Last news in Fakti

7 Април, 2016 17:50 16 304 15

Кенов: На 13-ти април нека бъде национален мотосъбор, а не протест

  • кенов-
  • гражданска отговорност-
  • моторджии-
  • протест
Кенов: На 13-ти април нека бъде национален мотосъбор, а не протест - 1

Днес в Народното събрание се проведе среща по инициатива на депутатите Стефан Кенов и Делян Добрев с организаторите на протеста на мотоклубовете срещу прекратяване на регистрацията на мотори, за които не е платена гражданска отговорност.

На срещата присъстваха зам.-председателят на КФН Ралица Агайн и представители на отдел Пътна полиция към Главна дирекция на Национална полиция на МВР.

Представителите на софийските мотоклубове бяха уверени, че няма служебно да се прекратява регистрацията на мотори, докато не се въведе електронна система за обмен на данни между Гаранционния фонд и МВР. Наредбата за прекратяване на регистрация ще влезе в сила едва когато е възможна връзка между двете електронни системи. Когато това стане факт ще са необходими 4 секунди между сключване на гражданска отговорност и възстановяване на регистрация в КАТ.

По отношение на второто искане на мотористите народните представители ги увериха, че до месец ще бъдат разгледани предложенията за краткосрочни договори за гражданска отговорност. Съпредседателят на партия БДЦ Стефан Кенов пожела безавариен сезон на колегите мотористи и ги призова мероприятието, насрочено за 13 април, да се превърне в един хубав национален мотосъбор, а не протест.

Факти.бг припомня, че преди време мотоклубовете обявиха, че ще има национален протест на 13 април срещу задължителната гражданска отговорност, като се очакват 10 000 души от цялата страна.
Моторджиите от различни градове протестираха вече срещу новата разпоредба, чрез която служебно се прекратява регистрацията на МПС без валидна застраховка Гражданска отговорност. Те настояват за отмяна на мярката, преразглеждане на новоприетия Застрахователен кодекс с включване на възможност за сключване на срочна застраховка под една година и отпадане на задължителния характер за наличие на годишна Гражданска отговорност при притежание, а само при управление на МПС.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коча

    0 0 Отговор
    Мотористите все се правят на тарикати!ЗиМАТА НЕ ПЛАЩАТ А САМО ЛЯТОТО.Така не става, ако е гол и голям е за всички включително и за мотопедисти!

    Коментиран от #2

  • 2 Петър петров

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Коча":

    И къде е логиката според теб да плащаш за нещо което не ползваш? Да беше си размърдал сивото вещество преди да злобееш! Не съм се качвал на мотор ,но ги подкрепям!
  • 3 Моторджия

    0 0 Отговор
    Мноо си прозд
  • 4 red

    0 0 Отговор
    Разклати си кочите атрибути и се заслушай, може да чуеш нещо по-умно.
  • 5 Бай Иван

    2 0 Отговор
    Имам мотор но имам и каравана, е аджиба как да плачам целогодишно за двете.
    Караваната мога да я ползвам от май до септември, а да плащам за цяла година си е ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ!!!!!!!!!!!!
    Мотора също, карам го масимум от април до октомври.
  • 6 Патето Яки

    2 0 Отговор
    Дъщеря ми работи и живее постоянно в чужбина там си има кола и тука си има кола която ползва като си дойде в отпуск за 20-30 дни. Колата и стои 11 месеца в гараж и не е нужна гражданска за цяла година а за месец без снемане регистрация и т.н.т.
  • 7 миседниш накура

    2 0 Отговор
    само протести-отхлабите ли ги ще се качат на главите на всички-този закон не е да защитава брата шофьор а застрахователите....лошото е че ме няма иначе и аз щях да дойда
  • 8 111222333

    2 1 Отговор
    А,като имам 5 камьона и имам работа по 3 месеца в годината и данак по 1000 лв на всеки някой мисли ли ме та и застраховка да плащам
  • 9 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    СМАХНАТА ДЪРЖАВА СМЕ
  • 10 Едикой си

    0 0 Отговор
    Моторджии не искат да спазват законите. - Това трябва да е заглавието или: Моторджии изнудват държавата!!

    Коментиран от #14

  • 11 mediator37

    0 0 Отговор
    Добре, че са тези млади и смели хора- рокерите, да протестират, защото ние каквито сме мухльовци и само дращим в интернет, никаква полза от нас.
  • 12 Справедливост

    1 0 Отговор
    Добрев показа колко е зависим от мутрите-застрахователи.Всичко това се направи,за да се щави бедния ни народ за сметка на алчните застрахователи.
  • 13 Иван

    1 0 Отговор
    Алчна застрахователна пасмина!
    Проста и алчна политическа Проституция!
    Боко и компания се чудят как да си напълнят държавния бюджет.
  • 14 Пешеходец

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Едикой си":

    Тъпоооооо.Като не спазват закона да неби Ти да им плащаш актовете?
    Нямам мотор и не Съм рокер но Ги подкрепям и Бих излязъл на протест с Тях.Защото трябва да се прекрати тоя ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ.
    Зад волан на собствен автомобил Съм от 1986г такова чудо не е било.Имаме коли в семейството от 1964г такъв рекет не е имало.
    А от тогава се асфалтира цяла България построиха се проходи тунели и магистрали без винетки тол такси и плащаха щети по птп без гражданска отговорност по 100-200-300 и 600-800лв.
    Отиваш плащаш 12лв данък там е включено и гражданска и каско и пътна такса.
    Как можеше тогава а сега неможе?
    Отговора е ясен.И тогава се крадеше...крадяха всички по малко с лъжичката и с паничката.
    А сега грабят и товарят здраво на ония големите кариерни самосвали дето събитат цяла планина.
  • 15 КРАТУНАТА

    0 0 Отговор
    КАТО ДОЙДЕ ТИКВАТА НА ВЛАСТ ЗАПОЧВАТ ГЛУПОСТИТЕ НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛВО.ЛОШОТО Е ТОВА ЧЕ ТРЯБВА ДА ГО ПРЕЖИВЕЕМЕ ЗА ДА РАЗБЕРЕМЕ КАКЪВ ПРОСТ ЧОВЕК СМЕ СИ ИЗБРАЛИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове