Last news in Fakti

8 Март, 2016 13:59 1 675 11

Исканията на Ердоган и Давутоглу са наглост

  • исканията-
  • ердоган-
  • давутоглу-
  • наглост-
  • вмро

Поведението на европейските лидери е двоен стандарт и впечатляващо безхаберие, смятат от ВМРО

Исканията на Ердоган и Давутоглу са наглост - 1

Исканията на Ердоган и Давутоглу, поставени пред ЕС, са израз на впечатляваща политическа наглост, а поведението на европейските лидери е двоен стандарт и впечатляващо безхаберие. Това се казва в декларация на ВМРО след срещата Турция-ЕС в Брюксел.

Ето пълният текст на партийната позиция:

„Турция настоява срещу всеки върнат икономически мигрант ЕС да взема от Турция един „истински“ бежанец, като за това щял да бъде представен точен график. Това искане е ярък пример за оправдаване на етническото прочистване, което извършва Анкара в своите южни провинции и в северна Сирия. По този начин Турция цели да се отърве от милионите кюрди на своя територия, както и от кюрдите от северна Сирия и да ги замени с аморфно мюсюлманско население от северна Африка и Близкия изток, което да претопи и асимилира за изпълнение на неосманистките си планове за възстановяване на Османската империя.

Турция настоява до края на този месец да бъдат отворени нови глави в преговорите на Турция за присъединяване към ЕС. И това се случва в момент, когато турските власти драстично смазват свободата на словото, превземайки опозиционни медии и размазвайки със сълзотворен газ, палки и гумени куршуми протестите срещу тези брутални действия. Това безпрецедентно нарушаване на принципите на свободата на словото са маскирани като „съдебни“ решения. През това време ние с румънците още сме под „наблюдение“ заради съдебната власт.

Турция настоява да бъде обявена дата за отпадане на визите за турските граждани, пътуващи за ЕС. Така Европа и в частност България ще бъдат залети от турски емисари, което на фона на недопустимата турска политическа и икономическа инвазия в България е пряка заплаха за националната ни сигурност.

Турция иска ЕС да подкрепи създаването на зона, свободна от полети в северната част на Сирия, за която Турция отдавна настоява. Това ще бъде един вид недопустимо и противоправно узаконяване на незаконната турска окупация на част от територията на суверенна държава.

Освен това Турция иска допълнително финансиране от поне още 3 милиарда евро в добавка към вече обещаните 3 милиарда до 2018 година.

И така, да обобщим. Турция категорично не спазва предишното „споразумение“ с ЕС и продължава да залива Европа с нелегални имигранти. Турция драстично нарушава международното право и окупира незаконно чужда територия на суверенната държава Сирия. Турция се меси недопустимо във вътрешните работи на държави-членки на ЕС, каквито са България и Гърция. Турция потъпква свободата на словото, превземайки с армия и полиция редакции на опозиционни медии.

И при тези факти и обстоятелства ЕС обещава на Турция да премахне визите, да отвори нови преговорни глави и плати два пъти по-голям откуп, при това само за сега.

Това абсурдно „споразумение“ е ярък пример за брюкселското неумение, двуличие, лицемерие и двойни стандарти. То не решава нищо, но дава нови оръжия на престъпния диктаторски режим на Ердоган.

Единственото реално решение на кризата с нелегалната имиграция е ЕС да преразгледа политиката си спрямо държавите в Близкия изток, като подкрепи светските правителства и онези фактори в региона, които реално се борят срещу тероризма на ИДИЛ и други подобни радикални ислямистки групировки.

Вместо да дава 6 млрд. евро на неосманистка Турция, по-добре е тези пари да бъдат инвестирани в Либия и Сирия и да бъдат подпомогнати техните законни правителства. ЕС трябва да вдигне санкциите срещу Сирия, защото те водят до икономическа разруха, безработица и мизерия и това предизвиква миграцията на стотици хиляди мирни сирийци към Европа.

Всичко останало е проява на двоен стандарт и няма да даде очакваните резултати.

ВМРО – Българско национално движение настоява българското правителство да изрази позиция, сходна с тази на унгарския премиер Виктор Орбан, който заяви, че не подкрепя проекта за споразумение между Турция и Европейския съюз и ще наложи вето.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХА

    1 4 Отговор
    Кой па ви пита, вмро, преди да се бъркате на съседна супер държава, оправете си своите проблеми. Нямате капацитета да съдите мнения на по-велики от вас политици, по добре взимайте пример за това как трябва да се води изгодна политика от професионалисти.
  • 2 666

    2 3 Отговор
    Турция да се извади от НАТО
    Да се раздели на три държави и СВОБОДА ЗА КЮРДИТЕ
    Никакъв ЕС НИКОГА
    Никакво отпадане на визи за ЕС
    Сирия да се запази цяла и независима
    Обединение на балканските народи най вече срещу турската инвазия.
  • 3 ФХЙБГРКЙРВЯ

    6 0 Отговор
    ТУРЦИТЕ ВЪН!
  • 4 123455

    2 2 Отговор
    Референдум за излизане от ЕС и НАТО.Обединение на Балканите.
    Напред с Евразийския съюз и Русия.
    В противен случай след 10-20 години тука ще е ,,м...листан,,
    Няма да има нито Гърция,нито България,нито Македония ,нито Сърбия ит.н.т.
    Няма да има нито цъкви нито християни.
    Не знам защо но САЩ ПОКАЗВАТ,ЧЕ ИСКАТ ТОЧНО ТОВА.
  • 5 Гинчева

    4 1 Отговор
    Нас ни прослушваха от всякъде . България все още не е достойна за Шенген ! Турция е друга работа !!!

    Коментиран от #8

  • 6 гост

    3 0 Отговор
    Вето!!!
  • 7 999

    1 2 Отговор
    По добре 2/3 милиона Сирийски бежанци от колкото Турция в Европа това ще е краят на Европа и християнските и ценности.
  • 8 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гинчева ":

    Май фреджето ти пречи да виждаш ясно света
  • 9 bauman

    4 0 Отговор
    Тогава хайдуците да вземат да приютят трите милиона бежанци в Турция и да се грижат за тях,тези работи с декларации не става ,а с работа и милосърдие дето липсва тук...

    Коментиран от #10

  • 10 колю

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "bauman":

    Ние Европейците пускаме тая паплач в Турция!!! Пак ние вземаме по 6000$ за транспорт от Сирия до Гърция !!!А колко внасят за Еврочленство тия БОКЛУЦИ но всички те се тъпчат в Европа за социал!!!Колко платиха на Кипър на Арменците тия фесове !!!Това че са разспънали палатки за 3 милиона не значи че са толкова!!! Едно е сигурно ние ще плащаме заради тъпите ни управници !!!!
  • 11 jp power

    0 0 Отговор
    Това е предателство.България трябва да спре башибозука. .ати тъпата европа, пак ни продаде. Задължително, ВЕТО.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове