Last news in Fakti

11 Декември, 2015 14:12, обновена 11 Декември, 2015 15:14 2 288 31

Борисов: Спомнете си загубите при нарушаване стабилността в държавата

  • борисов-
  • нарушаване-
  • стабилността-
  • държавата-
  • „софия тех парк“
Борисов: Спомнете си загубите при нарушаване стабилността в държавата - 1

Всеки, който иска да наруши стабилността в държавата, да си спомни загубите при първата оставка на кабинета "Борисов". Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на Технологичния парк в София. Премиерът уточни: "да си спомни времето, в което 10 млрд. лв. беше загубата на държавата. Всеки да си прецени какво да прави", призова още той.

Почти не минава ден в България на посещение да не са президенти, премиери, еврокомисари. "В страната се случват неща, които цели поколения или са ги мечтали, или не са мислели, че ще се случат. Радвам се на приятелството, което имам с президента Плевнелиев, защото по всички тези теми сме седели и той с часове ми е разказвал за визията, която има в много от сферите, които вече са факт, вече са реалност", коментира премиерът. Той посочи, че за всяко нещо е необходим един по един голям мечтател, един голям визионер и един прагматик, който да свърши работата. "Когато искахме този имот за около 100-150 млн. евра, той беше предназначен да се ограби, да го подарим и никой да не вземе нищо. Сега го предоставяме на Източна Европа, на младите, да съберем максимално много фирми, компании", посочи Бойко Борисов.

Принципал на парка е икономическият министър Божидар Лукарски, който е от квотата на Реформаторския блок в коалицията, и днес заяви, че няма да подава оставка.

Борисов отправи послание и към германските и френските данъкоплатци, които имат най-голяма вноска в бюджета на Европейскя съюз. Тъй като Технологичният парк е финансиран основно с европейски средства, Борисов подчерта, че страната ни се отплаща с най-добрата охрана на шенгенските граници:

Страните - донори, които полагат огромни грижи и чрез Европейската комисия, и комисарите, огромни пари се вливат в нашата икономика, инфраструктури, за което ние връщаме с най-добрата охрана на шенгенската граница, с нашата солидарност, която, виждате, всеки ден получаваме като оценка.

"Всички държави трябва да го правят, за да има такава европейска солидарност и да не се вглеждаме всеки ден в кохезионните фондове", подчерта премиерът Борисов.

„Това, което виждаме днес е едва първата крачка към една много по-амбициозна цел, която си поставяме – изграждането на икономика, базирана на знанието и задвижвана от устремени предприемачи с иновативни идеи“. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски на церемонията по откриването на първия български научно-технологичен парк в София. Той подчерта, че иновациите са механизъм за повишаване на добавената стойност в икономиката ни и постигането на ускорени темпове на растеж. Според него  иновациите са една огромна възможност за България и изрази увереност, че имаме капацитета да се възползваме максимално от нея.

Лукарски изтъкна, че страната ни е на 25-то място в света по иновационна ефективност в класацията на Глобалния иновационен индекс. И добави, че през последните две години България се утвърждава като една от водещите световни дестинации за развитие на нови високо технологични компании, а София е на трето място в Европа през 2014 по броя на старт-ъп компании. Той изрази убеденост, че когато излезе класацията за 2015 година отново ще сме в тройката.

„Днес откриваме София Тех Парк, който без съмнение предоставя истински необходима съвременна иновационна инфраструктура. Но идеята на научно-технологичния парк е много по-дълбока. Амбицията ни е да изградим екосистема, в която да си взаимодействат хора с идеи и такива, които имат уменията и възможностите да ги реализират; да си взаимодействат наука и бизнес, а крайният продукт да са иновации, които създават стойност за икономиката ни“, заяви министър Лукарски. Той добави, че София Тех Парк е инвестиция в едни по-добри перспективи, чиято реализация тепърва предстои. Министърът подчерта, че тази инвестиция нямаше да бъде факт без подкрепата на Европейския фонд за регионално развитие, за което изрази благодарност на европейския комисар по регионална политика Корина Крецу, която участва в церемонията.

Проектът е почти изцяло финансиран по ОП „Развитие конкурентоспособността на българската икономика“ в периода 2007-2013, като предоставената безвъзмездна помощ е близо 83,5 млн. лв. В следващия програмен период се очаква бъдат инвестирани още над 52,1 млн. лв. по ОП „Иновации и конкурентоспособност“. „Тези параметри са внушаващи, а очакваните резултати – сериозни. Въпреки това смятам, че усилията, които полагат Министерство на икономиката, Управляващият орган на двете оперативни програми и екипът на София Тех Парк ще оправдаят тези очаквания“, уверен бе Лукарски.

Борисов: Спомнете си загубите при нарушаване стабилността в държавата

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123455

    5 0 Отговор
    Бойко,
    време е да научиш,че ти не правиш нищо за държавата.
    Цялата игра с европрограмите носи едни пари на един малък кръг от ГЕРБ-ери,а народа прогресивно обеднява.Ти или си наивен или си много неподходящ за управление на държава.Варна например при твоите управления се изправя на нокти в борбата за оцеляване,
    не се търси нищо,фалират даже и хранителните стоки.............
    Прави си изводи и се омитай безвъзвратно.
    Ела във Варна и се опитай да живееш като почтен човек пък после да си говорим,кой кой е......

    Коментиран от #27

  • 2 опсмопсус

    4 0 Отговор
    Държавата функционира на помощи и заеми от ЕС!Нямаме селско стопанство, нямаме лека индустрия.Назначените милионери фалираха хиляди предприятия.
    БАНАНОВА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #10, #11

  • 3 тц тц тц

    3 0 Отговор
    лаладжия надуваш балон който засега не се пука само за да се дигне достатъчно за да си паднеш на мазния врат
  • 4 кърти маТрала

    3 0 Отговор
    Едно време се смеехме на глупостите на Бай Тодор, ама поне имаше някаква икономика, сега обаче глупостите въобще не са смешни, даже са трагични.
    Иначе, какво да каже човека, направяли няколко милиарда, как няма да е доволен, едва ли някога си е представял, че това може да се случи, този велик Визионер и Мечтател!!!!!
  • 5 неутрален

    3 0 Отговор
    Абе, ти защо ни правиш на малоумни? Каква стабилност в държавата? Това се отнася за теб и твоите министри, които харчат нашите пари и се купуват скъпи джипове, измислят се закони, които да Ви обслужват само Вас. Какво говориш, че еврофондовете при "Орешарски" са спрени, да те бяха върнати и не бяхаодобрени, защото твоето правителство ги беше изготвило и трябваше да се преработват. Лукарски нямало да напусне - да няма да напусне, паят е як. Още нямаше и два месеца от встъпването в управлението и той се юрна с любовницата си без никакъв морал пред семйството си, неразведен с нащпари да я разхожда по Америка. Наглеци и без какъвто й да е морал - МАХАЙТЕ СЕ! ОМРЪЗНАХТЕ НИ!!!!!!
  • 6 боби пича

    3 0 Отговор
    Нека Главока да си дрънка глупостите, след Нова година идва увеличението на всичко, тока може да скочи с 50%, тогава ще става шоуто, хората са на ръба на оцеляването.
    Или стабилно измираме от глад и болести или ще се наложи да нарушим "стабилността" на дургарите от Герб.
  • 7 УУУУУУ

    2 0 Отговор
    Еднолична фирма ,,,БОРИСОВ""" стабилна благодарение на 65000 биячи.
  • 8 mediator37

    4 0 Отговор
    Китай целият е технологичен парк, изграден без Евросъюз, без програми, без мечтатели, без евроатлантически ценности и начело с едно комунистическо правителство, при тоталитарна еднопартийна система.
    Нашите асфалтирали пет алейки, изкопали канал за кабели и с две ламаринени офис-сгради тип холандски склад , вече се надуват като папуняци.
  • 9

    1 2 Отговор
    Бокито се стресна да ни им секне хранилката пак и взе да плаши гражданите които започна да дере за пореден път....
  • 10

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "опсмопсус":

    Съгласен съм и аз го повтарям това то е очевидно де, но много хора не го виждат сякаш са облъчени.....
  • 11 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "опсмопсус":

    Намало селско стопанство лииии?!Хабер си нямате колко милиона тона зърно изнася България и с каква супертехника е въоръжен отрасъла.Ами разходете се към Златна Добруджа бе черногледи многознайковци!Ами само там ли!И всичко това е единствено благодарение на Евросубсидиите както за закупуване на нова техника,така и на декар площ!

    Коментиран от #15, #24

  • 12 123

    1 0 Отговор
    Стабилна мизерия,но тук не става дума само за Б.Б, говоря генерално--всички пърдят в едно гърне,може би искат нещо да направят,но за жалост имаме закони който не позволяват това, всичко опира във Велико народно събрание,който го измислил унищожил България. Има изход, но много кръв трябва да се пролее за да хората живеят добре,защото без бой тези няма да пуснат кокала.Няма кой да поведе народа-умните ,будните бяха изгонени от България,другите сами напуснаха-материала е кофти---
  • 13 И САМ ВОЙНЪТ Е ВОЙН

    0 0 Отговор
    Кабинета, Парламента и народа са виновни! Когато народът не гласува с главата си, когато взима пари и се нахрани с кебапчета и кифтета и евентуално по една бира и кока-кола той вече е обречен! Манталитета ни е такъв - балкански! Бием се в гърдите какво е било преди, забелязвате ли, че никой не говори за БЪДЕЩЕТО?! От ден за ден се отразява, че прогресираме като нация, а с годините наблюдаваме упадък! Хора, престанете да плюете в интернет, знам, че така е най-лесно да отбиете номера! Излезте да протестирате, да си търсите правата, като си бъркате в топките нищо няма да се промени!
  • 14 Димитър

    1 0 Отговор
    Всеки, който гласува значи уважава себе си. Значи, че му пука за тази държава и за този народ. Питам се само ако на всеки му пука и гласува, къде щеше да бъде тази празна тиква Боко? Не ние винаги сме били слаби и сме били роби, затова и позволяваме на този ПРАЗНОГЛАВЕЦ да си прави каквото си поиска нас. Хора, осъзнайте се, гласувайте! Това е единствения начин да се случи нещо добро.
  • 15 Kim Bu

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Единственият многознайко си ти и преди да почнеш да пишеш простотиите си и да обиждаш останалите във този форум, вземи се осведоми що значи селско стопанство - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE

    Няма хора които да са компетентни във всяка една насока и ТИ не правиш изключение ! Не си завирай гагата в неща които са ти неясни и занапред вземи си смени името на '' кон с капаци ''

    П.С. Един приятел казваше:
    когато чукаш по празна манерка кънти на кухо . . .

    Коментиран от #16

  • 16 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Kim Bu":

    Аре хвърли едно око и на статията за твърдо положителното салдо на Животновъдството което е също важен сектор на отрасъла "Селско стопанство".Пък после пак пиши че пиша простотии...Истината е че те дразни истината в думите ми и че някакси не пасва на "конспиративните" ти теории,но проблемът си е твой!

    Коментиран от #25

  • 17 кой създаде боко

    2 0 Отговор
    Как бе създадена партия ГЕРБ?
    13 ноември 2002г:
    „Глобална България“ е сдружение с идеална цел, учредено във вторник от представители на бизнеса, гражданския сектор и медиите или “ Типинг пойнт“е архитект на 2 кабинета Борисов.Те дърпат конците задкулисно. Оператор е „Отворено общество“ на Джордж Сорос.
    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2002/11/13/140641_globalna_bulgariia_subra_biznes_grajdanski_sektor_i/
    Сред учредителите са:
    – Сашо Дончев – шеф на „Овергаз“
    – Валентин Златев – изпълнителен директор на „Лукойл България“, един от акционерите в СИБанк чрез фирмата си „Агрохолд“
    – Цветелина Бориславова – СИБанк. Банката, създадена през 1997г. след умишленото събаряне на българския лев и банки, с цел подписването на договор с МВФ и Световната банка
    – Светослав Божилов – личен съветник на Бориславова и партньор в СИБанк. Член е на УС на финансираното от Джордж Сорос „Отворено общество”
    – Красимир Гергов – собственик на Бтв
  • 18 йойо

    2 0 Отговор
    Новите (деца на комунисти, „завършили” на Запад) и старите комунистически кланове са превзели буквално цялата държава. Там няма парламент и партии. ”Партиите” са различни кланове на комунисти. Правителството се олицетворява от държавна сигурност. Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. емигрират! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява , Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога на Боко ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол! Когато на власт са наркотрфиканти като Борисов, ефективно осъдени като Цветанов и офшорни перачи на пари като Плевнелиев и Мента, все такива "новини" ще има. Ало, Ваньо: ставка, разследване и съд за убийството на Чакъра и самоубийството на Мишо Бирата! Не забравяйте за екзекуцията на единствения свидетел в делото срещу Цвъ Цвъ......загинал в СЛУЧАЙНА автомобилна катастрофа :) :) Бойко Борисов има откраднати над 4 милиарда държавни пари, които е изнесъл по сметките си в Америка и Израел. Дъщеря му си живурка в Америка и кара бентлита с парите на лошият мат'рял. Бащицата тръгнал да регулира цените на сиренето и агнешкото. ВЪРНИ ПАРИТЕ. ОСТАВКА и ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА БОКО ТИКВАТА!!
  • 19 кажи

    1 0 Отговор
    Я ТИКВАТА ДА КАЖЕ КАК В КАТАР ОТ БУРГАН БАНК ЦИОНИСТИТЕ И ЦРУ МУ ОТМЪКНАХА ПОД ФОРМАТА НА КОНФИСКАЦИЯ ЗА НЕДОКАЗАН ПРОИЗХОД 1,5 МИЛИАРДА ДОЛАРА И ЗАТОВА ЛИ ПОБЕЛЯ ТАКА ЯВНО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 6-7 МЕСЕЦА И ДА ЗНАЕ ЧЕ НЯМА ДА МУ ГИ ВЪРНАТ БЕЗ ДА ИМ ИЗПЪЛНИ НЯКОЕ ПЪКЛЕНО ЖЕЛАНИЕ А ЖУРНАЛЯТА ЗАЩО МЪЛЧАТ ПО ВЪПРОСА АКО НЯМАТ ИНФОРМАЦИЯ ПО СЛУЧАЯ ДА Я ПОИСКАТ ОТ БУРГАН БАНК КАТАР ТЕ ЩЕ ИМ Я ПРЕДОСТАВЯТ

    Коментиран от #23

  • 20 депо

    1 0 Отговор
    горивата при Методи Андреев /ясно защо толкова го пазят/, амфетите при Бойко, цигарите при Цецо, нелегалният алкохол при Менда... ГЕРБ не е партия, а някакво депо...
  • 21 ха

    1 0 Отговор
    интересни са слуховете че Милиардите на Банкянски Диктатор са в ТУРСКИЯ и близкоизточните брандове на HSBC DBank Turkey Lebanon Gulf Bank llc Qatar National Saudi Arab като тия в Арабските банки са отишли в инвестици в СКЪПИ луксозни поликлиники и болници и Клиники за Естетична Хирургия в столицата на Ливан-БЕЙРУТ и ДУБАЙ.Ливанките са доста суетни и с широки пръсти а Ливан е претъпкан със милиони сирийци които имат нужда от Медицинско обслужване
  • 22 ФАКТ

    1 0 Отговор
    ДОКАТО СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ ЗАРАБОТИ НЯМА УПРАВИЯ,АМА ВСИЧКИТЕ ПОЛИТИЦИ ЩЕ СЕ ОКАЖАТ В ЗАТВОРА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ И СПИРАНЕ НА ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ
  • 23 9999

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "кажи":

    Наистина ли са ощавили ТИКВУН....ще умря от смях.Толкова е тъп,че си вярва,че може сам да си изпере парите.Лошото е ,че ще направи всичко за да си ги върне...и това пак ще бъде за наша сметка.
  • 24 тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    а бе ти кога си видял на какво прилича златната ти Добруджа!.....нема злато само ръжда остана и него окрадоха....ай ай Толбухин скъпи! или това не си го чувал
  • 25 аре

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Аре не ни губи времето,като не можеш да напишеш две смислени думи
  • 26 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    А Е КЪДЕ ГИ !
  • 27 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "123455":

    ЕВАЛА БРАТ
  • 28 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    ЕДИН ПОЛИТИК КОЙТО ОБРИЧА НАРОДА СИ НА ГЛАД И МИЗЕРИЯ
    НЯМА ПАРИ
    СТЯГАЙТЕ КОЛАНИТЕ
  • 29 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    ПЛАШИ ХОРАТА
    КО ПЛАШИШ ХОРАТА ВЕ
    ВСЕ НИ Е ЕДНО ВЕЧЕ
  • 30 ГЕРБ И ДПС ВЪН

    0 0 Отговор
    БОКО ВСИЧКИ ЗНАЕМ МНОГО ДОБРЕ КОЙ ФАЛИРА КТБ-МАФИЯТА ГЕРБ И ДПС И ПОСЛЕ СИ ГЛАСУВАХТЕ 16 МИЛИАРДА ЗАЕМ
  • 31 Жельо

    0 0 Отговор
    Ей ОНЯ я сляз от КОНЯ че ойде у ряката-селско стопанство не означава да лапаш Европари и сееш зърно за което разходите са минимални,да ореш и сееш на чужда земя без да плащаш рента-селско стопанство означава задоволяване на държавата с зеленчуци,месо,плодове,яйца и пр
    АААА ама това иска работна ръка,разходи и не можеш за 2 лета да станеш милионер в зелено
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове