Last news in Fakti

14 Януари, 2016 16:19 4 097 12

Нови по-тежки обвинения за убийците на момчето от Враца

  • враца-
  • убийство-
  • младеж-
  • прокуратура
Нови по-тежки обвинения за убийците на момчето от Враца - 1

Наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура във Враца е разпоредил повдигането на нови обвинения на двамата братя Иван и Десислав Дамянови за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, които са умишлено убийство по хулигански подбуди.

Това съобщи във Враца Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Обвинението е за престъпление по член 116, т.1 от НК, за което се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, уточни тя.

Прокурор Арнаудова посочи, че обвиненията в извършване на по-тежкото престъпление са свързани с нови доказателства, които са получени след 15.00 часа в сряда, с установяването и разпитите на още свидетели, които продължават и в момента.

Седем прокурори от ВКП ще разследват смъртта на момчето по заповед на Сотир Цацаров, а лекари от ВМА ще направят нова аутопсия на тялото.

До края на деня трябва да са готови и резултатите от проверката на действията на Окръжна прокуратура, разпоредени от Цацаров.

Установено е, че двамата братя са нанесли множество удари по тялото и тила на Тодор. Доказано е, че Тодор е носил бокс със себе си, приятелката му е потвърдила това пред съдия. Част от нараняванията по ръцете му сочат, че е бил с бокс в дясната ръка.

От свидетелите се знае, че след нападението той е пуснал бокса на земята и друго момче - негов приятел, го е взел, прибрал го е в джоба си и след това го изхвърлил на 15-20 метра от мястото на инцидента. Въпреки огледите обаче предметът не е намерен.

Министерството на здравеопазването проверява за колко време е пристигнала линейката на мястото на трагедията. Според Спешния център във Враца тя е дошла за 5 минути, а според близките на момчето - за половин час.

Според източници на "По света и у нас" от първата аутопсия има данни, че в белите дробове на Тодор е имало храна.

Мнението на експерти е, че това може да се случи след силен удар в корема, който предизвиква връщане на храна към хранопровода и оттам попадането й в белите дробове, което води до задушаване.

Медици твърдят, че това не може да се счита за лека телесна повреда.

Междувременно от Спешна помощ във Враца изпратиха доклад до Министерството на здравеопазването, в който се твърди, че линейката е пристигнала на мястото на инцидента 5 минути, след като сигналът е бил подаден.

В документа се уточнява, че повикванията на 112 за област Враца се приемат в Монтана. В спешния център във Враца сигналът за случилото се е получен в 13 часа, а 13.05 часа медицинският екип вече е бил на мястото на инцидента, пише в доклада на директора на врачанския спешен център д-р Галина Лещарска.

Уточнява се още, че лекарският екип трудно е достигнал до момчето заради струпалите се хора. Тодор е намерен с разширени зеници, неефективна сърдечна дейност и без дишане. Поставена му е една ампула адреналин през интубационна тръба и атропин 1 ампула. 13.16 часа пристига в болница и е предаден на спешно приемно отделение, където е починал.

Лекарят, който е оказал първа помощ на момчето, е открил храна в устатата му. „Съмнява се за аспирация. Интубацията е предхождана от почистване на устна кухина и мощна аспирация”, пише още д-р Лещарска.

Тя уточнява, че лекарят, поел случая, работи в спешния център от 10 години, има много опит и е „изключително отговорен”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянина с колелото

    2 0 Отговор
    Аз просто нямам думи какво да кажа, млад човек, страшна трагедия. За това че 2 ма дебили са решили да пресичат където им падне. Заслужават този млад човечец просто да е настъпил педала и да е минал през тях. На мен ми писна от недоразвити хора които мислят че те са център на внимание и могат да убиват, бият, колят, всеки един който им е направил забележка че са помияри. Какви 15-20 години за какво ще им плащаме на тези храната, за какво?После от затвора ще излезнат още по яки престъпници и даже ще се хвалят че са били в затвора ще всяват страх. За 15-20 г. аз бих отворил мините за уран да поработят тези здрави момчета да натрупат още мускули и после докато са живи да пикаят и да се на.ират докато ходят прави.

    Коментиран от #2

  • 2 аз

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Селянина с колелото":

    Подкепям напълно.Като бих добавил към урановите мини 2-3 манафа да се гаврят с тях през почивките
  • 3 незнайко

    1 0 Отговор
    Доживотен затвор без право на замяна . Това е наказанието. По бързата процидура, за да не решат други, че могат да действат като тях.
  • 4 Дарт

    1 0 Отговор
    М...ка им и боклуците дано да ги разчекнат!Да ги обесят да им дарят органите на тези нищожества.
  • 5 abv

    1 0 Отговор
    Седем прокурори.смях.Това е за пред хората.Ако нямаше протест щяха да ги погалят и да ги пуснат.Един прокурор ,но да си свърши работата.Един колега шофьор винаги носеше бейзболна бухалка под предната седалка.Заради такива боклуци като тези двамата си струва човек да носи и аз ще си сложа в моята ввярвайте ми.Не че съм слаб просто не искам да си цапам ръцете ако ми се паднат такива изроди.на пътя..Смятам че е редно щом живеем в държавата на безредието и беззаконието.
  • 6 лъчезар танев

    0 0 Отговор
    Какво ли щеше да им се е случило вече ако бяха в Китай ......
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    Когато се надигнаха хората чак тогава ли по тежки обвинения а г.н Борисов. Това ли са новите ви реформи или сте си ги правили за вас. Това е умишлено убийство , за каква телесна повреда се говори. Това г.н Борисов е все едно да ви бутна от една 100 метрова скала , да издъхнете и след това да ме съдят за едно побутване. Смешна държава какъвто сте и вие смешник. Закони трябва да се ковът, закони , закони за неприкосновенната собственост наречена наш Дом, влезе ли някой със взлом да имаш право да го убиеш а не да се влачиш по съдилища заради престъпник който надали е влязъл да пиете по кафе. И тогава престъпността ще намалее уверявам ви. Огнестрелно оръжие за самозащита също трябва да се разреши естествено след преминаване на курс и пс. Тест какно му е реда не казвам на всеки. И да видите как няма толкова смело да скачат дебелаците. Ако си спомняте случая с малкия риж които се направи на безсмъртен на един моторист и попадна на майстор, но сега е на по добро място. Случая го потулихте скапани продажни медий
  • 8 БАБА ГЕНА

    0 0 Отговор
    ПОД НАТИСКА НА НАРОДА ПРОМЕНИХА ОБВИНЕНИЯТА.НЕ ГИ ЛИ БЕШЕ СРАМ ОТ ПЪРВАТА ЕКСПЕРТИЗА И ДО ПЕТ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.СЕГА ИЗВЕДНЪЖ УЖ ДОШЛА ДРУГА ЕКСПЕРТИЗА И ПРОМЕНИХА И ОБВИНЕНИЕТО ДО 15 ГОДИНИ.ТРЯБВАШЕ ДА ОТИДЕ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЗА ДА ИМ КАЖЕ ЧЕ СИГУРНО ПРОТЕСТНАТА ВЪЛНА ЩЕ ОБХВАНЕ ЦЯЛАТА СТРАНА .И ТОГАВА ТРЯБВА ДА ИМА ОСТАВКИ.ТАКА СИ МИСЛЯ АЗ.ИЗПЛАШИХА СЕ ОТ НАРОДА.
  • 9 БАБА ГЕНА

    0 0 Отговор
    ПОД НАТИСКА НА НАРОДА ПРОМЕНИХА ОБВИНЕНИЯТА.НЕ ГИ ЛИ БЕШЕ СРАМ ОТ ПЪРВАТА ЕКСПЕРТИЗА И ДО ПЕТ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.СЕГА ИЗВЕДНЪЖ УЖ ДОШЛА ДРУГА ЕКСПЕРТИЗА И ПРОМЕНИХА И ОБВИНЕНИЕТО ДО 15 ГОДИНИ.ТРЯБВАШЕ ДА ОТИДЕ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЗА ДА ИМ КАЖЕ ЧЕ СИГУРНО ПРОТЕСТНАТА ВЪЛНА ЩЕ ОБХВАНЕ ЦЯЛАТА СТРАНА .И ТОГАВА ТРЯБВА ДА ИМА ОСТАВКИ.ТАКА СИ МИСЛЯ АЗ.ИЗПЛАШИХА СЕ ОТ НАРОДА.
  • 10 ауууу

    0 0 Отговор
    Бургас, в голям комплекс, днес си вървим с един приятел и виждам една баба с два бастуна, едвам държи торбичка с хляб и кисело мляко. Тръгва да пресича улицата, никъде няма светофар или пешеходна пътека, а от среща се задава червена опел астра от миналия век с бясна скорост. Видимост има колкото искаш, но астрата се сили още. Спрея със свистене на гумите на около 2-3 метра от бабичката и заблъска по клаксона. Ако беше на място, където никой няма да ме види ЩЯХ ДА ГО ПРЕБИЯ. Пък ако ми излезе с бухалка или някакво друго хладно оръжие ще го утрепя. Или Аз него или той мен.
  • 11 Тайкуондиста с бокса

    0 0 Отговор
    Искам да попитам някои от коментиращите по-надолу,без да се заяждам,или да защитавам някого.Представете си следната ситуация.Пресичате маркирана със знак поизтрита пешеходна пътека.До вас спирачки забива млад келеш с гаджето си.Започва да ви свири с яд и вероятно да ви ръкомаха и псува,щото за възпитание или нещо подобно изобщо не е чувал.Вие му отвръщате със сочна псувня,и вероятно ритвате колата му.На което келешчето излиза от колата с бокс,бухалка или нож,щото се чувства силен,поради факта ,че е тренирал бойни спортове-Значи правото е на негова страна,и ви напада,с някое от тези "помощни средства".Но вие сте закоравял в улични битки без правила,балкански субект,и го натрепвате така,че да се задуши със собственият си обяд.Хората отстрани гледат цялото шоу,не помагат да ви разтърват ,и снимат с телефони,щото това сега е най-модерно.линейката идва естествено след половин час,а дали е имало техника в нея,и нужният специалист-Само Алах знае.Близките и съучениците на младежа излизат на протест,описват младежа като ангел.Дори не отчитат факта,че до момента на боя той е извършил поне 4броя законо-нарушения,и кой знае колко други е щял да пребие с бокса, ако не си беше намерил майстора.
  • 12 Хараламби

    0 0 Отговор
    Само да допълня някои неща:
    1. Колко и кои са тези 18 годишни ГИМНАЗИСТИ (11 клас), които могат да си позволят да карат лека кола с мацки в центъра на града, да свирят по хората и да спрат да се разправят с тях защо са пресекли?
    2. Какви са тези приятели дето оставят приятеля си далежи безжизнен на улицата, но свалят бокса от ръката му за да го скрият?
    3. Линейката е дошла 30 мин. след инцидента, но 5 мин. след като е била извикана. Значи 25 мин. те са се надявали, че той ще се оправи и ще си заминат, но като са видяли, че става дебело и няма накъде са се обадили на бърза помощ.
    Този случай смърди отвсякъде! Тоя да не е някой братовчед на кмета от Галиче?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове