13 Юни, 2016 06:30 2 237 0

Полицай на всеки ъгъл в Слънчев бряг

  • коли-
  • ремонти-
  • митьо очите

Преглед на печата

24 часа

3000 лв. на ден е лечението на Митьо Очите

“Между 2000 и 3000 лв. струва на ден един пациент в реанимацията. Сумата е различна в зависимост от състоянието на болния и вида на медикаментите, които са необходими за лечението му.” Това каза за “24 часа” д-р Георги Матев, изпълнителен директор на МБАЛ - Бургас.

Труд

500 000 тона мляко изтичат в сивия сектор

50% от произведеното краве мляко в България, или около 500 000 тона, е в сивия сектор - не е обявено и не е преработено, а е отишло на пазара през 2015 г. Това обяви пред „Труд“ Симеон Присадашки от Асоциацията на млекопреработвателите. По думите му ситуацията е без промяна повече от 10 години.

„Монитор”

10 000 нелегални сервиза ремонтират колите ни

Над 10 хил., или почти всички автосервизи у нас на практика работят нелегално и без нужния контрол. Причината е, че няма работещ регламент за тяхната дейности. Това съобщи за „Монитор” Иван Вълков, зам.-председател на комисията по транспорт към парламента.

По думите на депутата от ГЕРБ до 2000 година е имало някакви установени правила, но тогава работата на монтьорите е прехвърлена в закона за занаятите, където не е регламентирана по подходящ начин. В момента всеки търговец може да извършва такава дейност, стига да има регистрация, няма изисквания за техника или квалификация на работници.

Стандарт

Полицай на всеки ъгъл в Слънчев бряг

Трети ден полиция и данъчни тарашат Слънчев бряг. Целият курорт е обърнат с хастара навън. Проверките текат денонощно и спират за малко едва призори, когато нощните барове затварят, а дневните все още не са отворили. Курортът ври и кипи от полиция. На всяка улица и алея има униформени. Операция "луксозни лимузини" също тече с пълна лиса. Патрули спират масово всяко по-скъпо возило, но и по-очуканите не са застраховани от стоппалката.

 

Кръчмари и продавачи се жалват от непрестанните проверки, които са ги заклещили като в менгеме. Никой не смее да продаде дори плажна топка без касова бележка. Кога ще свършат проверките и кой район ще се проверява точно днес са най-обсъжданите теми в курорта.

Сега

Събирачи на дългове и миньори са сред най-търсените кадри у нас

Най-търсените кадри в България в момента не са програмисти и инженери, а събирачи на дългове, строители, миньори, оператори в кол центрове, банкови и други служители. Това изненадващо разкритие прави нов доклад на Европейската комисия, който анализира недостига и уменията на работната сила в страните от ЕС. ЕК обръща специално внимание на браншовете, където работните места и търсенето на подходящи хора за тях се увеличават най-бързо. Именно изброените професии се оказват "най-бързо растящи" в България.

Капитал дейли

Пеевски вече напълно контролира "Техномаркет"

Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който публично твърди, че се оттегля от бизнеса в България, вече на практика има пълен контрол над "Техномаркет". Това става ясно от документите от последното извънредно общо събрание, които са заявени за вписване в Търговския регистър. Освен че компанията му "НСН инвестмънт" е придобила 50-процентния дял на Едоардо Миролио, за което в началото на годината Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) даде разрешение, тя е купила акциите и на други двама по-малки акционери, с което делът на Пеевски е достигнал 72.65%. В същото време събранието е намалило необходимото мнозинство за вземане на решения, така че новият мажоритарен собственик е получил пълен контрол. И за да бетонира позициите си, депутатът е вкарал свои приближени лица в съвета на директорите.

Дума

1500 лв. за семейна почивка на курорт

Топ хотелите по родното Черноморие вече са пълни, а цените в началото на сезона са същите като миналогодишните, съобщиха от Института за анализи и оценки в туризма. За по-дълъг период най-изгодно в туристическите бази е наемането на апартамент. Средно 1500 лв. ол инклузив излиза семейната почивка за седмица, като в различните курорти е между 1300 и 1800 лв. За хората, които не държат толкова на удобствата, са офертите на къмпинг, които са най-евтините. За седмица семейната почивка там е около 500 лв. Още по-евтино излиза дивото къмпингуване, забраната за което падна. Курортите са подготвили за гостите си и забавления за всеки вкус и джоб - от 2 лева за водна пързалка до 50-85 лв. за гмуркане.

Новинар

Вдъхват нов живот на древна обсерватория

Доброволци от цялата страна ще се превърнат в изследователи на древни културни места, като стегнат багажа и се отправят на приключение в село Старо Железаре през лятото.

В местността ги очаква уникално съоръжение, което учените смятат, че е древна обсерватория за наблюдение на небесните тела.

Целта на организираните разкопки е на доскоро оставеното в ръцете на времето място да се вдъхне нов живот, за да грейне като предпочитан от туристите обект, който да радва окото на посетители с древната си история.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове