Last news in Fakti

5 Май, 2016 08:54 1 001 2

Радан Кънев: Дует „премиер и прокурор” слага чадър върху корупцията

  • btv-
  • радан кънев-
  • дует-
  • премиер-
  • прокурор-
  • чадър-
  • корупцията
Радан Кънев: Дует „премиер и прокурор” слага чадър върху корупцията - 1
Снимка: bTV

„Борбата с корупцията не е работа на министрите и премиера, България трябва да има независима съдебна система и прокурор, а не да седнат с премиера на едно диванче и да избират кой да ударят и кой да не ударят. Когато се създаде един такъв дует, той слага и чадъра върху корупцията”, заяви Радан Кънев в студиото на bTV.

По думите на лидера на ДСБ факта, че борбата с корупцията се неефективна е провал на Бойко Борисов и Сотир Цацаров. По повод изказвания на премиера, че се среща с главния прокурор всяка седмица, Кънев каза, че не би присъствал на тези срещи.

„Посоката да ударим корупцията, ако е истинска цел, се прави както е в Румъния и постига ефекти като в Румъния”, категоричен е той.

Лидерът на ДСБ определи този процес като неефективен и това си личало от липсата на „ударен” човек за корупция.

„Вчера проведохме серия от срещи в Европейската комисия и всеобщата оценка е, че основна пречка за страната ни са липсата на върховенство на закона, липсата на здрави регулатори и липсата на здрави институции”, допълни Кънев.

„Борисов много правилно разбира, че ГЕРБ е уязвим заради липсата на реформи”, твърди Кънев. Според него разломът се е случил около съдебната и административните реформи, както и около избирателните права на българите в чужбина.

„Парадоксът е, че ГЕРБ, АБВ и БСП нямат различни възгледи, не случайно бяха на едно мнение по време на гласуването на Изборния кодекс. Те си представят политиката като начин някакви хора да си ги превърнеш във фаодални, да ги задължиш да ти гласуват”, каза Кънев.

Лидерът на ДСБ съзря и договорка между ДПС и останалите партии за реакцията им парламента по време на заседанията за Изборния кодекс. „Те не очакват гласове от Турция, реакцията им беше част от договорката”, категоричен е Кънев.

По повод изказвания, че ДСБ е в тайна коалиция с ДПС и БСП, която цели да свали кабинета Борисов 2, Радан Кънев заяви, че това са глупости. „Аз, за разлика от Борисов, не забранявам да се споменава неговото име пред мен. Той преди 2 седмици обясняваше, че ние сме си в управлението, сега ни прати при БСП и ДПС – това е несериозно и не си струва да се коментира”, категоричен е той.

„Борисов много добре знае къде е реалният риск за ГЕРБ. Той идва от дясно-център, от проевропейското, а не от протурското и проруското. Тези каузи в България са загубени”, допълни Кънев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 избирател на тиквеници

    2 0 Отговор
    Радане ти хубаво си думаш и ние всички си ги знаем какви и къде са ни проблемите, обаче тия тиквеници не дават никаква промяна да да се случи ! Аз не знам до кога ще продължаваме да замазваме и очите на Европа с тия псевдо реформи !
  • 2 goni

    0 0 Отговор
    Абе, Радане! Не само ДПС и ДОСТ очакват именно от там гласовете си! И ти много добре го знаеш! А, ти колко гласа очакваш от чужбина?! Какви гласове бе! На миналите избори, колко Българи, ама имам предвид именно Българи, а не такива с Български паспорти гласуваха в чужбина?!" Много им било неудобно!"Ама, на едни други хич не им е неудобно и са готови да пътуват с автобус от езерото Ван до Троян за да си пуснат гласа!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове