милиарда. Историята с винетките се повтаря.Гаврата с нацията продължава......
  • 45 управляващите

    2 0 Отговор
    изчакаха да минат изборите за кмет и решиха тогава да вдигат таксата на винетката. ако я бяха вдигнали или заговорили за това вдигане преди изборите, щяха ли да спечелят, а? или то в края на годината се решава кво що за догодина да важи? а изборите са все края на лятото и есента, та да може след изборите вече тогава да си правят номерата и да прецакват народа
  • 46 dhcp

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "dhcp ":

    Админе защо си цензурирал отчасти закачливото ми изказване? Нали уж медиите сте се борили против цензурата, да я налагате сега ли? Мисля си имам глава със съдържание и си нося отговорността от моите изказвания, не е нужно да ме цензурираш! Или може би си им съпартиец и се дразниш от подобни закачливи изказвания?
  • 47 Bobi

    2 0 Отговор
    Когато видя циганин с винетка , тогава и аз ще дам 97лв. за такава !!
  • 48 ivan

    2 0 Отговор
    егати хора дайте да се вдигаме неможе да я вдигат с 30лв те се гаврят със нас българино събудисе всичко вдигат след изборите
  • 49 MUFC

    2 0 Отговор
    й така се прави. Когато искаш да вдигнеш цената на нещо, първо шокираш обществото, както направиха те, като казаха, че мислят да увеличат на 145лв. винетката. После казват: "Е, добре, ще направим добро и ще я вдигнем само на 97...", за да си каже народа, "Ех, размина ни се...", без да осъзнаваме, че това е сценарий и целта им е била да я вдигнат на 97лв. Ето, така се запълват "дупките" от пари, които изчезват - просто вдигаш данъците и компенсираш липсващите пари, като ги взимаш от народа. Благодарим ви!!!
  • 50 йаслдл

    2 0 Отговор
    стана ли ясно на всички вече какъв беше трика? две седмици тръбяха, че ще стане 150лв и хората се бунтуваха, сега вече казват че ще е с 50 лв по-малко и САМО 30лв увеличение - типичен търговски трик, но да го прилагаш на населението е да плюеш срещу вятъра - удариха всички хора в джоба, а най-вече тези с ниски доходи
  • 51 pizo

    2 0 Отговор
    абе нема морал тва е.....колко още може да понесе тоя народ????
  • 52 сумо

    1 0 Отговор
    Абе 97 си не е 100 пак леко минахме ....
  • 53 някой

    0 0 Отговор
    днес винетки утре граждански вдругиден в.......
  • 54 1234

    0 0 Отговор
    Що за дивотии?Много хора ще спрат да си купуват винетки,защото със заплата от 298.88лв никога няма да си купиш винетка,че и бензин,че после и преглед.....забрави.Ето така ще загубят много по вече от 70 милиона които мислят,че ще спечелят.В света са го решили по друг начин,а именно:таксата за пътищата се включва в стойността на горивата.Караш много,плащаш много.Караш малко ,плащаш малко,но нашите лакомници искат от всички да вземат дори и от тия които рядко си карат колите ,само по необходимост,и затова няма винетки за половин година.Много от хората ще си спират колите или ще ги бракуват,и пак ще развалят сметката на тия .
  • 55 Toko

    1 0 Отговор
    Герберастка работа!!!!!!Тези,които гласуваха за боко и те ще плащат-да им дойде сега акъла в главата!!!!

    Коментиран от #58

  • 56 Зизу

    0 0 Отговор
    Абе не ми е за тези 100лв,ами като знам че няма да отидат за пътна инфраструкура-ремонт ,подръжка....Най-вероятно ще "изчезнат" из пропукания бюджет и пак ще се ядосваме по "лунните" ни пътища.
    Редно е ако не поправят пътищата,да обяснят защо и да се търси сметка на виновните - стига вече са се покривали- трябва да се наказват хора в правителството за несвършена работа, както се полага - уволнение,съд,затвор,конфискация на имушество- вижте Румънците какво ги правят техните!
  • 57 ПРОТЕСТ

    1 0 Отговор
    НЯКОИ ПО КАДЪРЕН ДА ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТ И ДА СПРЕМ АЛЧНОСТА НА ТЕЗ КРЪВОПИЦИИИИ БОЙКО БОРИСОВ АЛНИСА ТВОИТЕ ГЕРБЕРИ А И ТИ И ТИ
  • 58 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #55 от "Toko":

    Нещо бъркаш-ние членовете на ГЕРБ караме със залепена на стъклото членска карта,защото цената на винетката влиза в членския внос.И още една "малка" подробност:Членския внос не го плащаме ние на ГЕРБ,а ГЕРБ на нас...Ей така-да си имаме да си харчим!Понял?:)

    Коментиран от #72

  • 59 бг

    0 0 Отговор
    Аз вече втора година карам без винетка-и третата ще е така
  • 60 Красо Зелето

    0 0 Отговор
    Кога не са искали, и не са ни Е****? Аз не помня да НЕ е имало такова нещо. Ние сме си отворени към тях. Щом позволяваме, така ще е!
  • 61 пипалот

    2 0 Отговор
    обърнаха деветката 67/97 а пътя е ужасен
  • 62 145

    0 0 Отговор
    Веднага направиха уговорка, че и 97 лева няма да стигнат за по-добри пътища .
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 keketiran

    0 0 Отговор
    ei reketiori spretese be prekaliavate ne va li e sram,poglednete se vsichki grehove na balgarskiat narod da e varho vas.
  • 65 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    как лунни пътища бре- на луната си е като пистата Монца в сравнение с наще пътища- има 2-3 дупки от метеори само
  • 66 Гол Тупан

    0 0 Отговор
    Абе засрамете се! Ставате смешни! За такива балъци ли ни имате! Вземете пример от Германия и Франция. Във Франция караш по национал -не плащаш нищо. А национала равен като тепсия без дупки и трапове В Германия дори и по магистрала леките не плащат.
    Абе тия сирийци и авганистанци не са луди та бягат в Западна Европа в най-скоро време в България няма да остане трудоспособно население. С тия ваши такси и изгъзици ще прогоните и без това малко останалите ентосиасти милеещи и живеещи в обрулената ни държава, както казваше проф. Чирков. Господа управляващи в скоро време няма какво да имате да брулите.Засрамете се хора вишисти предпочитат да са просяци в Европа вместо да работят тук в България. Чудите се на 50-100хиляди емигранти...та вие благодарение на некадърното управление през последните 25 години изгонихте 2 милиона души!!!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 хаидутина

    2 0 Отговор
    докато неизмрем няма да се спрат само калашник трябва
  • 69 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор
    УУУУУУУУУУ ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ ВЕ
    ТАЯ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА
    КАКВО ИСКАТЕ ОТ ТОЗИ НАРОД ВЕ
  • 70 Vasik Atanasova

    5 0 Отговор
    КРАДЦИ
    250 МИЛИОНА ДОПЪЛНИТЕЛНО ЩЕЛИ ДА ВЗЕМАТ
    ОТ ТОЗИ БЕДЕН НАРОД
    НА ВИ БОЙКО БОРИСОВ РАДВАТЕ СЕ НА ФИГУРАТА МУ
    И ПЛАЩАЙТЕ
    ВСИЧКО ЩЕ СЕ ВДИГА
    ДОКАТО НЕ СЕ ВДИГНЕМ НИЕ
    ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ
  • 71 гост1

    1 0 Отговор
    Трябва да има протест за това!
    Тази цена е прекалено висока, за пътищата.

    Лафа "трябва да се наливат пари в пътищата" е пълна глупост, прах в очите на хората! Ако парите за винетка с цена от 50 лева отиват за ремонт на пътищата, то те ще бъдат идеални! За 67лв. няма да коментирам. Пътищата са под всякаква критика, особено тези в кварталните улици... дупки половин метър, няма елементарна маркировка. Завали за един час и вадиш пояса... Днес гледам един татко с количка с детенцето на пътя, понеже тротоара тесен, стълб по средата на тротоара... Тази цена от 97 лева е подигравка с Българския народ!Средната нето заплата в страната е 500-650 лв., чиста подигравка. Взеха си над 20 милиарда лева на наш гръб и тези пари много ме съмнява да са отишли, да отидат в икономиката. Протести до дупка, крайно време е в тази красива страна, да се подобри стандарта на живот! Голям процент от населението живее в недоимак.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 sdсаа

    1 0 Отговор
    увеличение на средна работна заплата... а защо не: "пари - дадени на нашите, за да не оправят пътищата, а пък те, рибириш ли, искат още щото може"... браво, родолюбива политика водите, ей
  • 74 ПРОТЕСТ!

    2 0 Отговор
    Герберасти - вие сте ИЗРОДИ !!! Не си купувайте винетки! Да сме единни и да не правим кефа на управляващите кретени! Те са пълни боклуци!
  • 75 wrc

    2 0 Отговор
    Това е подигравка с народа, абсолютна подигравка! Трябва да има Протест!
  • 76 Кольо

    0 0 Отговор
    Така ли ще си избивате раздадените пари по изборите ? Павлова си отива от Варна и не само .
  • 77 гроб за българия

    0 0 Отговор
    Добре де, само не мога да разбера, защото толкова много хора са изненадани от решението не Бате Гойко?
    Герб откакто са дошли на власт освен да вдигат данъците и таксите нищо друго не са направили!
    По - лошото тепърва предстои обаче, не знам дали занете?!
    Излиза, че за довършването на Тракия и някои други отсечки са ВЗИМАЛИ пари, познайте от кой?
    СВЕТОВНАТА БАНКА! Тези хамерикански кръвопийци са още по зли от Бате Разбойко.
    След има няма 1-2 години Световната Банка ще вземе решение колко да струва ТОЛ таксата за преминаване по великите ни "магистрали"!
    Най вероятно са се договорили с измислената мафиотска структура, т.н. Гроб да прибират процент!
    По интересното е какво се случи с парите от ЕС, с които УЖ се строяха тези отсечки асфалт????????
    "Човека взе парите, каза чакай малко......
    Магистрали, фараони и балъци за милиони"

    Спете спокойно, ИДВА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ТОКА!!!!!!!!!!!
    След нова година и на цигарите и на какво ли още не!
    Изборите не решават нещата, защото ПАРИТЕ са в ТЯХ, а пари БЕЗ КРЪВ не се дават.
    Само АК-47 ще реши проблема с ГЕНОЦИДА над Българския народ!
    Не се заблуждавайте, няма друг начин, тези хора наистина са решили да ни унищожат, ще ни грабят и тормозят, докато не умрем от глад и мизерия.
    Няма да се разминат нещата, за тези, които все още се надяват на чудо, няма такъв вариант дами и господа, просто НЯМА!

    Коментиран от #86

  • 78 гроб за българия

    0 0 Отговор
    Аз предлагам да се организираме по градове и да излезем по пътищата с колите!!!!!!
    Нека всички хора да се обединим и да блокираме пътни артерии по градове!
    Щом милиционерите го направиха, ние защо да не можем!?
    Трябва да направим нещо, това не може да продължава повече, писна ми от тази измислена деКорация!
  • 79 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    урааа ,най после една хубава новина -да вдигнат нещо в тази държава,че те заплатите я вижте къде са вече -високо високо високо
  • 80 анонимен

    0 0 Отговор
    koito iska da kopuva
  • 81 Петър

    0 0 Отговор
    Годишната винетка в Румъния е под 60 лв, и важи от датата на купуването за 1 година. При нас ако се плати през юли- важи само за половин година. И тук нашите кръвопийци ни цакат. В Румъния не се лепят стикери по стъклата. Дават ти фактура, която държиш в жабката.
    Много трябва да учим от румънците и за това че пак са на площадите и правят втора революция.
  • 82 Любо

    0 0 Отговор
    Не ви е срам . Елате в провинцията та да видите средната заплата 350 лева е ако не знаете. А за качество на пътища ? То просто няма пътища , а гробища. Тези управляващи не живеят в България а в София. Като коне с капаци са. Докога ще търпим това унижение и този рекет.Събуди си българино.Докажи че си още жив и мърдащ.
  • 83 Патриот

    0 0 Отговор
    Продавам от новите винетки, супер качество: цена - 32,30лв.
    За количества - отстъпки!

    Коментиран от #84

  • 84 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Патриот":

    Веднага копувам

    [email protected]

    400 лв на година за окачване на тях ли да пратя сметката?
  • 85 Възмутен

    0 0 Отговор
    97 лв. винетка+ 150 лв. данък, а пътищата са като лунен пейзаж!?!?! Всяка година сменяма части по предницата на колата!!!! Това не е нормално!
  • 86 scar face

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "гроб за българия":

    Изключително точен и уместен коментар. Няма какво да допълня освен, че има още маса народ, които са опиянени от "харизмата" на вожда, но в крайна сметка, то си е до интелект :) Докато не вземат на всички всичко, няма да мирясат.
  • 87 нямам думи

    0 0 Отговор
    Абе тези хора не разбират ли, че по-голямата част от населението в БГ живеят в големите градове- а там винетки не им трябват! Купуват по 2-3 седмични винетки на година да идат на море и на ски. Тук в провинцията за да идеш на работа от 1 градче в друго дето са на 2км разстояние трчбва да се взима годишна винетка.. от най-бедните в провинцията ли ще забогатее тая държава бе!
  • 88 петьо

    0 0 Отговор
    боко боко вече се уверих че си много прост съжалявам че гласувах за тебе
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове