11 Октомври, 2011 09:57 2 072 3

Прошко Прошков: Мръсните тайни на София не са една и две

  • избори 2011-
  • прошко-
  • прошков-
  • прошко прошков-
  • дсб
Прошко Прошков: Мръсните тайни на София не са една и две - 1
Снимка: БГНЕС

Мръсните тайни на София не са една и две, и като че ли са тайна само за тези, които трябва да се преборят с тях. Това заявява в ProИнтервю кандидатът за кмет на София от Синята коалиция Прошко Прошков.

По думите му под цветенцата, предизборно чистите улични платна, под безгрижните усмивки на управляващите, се спотайват нерешените проблеми на София – дупки, безстопанствени кучета, нефункционираща администрация, далавери със собствеността на общината. Всички тези неща, за които си говорим от 20 години, се третират като мръсни тайни, посочва Прошков.

Според него решението им е елементарно:

„Пълна прозрачност на управлението – електронна община, която освен, че ще улесни гражданите и бизнеса с подаването на документи, ще дава и пълна информация къде, какво и как се случва в общината. Публичен регистър на обществените поръчки, публичен регистър на общинската собственост, публичен регистър на всички решения и гласувания на общинския съвет. Всеки софиянец ще знае кой съветник какво е гласувал и защо. Сменям правенето на бюджет от системата copy / paste, която е в момента, с програмно, основано на дългосрочна визия, планиране и ясни приоритети. Така, чрез разумно планиране на разходите и прозрачност на всички процеси ще се освободят финансови ресурси за разрешаването на всяка една от мръсните тайни на София."

На въпрос как би описал с по едно изречение кандидатите за президент - Росен Плевнелиев, Волен Сидеров и Светльо Витков, Прошко Прошков отговаря:

"Росен Плевнелиев е поставен в ситуация, в която не иска да бъде.
Волен Сидеров е вреден за България.
Светльо Витков е авантюрист."

Цялото интервю четете в Probook.bg

Всеки който желае, може да зададе своя въпрос към Прошко Прошков.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Жоро Шушков

    0 0 Отговор
  • 3 ПЕТКО ПЕТКОВ

    0 0 Отговор
    както и тайните на политиците