Last news in Fakti

10 Юни, 2016 10:36 2 274 16

Няма данни за политически чадър над Димитър Желязков

  • румяна бъчварова-
  • данни-
  • политически чадър-
  • димитър желязков-
  • митьо очите
Няма данни за политически чадър над Димитър Желязков - 1
Снимка: БТА

Няма данни за политически чадър над Димитър Желязков. Това каза по време на брифинг в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, във връзка с престрелката на 8 юни в Слънчев бряг, при която загина един човек, а други трима други бяха ранени.Сред ранените бе и Димитър Желязков - Митьо Очите.

„В рамките на вчерашния ден съм направила всички необходими проверки, предстои да се включат другите вътрешни структури, но първата проверка, която направих, не потвърждава такова твърдение”, подчерта Бъчварова.

Във връзка с изказването на премиера Бойко Борисов, в което той посочи, че отишлите в болницата след инцидента е трябвало да бъдат арестувани, Бъчварова обясни, че е нямало основание затова, тъй като събралите се пред болницата не са извършили престъпление.„Спрямо тях, в момента са направени проверки и е установено там, където има непристойно поведение и хулигански действия, са приложени мерки. В момента, в който те са били пред болницата, не е имало повод да бъдат арестувани”.

Министърът на вътрешните работи посочи от парламентарната трибуна, че по Черноморието са били планирани няколко специализирани операции, а тя ги е обеднила в една, която да се проведе незабавно. „Резултатите от операцията от тази нощ в 5 ОДМВР-та са, че са проверени 3194 лица, проверени лица, които представляват интерес са 238, 236 заведения са били проверени, интернет клубове-22, казина-140, заложни къщи-17, проверени сборища на лица, представляващи интерес, задържани са 90 лица тази нощ. Образувани са 34 досъдебни производства, съставени са 290 актове, 90 протоколи, установени са 9 издирвани лица и един автомобил”, добави вътрешният министър.

За местно и национално издирване за случая с Димитър Желязков-Очите са обявени над 30 лица, в момента се издирва само едно от тях. Всички останали са заловени, обяви от парламентарната трибуна Бъчварова

„В момента тече разследване и затова не може да бъдат представени всички детайли. Интерпретациите по този случай надхвърлят многократно границите на истината и морала. Разбирам политическата линия, уважавам правото на опозицията да има различно мнение, но истината е над всичко”, заяви Бъчварова.

Бъчварова изнесе хронологията на случая. Инцидентът на 8 юни с Димитър Желязков-Очите възниква след като мъжът, който живее на семейни начала с дъщерята на Желязков е влязъл в пререкания с управителя на заведение в Слънчев бряг за място за паркиране. „Имало е спречкване, при което са разменени удари между въпросното лице, предстоящ роднина на Очите и собственика на заведението. За случая не е сигнализирана полиция. Към 20.50 часа пред заведението са се събрали около 30 души-близки до Желязков, като малка част от тях са влезли в заведението. Дошли са по 1,2, а не в група, не са били с бронежилетки и не са били въоръжени. Последвала е разпра с хора от обкръжението на управителя на заведението, разменени са изстрели, при което е убит Александър Алексиев и са ранени трима, сред които и Димитър Желязков. Всички съучастници в конфликта са от тези, които са влезли, няма пострадали граждани”, обясни вътрешният министър. Тя посочи, че в хода на работа по случая е установено, че само Димитър Желязков е носел бронежилетка. „Сигналът е получен в 21.00 часа в РПУ-Несебър. Незабавно са проведени заградителни мероприятия в района на инцидента. На място са установени и задържани лица сред, които и вероятният извършител на убийството. Работата със задържаните продължава”, каза Бъчварова.

„Лицата са задържани непосредствено след стрелбата в района на произшествието. Прецедент е в последните години по отношение на стрелба по известни фигури от престъпния свят да бъдат задържани непосредствено след стрелбата и на мястото на стрелбата. В рамките на само час след получаване на сигнала бяха извършени огледи на място, разпитани са свидетели.

От местопроизшествието са иззети две огнестрелни оръжия, газов пистолет и нож”, заяви Румяна Бъчварова.

„В 5 области на страната е имало полицейски действия тази нощ, във връзка с инцидента. Има започнато досъдебно производство по чл.116 от НК за убийството на Александър Алексиев и опит за убийство на Димитър Желязков. Окръжна прокуратура Бургас е повдигнала обвинение за убийството на Алексиев по време на престрелката в Слънчев бряг”, изясни Румяна Бъчварова.

Министърът на вътрешните работи смята, че конфликтът е възникнал спонтанно и няма данни да е подготвен предварително. „Факт е изключително бързата реакция на полицията и вчера при моето посещение беше специализирана като организация операцията, която се проведе тази нощ и ще продължи”, убедена е Бъчварова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    2 0 Отговор
    Абе неадекватна жено, чухме от телевизията колко кабинета имаш и за колко ресора "отговаряш". Разбираш ли, че нищо не разбираш. Обирай си крушите пародио на властта и резила ти си пълно олицетворение. По- неадекватна от теб не съм виждал.
  • 2 шибани шобета

    1 0 Отговор
    Ами кък ша има вии и началниците сте на заплата при него и подобни кът него..ПАМЕТНИК ТРЯБВА ДА ИЗДИГНАТ НА ТИЯ МОМЧЕТА ОПЪЛЧИЛИ СЕ СРЕЩУ СРАСНАЛАТА СЕ ПОЛИЦИЯ И НАРКОМАФИЯ.
  • 3 БКП МУТРИ

    2 0 Отговор
    ХАХАХА
    То цяла България знае с какво се занимава Митьо, само вие нямате данни, ами питайте хората!?
    С кво се занимава Митьо Очите от 25 години????
    С кво??????? С миди и рапани се занимава и къса билетчета на влакчето в Слънчев бряг.
    Най много обича да спори за паркоместа, спори по цял ден, седи и спори, както се казва с спора се ражда истината.:)
  • 4 Ник

    2 0 Отговор
    Ако няма данни за политически чадър ( с което не съм съгласен), тогава логичният отговор, е че МВР не си върши работата!
    Властта се държи, като че ли до сега Митьо Очите и компания, са се пръкнали е сега - току що бе!
    Не знам и не разбирам , как си представят бъдещето, поддръжниците на ГЕРБ? Скандалите за кражби, безконтролно харчене на пари и безхаберие ни заливат като лавина всеки Божи ден!
  • 5 паркоместото

    1 0 Отговор
    Чудя се, защо плащаме заплатите на полицията?????
    Смятам, че е най добре полицията да бъде разтурена, както и съда, няма смисъл от тези институции, защото хората в това подобие на държава започнаха да си решават проблемите самостоятелно, за къв ми е тая полиция и тоя съд?
    Честно казано предпочитам да плащам на Митьо и на Козела да ни охраняват, справят се по добре от полицията и са взели страха на всички.
    И без това парите ми от данъци пак там отиват, за същият бизнес.
    След пародийните изказвания за "махленски спор", "битов инцидент" и т.н., е редно ПОНЕ шефа на МВР да си подаде НЕЗАБАВНО ОСТАВКАТА!
    Ако може и г-жа Бъчварова също!
    Стига сте имитирали заетост, ами започнете да вършите нещо реално, хората да не са прости!
  • 6 ямбол

    2 0 Отговор
    много проста кога за последно тази тъпа шматка е била Слънчев бряг
  • 7 истинската истина

    2 0 Отговор
    България има сериозне проблем с разделението на властите!!!!!!
    Министър председателят назначава главния прокурор и министъра на вътрешните работи, както и шефа на МВР, всички повтарят една и съща скалъпена история за някакво паркомясто, което вече става не смешно ами трагично.
    Реално ако един човек реши нещо да е така, няма никой друг по веригата, който аджеба, ей така от кумова срама да се замисли и да подстави под съмнение бълването на откровени простотии.
    Бъчварова само един криминален филм за мафията да беше гледала, тука не говорим за опит и професионализъм, а само няколко часа да беше отделила за един гангстерски филм, щеше да ЗНАЕ, че подобоя над зета на Митьо Очите е бил само ПОВОД, който хората на Божо са търсили за да покажат на Очите, че не зачитат неговата власт и няма да плащат, т.е. започват гангстерска война!
    Това е истината, но в случая явно има забрана на МВР, от някъде да каже истината, въпреки, че всеки, който живее в България я знае.
  • 8 истинската истина

    2 0 Отговор
    Какво е търсил зета на Митьо пред заведението?
    Или е минавал да прибере процента, най-вероятно ,или е отивал да ги пита, защо бавят плащанията.
    А според Бъчварова, може би е бил гладен и отишъл да му направят един хамбургер.:)
    Божо точно това е чакал, хвърлил му един бой и после само чакали Митьо да дойде, закоето са се подготвили доста добре.
  • 9 реформа

    2 0 Отговор
    Време е значи да се махне тази жена от поста си след като няма данни за очевадни неща, а е вътрешен министър. Или откровенно лъже или не става за поста си изобщо!

    Коментиран от #14

  • 10 кой къв е

    2 0 Отговор
    Такааа, да видим, кой разследва едни от най големите главорези на Бълхария?

    Ето малко инфо за Бъчварова:

    Професионална кариера

    Завършва Софийския държавен университет със специалност „Социология“. Управителка на социологическата агенция Market & Media Links („Маркет линкс“).

    Жената е социоложка, правила е стъкмистики за великата партия Герб и за това, може би, като награда получава този пост в Министерството.
    Не виждам логика, една социоложка да разследва криминални случаи, винаги съм си мислил, че това трябва да бъде човек с опит и образование от системата на МВР, който да е наясно, как действат групировките и с какво се занимават!
    Това обяснява нелепите и даже смехотворни обяснения, за паркомястото и за "махленския спор", всичко е реклама и ПИАР. :)
    Жалка държава.
  • 11 gost

    2 0 Отговор
    Вие пък, жената е кукла на конци, това е ясно и на гълъбите в парка вече. Историята с паркомястото е спусната от бате ви, вчера така настървено я защитаваше, че съм сигурен, че е плод на собствения му съсухрен мозък.
    Останалите по веригата говорят каквото им се каже, колкото и малоумно да е то.
  • 12 кроко

    1 2 Отговор
    Ако мога да перефразирам Жельо, то наистина няма политически чадър, щото няма плотици - има само престъпници под прикритие на различните нива във властта! Така, че чадъра е престъпен, не политически.

    П.П. - сентенцията идва от измисленото интервю в НЕНОВИНИТЕ с Цацаров по повод на финала на "Под прикритие", в което интевю Цацаров казва, че в България няма полицаи под прикритие, а само престъпници под прикритие във властта!
  • 13 ради

    1 0 Отговор
    Пионката некадърна Румяна Бъчварова , бърза да замазва работата и да лъже че Очите нямал държавна протекция . Че те и кучетата знаят че извергът работи за партийната мафия и каквото и да направи закон не го хваща .
  • 14 БКП ГЕРБ БСП ДПС

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "реформа":

    Не. Време е тази гнусна мафия от властта да бъде разстреляна по мехурите и да се оставят да се мъчат дълги години . Но простия народ предпочита да си изоставя родината вместо да си я запази - червеи сме и затова и като червеи се отнасят с нас .
  • 15 Али бали

    1 0 Отговор
    Да бе, точно за това доверието в МВР е 1%. Дори и мнозинството от работещи там нямат доверие в институцията си. :) Много яко :)
  • 16 КОКО

    0 0 Отговор
    Нещата се промениха доста напоследък. Преди имаше вицове за тъпи ченгета, а сега ченгетата нас вземат за тъпи. " То си е битов инцидент, 40 въоръжени бандюги се стрелям между хората заради паркомясто"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове