27 Февруари, 2016 18:34 2 396 4

Борисов заплаши с бойкот срещата ЕС - Турция

  • борисов-
  • заплаши-
  • с бойкот

Ако блокадата на границата ни с Гърция не приключи до два дни, ще считам, че това е насочено към България, заяви премиерът

Ако блокадата на границата ни с Гърция не приключи до два дни, ще считам, че това е насочено към България. Няма да отида на извънредната среща на високо равнище между Европейския съюз и Турция, която ще се проведе на седми март в Брюксел. Ще наложа вето – ще отида на границата, за да привлека вниманието на европейските колеги какви съседи имаме. Не можем да обсъждаме никакви теми, свързани с Гърция, докато са ни блокирали границата. Българите са ни по-мили.

Това каза министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов пред над 150 младежи по време на VII-ия Зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Сандански. Той обясни, че е отишъл до границата с Гърция, където е видял, че българските гранични полицаи и митничари са създали перфектна организация. „Минах да видя и гръцките фермери и тяхната полиция, защото се чувствам безсилен да казвам, че сме изчерпали всичките си възможности да спрем това безобразие. Огромни милиарди се изляха в Гърция, за да им спасим държавата им. Помагал съм на всички гръцки премиери, независимо дали са леви или десни“, обясни още Борисов.

Министър-председателят бе категоричен, че от Комисията за проучване на твърденията за намеса на Руската Федерация и Република Турция във вътрешната политика на България няма да произлезе нищо добро, освен да  влоши отношенията на страната ни и с Русия, и с Турция. „Реакциите от двете страни са много остри. И то в момент, в който търсим максимално добра координация за справяне с мигрантската вълна. Руската Федерация направи голям завой в ембаргото, което беше наложила върху туризма на България. 67% увеличение на заявките за почивки само за Бургас имаме за това лято. Точно успях да балансирам отношенията и с двете страни“, посочи Бойко Борисов. Той подчерта, че не се меси в работата на парламента, но се обърна към председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан цветанов да използва всички механизми на дипломацията в парламента и да се прецени нуждата от тази комисия.

По отношение на спираните обществени поръчки, министър-председателят обясни, че няма как държавата да не се намеси в момент, в който нещо не е направено както трябва. „Не водя война срещу никого  - нито срещу едрия бизнес, нито срещу определени хора. Държим си на принципите, върховенството на закона да е над всичко. Ние не се борим нито срещу Пеевски, нито срещу Златев, нито срещу когото и да било. Всички трябва да знаят, че когато една фирма се яви на конкурс, тя ще спечели, само ако е най-добрата. Изпратил съм инспекторатите да проверят всички детайли. Имаме нов Закон за обществените поръчки– ще бъдат направени чисто, видимо, за да видят всички това, което правят Общините. На няколко пъти РБ ни поставиха умишлено в ситуации, в които да изглеждаме зависими. Не влизат в пленарна зала, не ни подкрепят, а когато някой друг ни подкрепи йезуитски обвързват тази подкрепа с обществените поръчки. Те целите в бяло, ние – в черно. Стабилността е важна, но по-важна е стабилността на партията и нашия морал“, категорично заяви Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    3 0 Отговор
    И депутатите знаят че няма нужда от такава комисия за турция и русия но тя ще им добави допълнителни хилядарки към заплатата....
  • 2 Вето

    3 0 Отговор
    Еееее Бойко, Бойко, колко време ти трябваше да се сетиш, че гърците освен от бой от друго не разбират!
    Нямало, какво да направиш ли ....ай сега сети се най-накрая - спукай ги от вето-бойкоти. Дай малко водна преса да им направим, пусни за строеж 2-3 язовира в реките 'дет се отичат в Гърция и кога ти скимне си спирай или пускай силно водата, ще им разкажеш играта точно на тея с тракторчетата. Да видиш тогава гърче, как ще ти реве. Ако ги беше стиснал за т...ците и с един-два газопровода да може сега да им връткаш кранчето да видим дали щяха да се правят на интересни, ама нали тук сте големите играчи всички та прецакахте газовия коз и сега те ти още един "страничен ефект"
    И други неща, ще се сетиш, но стопляш бавно, ама дано по-добре късно отколкото никога.
    Ей сега е момента да си мъж, а не само да се правиш на такъв пред журналистките!
  • 3 Боко Мазника от БРЕГ

    1 1 Отговор
    Смешника Бойко Борисов като кмет съсипа гр. София и като министър председател съсипа България и ДОКАЗА единствено:
    1. Че е елементарен и първо сигнален човек със самочувствие и без грам покритие!!!
    2. Че върти, като развален грамофон едни и същи глупости до втръсване!!!
    3. Че вечно някой още му е виновен и крив!!!
    4. Че е всичко друго но не и управленец!!! Неговата роля е не да решава проблемите, а да ги създава!!!
    5. Че не блести с интелект!!!
    6. Че Лизането на Задници е единствената постоянна черта на Смешника Бойко Борисов!!!
    7. Смешника Бойко Борисов има кокоши мозък – „Кокошката има от 1 до 2 грама мозък”, тоест Смешника Бойко Борисов има не повече от 2 грама мозък!!!
  • 4 ипм

    1 1 Отговор
    БОКО НЕ МЕ ПЛАШИ МОЛЯТЕ.ПОПИТА ЛИ САЩ ПРЕДИ ДА КАЖЕШ ТЕЗ ТЕЖКИ СЛОВА-ДАЛИ СИ ВЯРВАШ ИЗОБЩО,ЩОТО ХИЧ ТИ НЕВЯРВАМ АМА ИЗОБЩО....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове