Last news in Fakti

7 Март, 2016 17:10 19 181 16

Борисов: Обръщам другата страница

  • бойко борисов-
  • обръщам-
  • другата-
  • страница-
  • дсб

Премиерът се ядоса на ДСБ и заяви, че ГЕРБ няма да участва в избора на председател на КЗК

Борисов: Обръщам другата страница - 1
Снимка: БТА

Обръщаме другата страница. И ГЕРБ няма да участва в процедурата по избор на състав на КЗК. Това заяви премиерът пред журналисти в Брюксел, където се проведе среща на върха между ЕС и Турция по отношение на бежанската криза.

Изказването бе по повод на обвенията, че партийните квоти отново ще бъдат разпределени с договорки. Така Борисов ще опита да избегне последващи спекулации, че бъдещият избор е договорка между ГЕРБ, БСП и ДПС. Борисов очаква такива  след като ДСБ и депутатите от Гражданската квота на Реформаторския блок отказаха  да участват.

Борисов заяви, че днес е разговарял с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и е възложил да се намери начин партия ГЕРБ също да не участва.

Като гледам какви реакции има, днес разговарях с Цветанов, много долна политика се води. Затова няма да им дам възможност да си градят политическите стратегии на анти-ГЕРБ и на желанието ни да има една стабилност и добре работеща държава. Защото това е малко шизофренно вече, заяви Борисов.

Аз не мога да разбера от една страна ДСБ дали са в РБ. Ако са в РБ, то по споразумение са част от управлението. Имат министри, зам. министри, областни управители, агенции и какво ли още не. В същото време, изкушени от партийните субсидии и от властта, една част от тях, много изгодно се опитват да се правят на опозиция и да се явяват едва ли не морални стожери на обществото. Всъщност, голямата партия в парламента, движейки напред законите и това, което трябва да се прави в страната, изпадаме в положение да ни обвиняват в какви ли не грехове, а ние нямаме нито един, каза още той.
Ако г-н Кънев, ДСБ и гражданският им съвет не желаят и дезертират от това да правят предложение и да участват в избора на КЗК, питам защо ГЕРБ трябва сам да понесе тази отговорност, попита премиерът.

Борисов подчерта, че ГЕРБ също няма да участват в този избор. „Тогава ще блесне цялата истина, че г-н Кънев обслужва БСП  и ДПС. Тогава или ще се съберат опозицията, „Атака“, БСП, ДПС и останалите партии и могат да си изберат каквато искат КЗК. Ние отново сме изправени пред дилема. Или участвайки, след това г-н Кънев да се пъчи цял ден и да обяснява как ГЕРБ, заедно с БСП, ДПС и другите са избрали КЗК, защото те няма да участват, е обезателно лоша. Добре. Обръщаме другата страница. И ГЕРБ няма да участва. Казвам го не като премиер, а като председател на партията си. Повече няма да нося отговорност и да позволявам някой да руши репутацията на ГЕРБ, Цветанов или на който и да е в парламента, закани се Борисов.

„Казват ни предварително, че каквото и да изберем е мафия. Що за глупост? Затова съм възложил да намерят законов начин ГЕРБ или да прекратят процедурата или да не участват. Няма да дам повече върху нас да се упражняват и да се правят на морално чисти, защото не са. Или да седнат на масата на преговорите и да изберат състав, който да се ползва с доверие и да работи, защото очаквам от нея работа“, заяви Борисов.

„Г-н Желязков винаги е работил с нас, защото е брилянтен юрист и експерт. Той получи незаслужена атака след като паднахме от власт. Мисля, че и за него ще е много лоша услуга, ако го изберат за председател на КЗК. Не, че няма качества“, посочи още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    1 0 Отговор
    МАХИ Я ,МАХИ Я....КОЧИНА...
  • 2 плешо

    1 0 Отговор
    Обръщам другата страница......Днес разговарях с Цветанов, много долна политика се води........ай стига ве драги зрители, имам чувството че речите на тоя може да се съберат в една огромна хумуристична книга и след като човек я прочете и се посмее едно хубаво да вземе да къса листи от нея и да си бърше задника с тях.
  • 3

    2 0 Отговор
    Г-н Борисов, мислите ли че на някой все още му пука за ГЕРБ, БСП, ДПС, АТАКА, Реформатори, хората са обезверени вече и ви ненавиждат всички.... На хората им тежи повече чувството за несправедливост и беззаконие, отколкото ниските заплати и трудния живот.....
  • 4 Чукча

    3 0 Отговор
    Продажните журналисти чакат само нещо дакопат и после ни заливат с помия.Този казал това,оня казал онова,дреме ми на дедовия какво са казали.Тези така наречени политици са за панделата,унищожиха държавата,постепенно и упорито затриват нацията,продават всичко,обръщат гръб на историята и си мислят че ще им се размине.
  • 5 БАЙ ГАН4О

    0 2 Отговор
    Тоя е само за цирка пу пу да не му е уроки
  • 6 аг01

    0 0 Отговор
    Простак прост надупен, пионка!
  • 7 Тиква

    0 0 Отговор
    ББПП
  • 8 Чоки

    0 0 Отговор
    Ще уважавате премиера си за дет ви "чисти л....та", щот в тая страна всички знаят и говорят много ама никой не прави нищо

    Коментиран от #11, #12

  • 9 123455

    0 1 Отговор
    Референдум за излизане от ЕС и НАТО.Обединение на Балканите.
    Напред с Евразийския съюз и Русия.
    В противен случай след 10-20 години тука ще е ,,м...листан,,
    Няма да има нито Гърция,нито България,нито Македония ,нито Сърбия ит.н.т.
    Няма да има нито цъкви нито християни.
    Не знам защо но САЩ ПОКАЗВАТ,ЧЕ ИСКАТ ТОЧНО ТОВА.

    Коментиран от #10

  • 10 аааааааа

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "123455":

    Ще станем БСЩ - Балкански Съединени Щати и всеки ще дърпа чергата към него.-:))
  • 11 Чкомба

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Чоки":

    Чоки, ти какво правиш та да оправиш тая съсипана страна с гнили партии и продажни политици. Да не си господ да я оправиш? Обикновените хорица я изградиха тая държава, а кой я разпродаде и доведе до тоя хал- ти едва ли ще се сетиш като ти гледам коментарите :)
  • 12 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Чоки":

    Ако премиерът не беше пу-ка и подписаното с РБ беше спазил- т.е. да реформира прокурорската кочина, сега нямаше да му се налага да обръща други страници. Когато обещаеш и подпишеш нещо и не го спазиш си пу-ка и това е. Точка.
  • 13 909 БЪЛГАРИЯ

    0 1 Отговор
    Тиквок ти вземи та оправи тая цигания В България !
  • 14 221616

    0 0 Отговор
    Абе тоя пипон и неговите мекерета по форумите не разбраха ли, че времето им изтече? .аси наглеците, о.раха се отвсякъде и продължават да се правят на можещи. Айде събирай си милиционерчетата и дим да те няма. Покривай се, дорде не е дошъл румънския прокурор.
  • 15 Мария Петрова

    0 0 Отговор
    браво бати Бойко
  • 16 Наздраве

    0 0 Отговор
    Закривай кочината и народа да се спасява както може!
    В България няма кадърни хора да управляват.
    Има само злобари и крадливи индивиди.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове