Last news in Fakti

18 Декември, 2015 09:42 849 4

Бъчварова: Захариева е напълно наясно какви са следващите стъпки

  • бъчварова-
  • захариева-
  • напълно-
  • наясно-
  • следващи-
  • стъпки

Кандидатурата на Захариева за правосъден министър отговаря на нашето виждане за дейността на този министър и за продължаването на съдебната реформа. Промените в Конституцията са само една малка част от това което трябва да се случи.

Това заяви пред bTV министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и допълни, че предложението на Захариева за поста е лично на премиера, който я познава добре още от времето докато е била в правителството.

Тази възможност всички приехме като най-добра в ситуацията. Ако мислим по този начин кой на кого е познат изпускаме по-важното кой какво може да свърши, коментира Бъчварова.

"Позицията на министъра е политическа позиция и изборът обикновено е политически. В България има едно неразбиране по този въпрос. Очаква се министърът да бъде експерт, което е друга концепция за управлението и не винаги е най-доброто решение, не за друго, а защото експертът е съсредоточен върху определен тип задачи, докато политическата фигура трябва да изпълнява политиките и политиката на правителството в тази сфера.

Много е добре в случая в министерството да се заеме с реформата човек, който не принадлежи на едната или на другата страна в тези сложни отношения, които в момента се развиват в съдебната система.

Госпожа Захариева не е нито от страната на прокурорите, нито на съдиите и това е едно от основните й качества и достойнства. И колегите се припознаваме в нея, защото се познаваме и сме работили заедно, има логика нейният избор и това е добър избор", допълни вътрешният министър и каза, че от първия си разговор със Захариева е останала с впечатление, че тя е абсолютно наясно какво трябва да следва от тук нататък, какви са следващите стъпки, какви са приоритетите, какво трябва да се случи.

За министър Москов

„Г-н Москов е от квотата на Реформаторския блок, той съществува, има парламентарна група, за нас той продължава да бъде от тази група. Това, че имаме добри отношения с него, много добре работим това, не означава, че неговата политическа принадлежност се е променила”.

Анексът към споразумението

"Анексът е предложение от ГЕРБ, понеже се поставя под съмнение нашето желание да продължим напред със съдебната реформа, искаме да продължим, затова декларираме че ще го препотвърдим в един договорен анекс към това споразумение, в който се определят следващите стъпки в реформата и искаме да го преподпишем с всяка една от партиите в Реформаторския блок.

Ние можем да продължим и без този анекс, защото имаме 4-годишна програма, нашите министри знаят какво правят, но това е жест към останалите партии, за да имат своята увереност по темата, която много държат да бъде продължена при работата на правителството. Споразумението е сключено за цял мандат.

За нас перспектива предсрочни избори няма, всички реплики по тази тема са абсолютна спекулация. Тази възможност стои само теоретично.

Зад изявленията на Кънев стоят мотиви свързани с проблеми, които той има в собствената си партия. Негово е решението как ще продължи от тук нататък", заяви Бъчварова.

„При мен и при хората, с които работя, не се случват така нещата”.

Това е кампания срещу премиера, срещу определени хора, един частен сюжет, който се приписва на общото развитие, отклонява вниманието, губим сериозния тон на разговора.

Няма уволнени полицаи след незаконния протест, няма да има такива случаи, заяви вътрешният министър и допълни, че има стройна система от наказания, съответни на нарушаването на правилата – забележка, вероятно ще има.

"Когато санкционираш полицай, трябва да си сигурен във фактическата обстановка. Те са били на протеста в ролята си на граждани, имаха основания да са недоволни и съм убедена че всичко това, което се опитваме да направим, ще промени голяма част от недоволството им".

От вчера се изплащат обезщетенията на напусналите служителите, те са около 3600 души, съобщи министър Бъчварова.

Обмисляме реформата, много е важна и нека никой не я разбира като самоцелно орязване на бройки. Смисълът на една реформа е да подобри качеството на работата, качеството на услугата.

Ситуацията в управляващото мнозинство Бъчварова определи като „доста интересна".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бончо от Банки

    0 0 Отговор
    Бардакът на Борисов е единен в подкрепата си...ха...ха..!
  • 2 неутрален

    0 0 Отговор
    Абе социоложке, разбира се некадърниците "калинки" се подкрепят, колкото ти разбираш и си за МВР, толкова и тази без стаж по специалността ще ръководи министерството на правосъдието. Избирате си само подлоги на ТИКВОКА, за да играете по неговото комаондване. НАГЛЕЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ. МАХАЙТЕ СЕ ОТ ВЛАСТТА! НЕ ЖЕЛАЕМЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ НЕГРАМОТНИЦИ, и мин. председател, който не знае да говори български, а щом си отвори устата произнася поредната глупост.
  • 3 144

    0 0 Отговор
    Захариева е напълно наясно че трябва да пази господарите си и да прави каквото и се заповяда
  • 4 неутрален

    0 0 Отговор
    Избра се поредната некадърница във властта. Ясна е целта - сигурен гръб на ТИКВОКА и яко грабене на парички и 20% комисионни от магистрали, покупка на апаратура за болниците, и т.н., та ясно е защо Тиквока организира дудуканета на клакьори, че го поддържат. НАГЛЕЦ, който само лъже и отчита неверни информация, че се повишава нивото на стандарта на живот. Милиардите натрупа този неграмотник, а за хората по2-3 лв, 20 лв, 30 за учители ит.н. Идват празници, да се заодавят на Бъдни вечер от краденото за сметка на бедния наро.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове