Last news in Fakti

29 Септември, 2011 21:18 1 026 1

Президентът на Грузия се възхити на нашите реформи

  • грузия-
  • саакашвили-
  • борисов
Президентът на Грузия се възхити на нашите реформи - 1
Снимка: Министерски съвет

„Нашите две държави си приличат много – изминали сме еднакъв път, имаме сходни проблеми, тежки ситуации и съм убеден, че взаимно бихме могли да си сътрудничим и да се допълваме. Възхищавам се от реформите, които прилага българското правителство”.

Това заяви президентът на Грузия Михаил Саакшвили след среща с министър-председателя Бойко Борисов. Разговорите се проведе в рамките на срещата на върха „Източно партньорство” във Варшава, съобщиха от праветелствената пресслужба.

„България е най-краткия ни път, по който можем да минем, за да стигнем Европа”, допълни още г-н Саакашвили.

 „Грузия е наш важен икономически партньор и бихме могли да подобрим сътрудничеството си по отношение на търговския стокообмен. двете държави притежават стратегическо разположение”, категоричен е българският министър-председател. „Полагаме всички усилия, за да бъдем дисциплинирана във финансово отношение страна в рамките на Европейския съюз и мисля, че се справяме. Страната ни има красива природа, стараем се да развиваме туризма и икономиката си”, допълни още той. „България участва в клуба на приятелите на Грузия и това е един от ясните знаци за прекрасните ни взаимоотношения”, изтъкна Бойко Борисов.

По време на разговорите българският премиер и президентът на Грузия обсъдиха възможности за сътрудничество в областта на икономиката, стокообмена и се договориха за двустранни визити, които да се осъществят до края на годината. Министър-председателят Борисов изтъкна, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков е постигнал задоволителни резултати по време на посещението си в Грузия през този месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Big Boss

    0 0 Отговор
    Баш шефа е напълнял, май...