Last news in Fakti

28 Януари, 2016 15:18, обновена 28 Януари, 2016 17:45 3 389 15

Арести преди протеста пред парламента

  • протест-
  • парламент-
  • арести

Събралите се твърдят, че искат оставката не само на това правителство, а на всички така наречени партийни елити, които слугуват на чужди интереси от 26 години насам

Арести преди протеста пред парламента - 1
Снимки: Факти.бг

Стотици души се събраха на организирания днес чрез социалните мрежи протест под мотото "Национална Стачка - Тук" в София.

Протестът започна в 15 часа. Преди началото му обаче столичните полицаи задържаха десет души. Част от тях са без документи за самоличност, а в други са открити забранени предмети (боксове, палки и ножове). Повечето от задържаните са от провинцията. Те са отведени в столичното Пето РУ.

Арести преди протеста пред парламента

Протестът, който продължава и към 17;18 часа е пред паметника на Цар Освободител пред Народното събрание. За кратко негодуващите препречиха булеварда и хвърляха снежни топки по сградата на НС. Протестиращите скандират: “Оставка“, „Мафия“,„Писна ни“, „Не сме платени“ и „Искаме смяна на системата“. Те развяват български знамена и червени със сърп и чук.

Арести преди протеста пред парламента

В района на парламента се наблюдава засилено полицейско присъствие. Жандармерията е обградила сградата на НС и не допуска преминаването от там. Жива верига от полицаи пък е обградила протестиращите около паметника.

Демонстрантите издигнаха и лозунги срещу НАТО и неговото изгонване от България и Европа. Хората казват, че не искат у нас да стават същите неща, случили се в Германия и Франция.

Арести преди протеста пред парламента

Освен коли на жандармерията се забелязват и момчета с анцузи с надпис: Боен клуб „Левски С3“.  На протеста се срещат и познати лица от предишни демонстрации през годините. Един от тях е Атанас Калев, с който започна митинга. Има и много от познатите физиономии от предишни протести, които заявиха, че този път правителството ще падне. Там беше и Боян Расате от „Български национален съюз”, който заяви, че протеста не е платен, както се твърдеше първоначално.

Арести преди протеста пред парламента

"Погребаха ни. Опитват се да ни премахнат като народ. Това е истински геноцид", заяви един от протестиращите.

Събралите се твърдят, че искат оставката не само на това правителство, а на всички партийни така наречени елити, които слугуват на чужди интереси от 26 години насам. Исканията им са за смяна на цялата политическа и съдебна система.

Един от протестиращите носеше и тиква, чиято символика обясни така:

„Тази тиква не е една конкретна тиква, тази тиква е символ на всички тикви, които бяха в управлението до ден-днешен. Време е да сложим край на тиквите в управлението и да сложим хора там. Обясняват ни, че нямало начин да се издигат независими кандидати и нямало такава система. Ще ви кажа коя система да сложим – древно-българската система, системата на древно-българските държави, които са били най-великите в света. Всички историци казват, че това е било така благодарение на уникалната ни управленска система. Тя може да се промени така, че да пасне чудесно на съвременното ни общество.“

По думите на хората това правителство е следствие от всички останали. Част от събралите се играха и хора развявайки българки знамена.

Арести преди протеста пред парламента

Полицията продължава да осигурява обществения ред в центъра на столицата. Движението по булеварда не е спряно.

По темата работи и Анджелина Димитрова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едикой си

    1 0 Отговор
    http://kamerite.novatv.bg/camera/view/4/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/
  • 2 Аквински

    0 2 Отговор
    Каква смяна на системата искате бе?

    Коментиран от #3

  • 3 999

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аквински":

    Да не крадат толкова МА такава смяна.Нормално ли е да изчезнат 5 милиарда от банка и да няма виновни.
  • 4 jp power

    2 0 Отговор
    Може ли поне един преврат да направим, като хората. Ако си мислите пак, че с протести и кафенце пред парламента ще постигнем нещооооо..Трепанееее му е майката, че следващите да знаят какво ги чака, ако пак ни крадат и унищожават. Другото си е една боза.
  • 5 касаплък

    1 0 Отговор
    Твърдо ЗА рязане на гнилото до кокал !!!
  • 6 reks1

    1 0 Отговор
    СЪБУДЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СИ !!!! РЕФЕРЕНДУМА НА СЛАВИ Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ ПРОБУДАТА !!!!

    Коментиран от #11

  • 7 Данаил Лазаров

    1 0 Отговор
    Сега е момента да свалим ГЕРБ и всички други от парламента!!! Давайте хора! Борете се за по хубаво бъдеще БЕЗ Комунисти, Мафиоти и Диктатори!!!!

    Коментиран от #8

  • 8 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Данаил Лазаров":

    За да искаш да сваляш ГЕРБ и ВСИЧКИ ДРУГИ от парламента,значи си фен на НЕПРЕДСТАВЕНО ПАРЛАМЕНТАРНО партия.Та бих те помолил за малко инфо КАКВА Е ПРОГРАМАТА ВИ,ОТ КОЛКО ВРЕМЕ СЪЩЕСТВУВАТЕ,КОЛКО Е ЕЛЕКТОРАТА ВИ,РЕГИСТРИРАНИ ЛИ СТЕ ИЗОБЩО И ...АДРЕДРЕСА НА ЦЕНТРАЛАТА ВИ,ЗА ДА ДОЙДА И ДА СЕ ЗАПИША В РЕДОВЕТЕ ВИ!!?Много се надявам да си сериозен,защото ...с такива неща шега не бива и последствията са кофти...уверявам те:))
  • 9 555

    0 0 Отговор
    От 25 партии няма свястни хора та трябва МУТРИ да ни управляват.Има много свестни но мутрата здраво е захапал кокала и не допуска никой...Ако евентуално изтърве кокала още от третия ден на новото управление започват платените протести от рода на Бисер петното...и ,,Америка за България''пО ГОЛЯМО ЗЛО ОТГЕРБ няма.

    Коментиран от #12

  • 10 раптор

    0 0 Отговор
    Еми това е... само София е горе долу добре, провинцията е пълна трагедия! Може би само черноморците са добре, благодарение на туризъма, но пак слабичко! И за това не обичам да пътувам по България! Къса ми се сърцето като гледам тая мизерия и занемареност! За това сме отговорни всички ние! Аз например имам доста земи в прованса, но ги давам на селяните, както могат да си крепят мизерията... Аренда не търся, но съм забелязал, че и нямат силите да управляват земите, които са доста плодородни по принцип! За да не съм голословен, ще кажа, че и аз самия не съм доволен от себе си! Мога много повече, но вместо това си губя времето да пиша колко разбирам от всичко! Типично!
  • 11 gostotburgas

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "reks1":

    Ти луд ли си ??? Слави и референдум,та той е поставено лице на комунистите,това ли искаш ? Един Бареков не ти ли стига?
  • 12 gostotburgas

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "555":

    има по-голямо зло,това комунист да те управлява от 1944 година по-голямо зло няма!!! Все още сме в батака заради тях.Е виж ги гъде са и Полша и Чехия.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "gostotburgas":

    Баце полша и чехия изначално са били мнооого по богати от вас! И не са нации освободени преди 130 години... Те са нации непроменени от поне 300-400 години! Не знам в РУмъния как стоят нещата с комунистите, ама май ги бяха поизбили! И кво? Румъния пак не е нещо много над България! Имат известен напредък, но той се дължи на факта, че хем са по близо до развитите централноевропейски страни, хем са с много по-голям човешки ресурс и заради това са по сладка инвестиционна дестинация! Таааа аз си обяснявам окаяното положение, от факта, че все още сме недоразвита и млада нация! Реално аз не знам днес в България да има комунисти... социлисти - окей А социалистите са същите говеда като другите! Ама истинските комунисти са пълни отшелници!
  • 14 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "gostotburgas":

    И страната не я продадоха комунистите, социалистите, ами абсолютно всички я продаваха! Мутри, псевдо-интелигенция, буржоазия... чиновници и кой ли още не! Прехода можеше да е много по благ, ако не бяхме побесняли за пари, все едно утре ще построим капитализма! Лиши се България от много от достойнствата си! Отбрана, енергетика, телекомуникации, спорт... И за какво точно? Някъв келеш да ме засича с умрялото си беемвенце, щото навремето татко му добре се е налапал на чужд гръб! Е има и читави предприемачи в страната! Слава на тях и браво за труда им! Но колко познавам, които са се добрали до богатствата, чрез манипулации народни предателства и т.н. Уоу! Става ми лошо! И те не са комунисти , ами алчни типове! Комуниста никога не е алчен!
  • 15 йеьд

    0 0 Отговор
    Протесто си мина яваш - яваш. Сбралете се аджамии порукаха малце, помотаа се, джандаре имаше по трима на чиляк. Направо да ги ожалиш.
    Народа го е кажувал - кучеата си лаят, кервано си върви. Тъй се не бута правителство!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове