Last news in Fakti

24 Юни, 2016 14:48 2 883 7

Волен Сидеров: В ЕС се готви нещо лошо

  • волен сидеров-
  • ес-
  • европа-
  • референдум-
  • великобритания-
  • лошо

Сидеров поиска българското външно министерство да каже на ръководството на Еврокомисията, че се държи с България като мащеха с дете

Волен Сидеров: В ЕС се готви нещо лошо - 1
Снимка: БТА

Излизането на Великобритания от ЕС означава, че на територията на Европа се подготвя нещо лошо. Това е моето много сериозно опасение, заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров от парламентарната трибуна.

В далечна Англия приеха тезите на партия „Атака“.  Те гласуваха да напуснат ЕС. Това най-малко трябва да ни кара да се замислим в какъв съюз влязохме, подчерта Сидеров.

Той припомни думите си от януари 2007 г., изречени от парламентарната трибуна по повод влизането ни в ЕС: „Не бързайте да гърмите шампанското, защото не ни е ясно точно в какво влизаме“. Но тогава преобладаваше еуфорията, че щял моментално да се вдигне стандартът на живот в България. Това се оказа измама. Оказа се, че 9 години по-късно българинът в голямата си част продължава да е все така беден. Нещо по-лошо - българинът напуска страната си и отива да слугува в чужди държави. Това беше общо взето приносът от влизането ни в ЕС, смята Сидеров. Той добави, че ни накараха да затворим действащи атомни реактори в АЕЦ „Козлодуй“, които можеха да работят още 10 години, освен това ни беше прекратена  търговската връзка с голяма част от света.

По думите му пирамидалната структура, наречена Евросъюз, беше създадена да даде простор на действие на транснационалните корпорации. Не на народите, не на отечествата, както казваше Шал дьо Гол. Сидеров вметна, че същият голям френски държавник беше против членството на Англия в общия пазар.

Според председателя на „Атака“ евроскептицизмът се засилва. Той посъветва правителството и външния министър Даниел Митов, който беше в пленарна зала, да се замислят и да подложат на критичен анализ членство ни в ЕС. „Не казвам да правим радикални стъпки и да влизаме в конфликти. А да помислим дали това членство носи ползи или извън ЕС България би се чувствала по-свободна икономически“.

Сидеров е категоричен, че Великобритания винаги е била подводницата на САЩ в ЕС. Ако дойде Хилъри Клинтън на власт, ще бъде запален огън. Тя вече го каза. Вашингтон иска слаба Европа. С излизането на Великобритания той я получава. Вашингтон иска поле за своите ГМО стоки. Получава го. В момента се водят преговори на тъмно за Трансатлантическо споразумение и българските евродепутати не могат да добият информация. Това означава, че англичаните са прави да искат излизане от една пирамидална структура и да не бъдат подчинени на политическа директива, на една тежка олигархична бюрократична машина. Да, те са прави за себе си. Къде сме ние обаче? Какво правим ние?, попита Сидеров.

Според него източноевропейските държави трябва да използват този момент. България трябва да каже, че иска да се премахнат двойните стандарти в ЕС. „Не искаме 6 милиарда евро да отиват в Турция. Ако може да дойдат в България, защото сме отличници – финансови, политически, всякакви. Щом сме отличници, отличникът получава награда. Така беше едно време – златен часовник като свърши учебната година. И къде е златният часовник за България? Няма го! Получава го Ердоган, който се държи като съвременен халиф, възмути се Сидеров.

Сидеров посъветва: „Ако исканията на България не бъдат изпълнени да кажем, че и в България ще направим референдум. Дали иска българският народ да е в НАТО, да е на фронтовата линия, да бъде мишена и под прицел на руски ракети и иска ли да бъде в ЕС, в който еврофондовете са по-малко от членския ни внос.

В заключение Сидеров поиска българското външно министерство да каже на ръководството на Еврокомисията, че се държи с България като мащеха с дете.

Този момент с референдума за излизане на Великобритания от ЕС поставя шансове на България да започне да поставя въпроси в Брюксел и Вашингтон. „Защото на мен ми омръзна да идват американски сенатори и да ни казват какво да правим. Дали да имало български фирми в този проект или да няма. Извинявайте, ако се признаем за колония на някоя държава -  да свалим суверенитета, да няма правителство, да няма парламент, да назначат губернатор и чиста работа. Щом продължаваме да имаме парламент, избори, представителство, то тогава нека да поемем отговорност. Сега е моментът българският политически елит да поеме отговорност и да постави националните интереси на България на всички нива. От Брюксел до Анкара, Москва, Вашингтон, Куала Лумпур“, настоя Волен Сидеров.

Той призова за пореден път да се направи кръгла маса в парламента, в нея да участват  организации, хора от външно министерство, и да се разсъждава разумно какъв е пътят на България. „Иначе може да се окаже, че докато спим и се изненадваме от геополитическите събития, един ден просто тук територията ни ще си смени името, завърши лидерът на „Атака“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Косматия

    1 0 Отговор
    Таквиз кат теб друго и не очакват.
    Ти даже и го искаш!!!
  • 2 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор
    Като еде и пи на една маса с Тиквойко и с Литфиту ич не мислеше тъй напредничаво.Га свърши лапането обърна плочата,стана прозорлив и милеещ за Род и Родина.Имах някакви надежди с влизането му във властта на Сидеров,ама като се сдуши с герберите и с догановците стана ясно,че същото продажно мекере като тях.
  • 3 кучето шаро

    1 0 Отговор
    БОЛЕНЕ , БОЛЕНЕ ...............
  • 4 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Винаги съм го приемал като ексцентричен и краен. Сега не съм наясно - болен ли е , или здрав. Но той казва от парламентарната трибуна жестоки истини! Продължаваме да сме сиромаси, да плащаме всичко по европейски цени, а доходите ни да са смешни. Голяма част от населението живее в крайна бедност. И не му се вижда края!! Това първо! Второ: станахме донор на ЕС на качествена работна сила - страната обезлюдя. И трето: той казва : "....еврофондовете са по-малко от членския ни внос " И това ако е вярно / вече на нищо не вярвам/, за какъв чеп сме и в ЕС, и в НАТО.?? За да се зъбим на Русия и да служим за плацдарм на САЩ. !?!? Жална ни майка! Не на президента или политиците - те са си оплели кошниците!! Ами ние шараните.....?
  • 5 Kim Bu

    0 0 Отговор
    Е, поне не е като Бойко сиромаа, дето имал 32000 лв. спестени от заплата за пред хората, а пък иначе празнувал със заря 2-ят си милиард!
    Много ми се иска, да видя този див националист в действие като премиер, но жалкото е че няма кой да го избере!
    Истината е че всички ги е страх от него . . . . . .

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Kim Bu":

    Сидеров не е националист . Той е агент от Живковата команда и национален предател като останалите .
  • 7 Евлоги

    0 0 Отговор
    За съжаление лудия тук е прав . Защо иначе ще излиза Англия от лапачката .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове