Last news in Fakti

14 Юли, 2016 09:11 2 228 14

Ще има предсрочни избори, ако ГЕРБ не спечели президентския вот

  • бойко борисов-
  • предсрочни-
  • избори-
  • герб-
  • президентския

Вероятно ще има рокади в правителството, обяви още премиерът

Ще има предсрочни избори, ако ГЕРБ не спечели президентския вот - 1
Снимка: bTV

Ако ГЕРБ загуби президентските избори, веднага ще насроча предсрочни. Това обяви премиерът Бойко Борисов по bTV.

Той обаче отново не каза кой ще е кандидатът на партията му за държавен глава.

„Щях да го кажа още юни, но всеки ден ме питат: „Ще ставаш ли президент?”. Септември ще кажем кой ще е кандидатът”, заяви Борисов.

Той попита защо другите политически формации не издигнат лидерите си за кандидат-президенти и призова новият лидер на БСП Корнелия Нинова и лидерът на ДСБ Радан Кънев да се кандидатират.

Половете нямат никакво значение – българските жени по нищо не отстъпват на мъжете, ако има качества може да е мъж, може да е жена, отговори Борисов на въпроса дали кандидатът на ГЕРБ ще е жена.

Вероятно ще има рокади в правителството, обяви още премиерът и уточни, че първо ще информира за намеренията си за оптимизиране на работата на кабинета партньорите си от Реформаторския блок и Патриотичния фронт и след това те ще бъдат оповестени публично.

Дългът за АЕЦ „Белене” всеки ден нараства с 350 хил. лв.

Осъдени сме да плащаме за АЕЦ „Белене” и ще плащаме – всеки ден сумата нараства със 168 хил. евро, или 350 хил. лв. – заради лихви, обяви министър-председателят.

Той отново напомни, че условията по договора за „Белене” не са договаряни от ГЕРБ.

По думите му БСП два пъти е имала възможност да размрази проекта и да построи АЕЦ „Белене”.

Премиерът заяви, че сега загубите за България от проекта ще бъдат поне 3 млрд. лв. –пари, които са „потънали в един гьол”.

Борисов обяви още, че приема предложението на БСП за рестарт на проекта със стратегически инвеститор като протегната ръка, за да може да продаде реактора по-изгодно. Това би помогнало в преговорите с Иран, на които предлагаме реактора, който трябва да заплатим, намекна премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без парламент

    2 0 Отговор
    Тези като всички останали политици нямат наяждане!
  • 2 Изумен

    0 0 Отговор
    Май множко му дойдоха отговорностите на ББ. Доста несвързано и нелогично ми звучат някои от твърденията му в тази къса статийка. Например: 1. Каква е връзката между президентски и парламентарни избори? Може би е пропуснал урока, че трябва да има някакъв баланс между политическите сили, за да не се получават извращения, на които сме свидетели почти ежедневно. 2. По каква причина лидерите на партии трябвало да се кандидатират за президенти. Има ли друга причина, освен тази той да оправдае евентуалното си собствено участие в тях? Дори мисля, че непрякото участие на разните лидери във властта дава все пак някакви опции за разделение на властта, което по-скоро би било полезно за народа. 3. За нарастващия дълг дали само БСП има вина? А ГЕРБ няма нищо общо, така ли? И стига вече с този "гьол", защото и най-големите глупаци виждат дори само по ТВ, че в Белене, на огромна площ, са извършени огромни фундаментални работи. 4. Как така хем ББ приема предложение за рестарт и търсене на инвеститор, пък това щяло да помогне за продажбата на реактора на Иран? Това последното, съвсем ме забърка, а вас?

    Коментиран от #7

  • 3 онзи бе

    0 0 Отговор
    Не само ти. Доста други са забъркани в партийна пропагандна дейност.
  • 4 айде честито

    0 0 Отговор
    Истината е, че няма никаква алтернатива за упралението на страната, и едни и другите са маскари и са навързани, като свински черва, нито имат упраленски и какъвто и да е опит, нито имат знания и умения, нито им пука за държавата, искат само да си напълнят гушите и да топнат човките.
    Липсата на наказания и санкции пък ясно доказват, че са от една задруга, "Задругата на Мафията".
  • 5 айде честито

    0 0 Отговор
    Българската държавност и независимост приключва след 9 септември 1944г., от тогава до сега, всичко е само имитация на държава.

    Коментиран от #6

  • 6 Историк

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "айде честито":

    Май малко пресоли чорбата. По твоята логика може да се каже, че и след Аспарух няма държава...

    Коментиран от #8

  • 7 Johny

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Изумен":

    Народа избира президента, ако си избере ГЕРБ, ГЕРБ да е, ако си избере БСП ще е БСП...няма значение дали е по-добре да са от една или от различна партий народа е този, който избира. Съгласен съм и с "АЙДЕ ЧЕСТИТО" в момента няма политическа алтернатива и щом ГЕРБ само печели всичко, значи има за какво.
  • 8 айде честито

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Историк":

    След 9-ти България пада по съветска власт, избиват цялата интелигенция и си назначават техни кукли на конци, цялото управление се контролира от Москва и от КГБ!
    След перестройката си създадоха тоталитарна държава от нов тип, децата им си присвоиха икономиката и парите на държавата и си направиха, държава в държавата, реално номенклатурата получи това, което искаше, пари и власт.
    Сега положението е по зле и от соца, номенклатурата имитира капитализъм, чрез силови методи и лобиране в парламента, отделно България няма самостоятелна политика и е зависима от външни сили.
    Номенлатурата си присвои външнотърговските предприятия и източи спестяванията на хората за да изкупи не безценица и тези в държавата, в България няма реална пазарна икономика и конкуренция, няма върховенство на закона, няма и обективна правораздавателна система, всичко е ФАЛШ, само празни приказки, които вече не хващат декиш, защото на всеки му стана ясно, кой, кой е и с какво се занимава, това е в най чиста форма Фасадна Демокрация, която реално си е авторитарна държава, ето сега и партията е само една, Герб. Дори и да се смени някога, това няма да промени статуковото, защото капитала е в ръцете на червената номенклатура и да децата, върхушката.
    За това гласуването не променя нещата и няма наказания за извършените престъпления.
    Един най елементарен пример:
    Щом някой е източил 3 милиарда от Белене, защо няма наказани и присъди?
    Защо няма хора в затвора? Защо няма конфискация на имуществото?
    Ами КТБ? Там пак няма виновни и наказани.
    Това какво показва?
    Показва, че всички са едни и същи.
    "Гарван гарвана око не вади" е казал народа.

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "айде честито":

    Частично съм съгласен с анализът ти, но някои постулати ми идват в повече:
    Каква е била интелигенцията преди 44 за която толкова съжаляваме? Кога се е развила, къде, как? Дали пък е била нещо много по-различно от сегашното статукво? Справка Алеко Константинов и съвременниците му.
    Странно, но не и недействително е и другото:
    Как куклите, контролирани от Москва в един момент станаха контролирани от Запада и то без да има реална подмяна и сътресения. Казваш "червената номенклатура" и си прав, но всъщност това не е оцветена номенклатура. Макар и реални наследници на системата, сегашните нямат нищо общо с начинът на работа, развитие, забогатяване и изобщо съществуване с предците си. Системата няма нищо общо с тази в периода 44-89. Сегашните са капиталисти в най-дивата си форма и начален етап на развитие - далече от наченки на морал и интелигентност, без страх от закон дегенерати.
    В случая виновни не са комунистите и СССР, че са ни натресли кофти управници, нито Запада, че ги виждат какво правят и не ги поставят на мястото им. Виновни сме си ние, че също ги виждаме и при липсата на репресивни органи (които може би биха оправдали пасивността и страхът по време на социализма) нищо не правим по въпроса да ги разкараме насила. Друг начин няма. Няма меки, леки, цветни и т.н. псевдо революции, водещи до качествено нова среда без физическото унищожаване на старата (както се е случило след 44-та)...а това, за съжаление без външна намеса май не се е случвало мноооого отдавна в човешката история...отново предстои българският цунгцванг и избирателите сме на ход....айде честито на победителите! :)

    Коментиран от #10

  • 10 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Човека си е абсолютно прав в обобщението си (малко прекалява с "избиването на цялата интелигенция", но...) и не е важно какви е била "интелигенцията преди 44". Да, като четеш класиците остваш с впечатлението че не сме се променили въобще и сигурно е така. Но важното е, че като оставиш само една посока за развитие, лишаваш способни хора от обществото да се борят за вижданията си и по този начин в политиката остават само "съгласните", което не винаги е добро. Нещо като нарушаване на естветвения подбор в природата, само че в случая става въпрос за родните политици. Това е смисъла от плурализма - по-добрите да изплуват.
    А по въпросът ти за куклите - ами не са точно същите кукли, с годините си отсяха или пък си отгледаха тяхни (но пак тясно свързани със старите) най-безскруполни, нагли и прости кукли, които да им вършат работа в определени моменти и в замяна на това им пускат фандък от време на време - я еврофондове, я някоя оръжейна сделка, я да си затворят очите за разни извращения и т.н.
    И си абсолютно прав, че без сила няма да се отървем от тия кърлежи.
  • 11 Ник

    1 0 Отговор
    Преди малко прочетох в една чужда медия, че България е подписала меморандум за газопровода EASTRIN, чрез секретаря на министерството на Енергетиката Жечо Станков. В страницата на въпросният газопровод е записано, че е алтернатива на Южен Поток и има за цел да снабдява Балканите с газ. Газта ще се доставя от Русия... В страницата също е записано, че изграждащите се реверсивни връзки в България са част от този проект!
    Това на практика означава, приказките на този ХХХ за отстояването на Националния Интерес, великият хъб Балкан - всичко е една огромна и нагла лъжа!
    Означава, че Борисов изпълнява чужди заръки в противовес с Националния Интерес. - Тоест е Национален Предател!
    Чакам с нетърпение, тоя ХХХ да падне от власт, да бъде съден и да изгние в затвора!
  • 12 Goro Lafchi

    0 0 Отговор
    Проектът за газопровода Eastring започна след спирането на проекта "Южен поток". Целта му е да транспортира газ от Западна Европа към Балканите и да предоставя алтернативни доставки на газ от Русия, ТАНАП, Каспийско море, от Иран, Ирак, Египет, Израел и Кипър към Централна, Южна и Западна Европа.
    Именно с газопровода Eastring вероятно ще се захранва българският газов хъб.
    Хихихихихи, а знаете ли откъде ще идва газта от Западна Европа? Ами от Северен поток 1или 2,който е? И сега кой ви лъже? Май мякой бивш член на БКП прави на маймуни и обожателите му!
  • 13 Марио Ангелов

    0 0 Отговор
    Оставка!
  • 14 Ник

    1 0 Отговор
    Именно,
    Защо пък да печелим от транзит на 65 млрд. куб.м., като може други да го правят. Ще купуваме Руският газ от Западна Европа, а Азърския газ ще купуваме от Турция и Гърция- Пей Сърце!
    А още по- голямата далавера е да купуваме газ от нашите находища, която ще ни я продават чужди компании!
    По- добре да изхарчим 2 млрд. за саниране на "панелки" отколкото да ги вложим в собствената разработка на газовите находища. - 150 млн. евро за такива глупости нямаме!
    Ама пък има далавера! - Ще прибираме комисионна от около 1-2%
    Всичко е ОК!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове