Last news in Fakti

30 Юли, 2016 19:00 1 747 7

Кандидатът за президент на РБ – с евроатлантически ценности

  • кунева-
  • кандидат-
  • президент-
  • рб-
  • евроатлантически-
  • ценности

Той трябва да е човек, който може да каже "не" на непочтеността и олигархията, заяви Кунева

Кандидатът за президент на РБ – с евроатлантически ценности - 1
Снимка: БТА

Процедурата за избор на кандидат-президент в Реформаторския блок стартира. Във вторник започваме обсъждането на направените номинации. Това каза на брифинг в Русе Меглена Кунева, вицепремиер по европейските политики и институционалните въпроси и председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок. В Русе днес партията провежда заседание на Националния си съвет.

Спазването на срока за номинации е добра първа крачка в издигането на общ кандидат за президент. ДБГ се съобрази с общото решение кандидатът да не е от партийните среди, въпреки че имахме такава готовност, и подкрепихме 20-те интелектуалци, които издигнаха проф. Велислав Минеков, каза още Кунева.

Нужен е човек с ясни евроатлантически ценности, заявени без смущение, и с дясно-центристки профил. Човек, който може да каже "не" на непочтеността и олигархията, каза за профила на бъдещия кандидат за президент тя.  

Уважавам всяка кандидатура. Ще чуем номинираните, за да вземем най-правилното решение, добави Кунева.

За РБ и ДБГ отправна точка за всички политики е една стабилна и консолидирана Европа, което ще даде сили и на България. По наше предложение ИС на РБ прие декларация, която на пръв поглед изглежда препотвърждаване на очевидното, но смятаме, че е важно да се заяви, че стоим зад нашите позиции за НАТО и ЕС, допълни Кунева. 

Номинациите са 7 и сред тях са ген. Димо Гяуров и ген. Съби Събев, проф. Огнян Герджиков, Корман Исмаилов, Гроздан Караджов и Трайчо Трайков, проф. Велислав Минеков, който беше издигнат от група интелектуалци и общественици с открито писмо до всички лидери в РБ и ние предложихме да се обсъди тази кандидатура, обяви Найден Зеленогорски, председател на Предизборния щаб на Реформаторския блок и заместник-председател на ДБГ от РБ.

През целия август месец Предизборният щаб на РБ ще работи. Ще вземем участие в частичните избори в Балчик и Главиница и в още 15 села и се надявам РБ да постигне добри резултати като загрявка за президентските избори, каза още Зеленогорски.

Настимир Ананиев обяви, че в началото на септември със заместник-министъра на икономиката Даниела Везиева ще организират кръгла маса за безопасността на пътя Русе-Бяла.

Националният съвет на ДБГ взе решение за провеждане на конгрес на партията на 1 октомври 2016 година във Варна. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    0 0 Отговор
    тиа кандидатури нема да ги гласува електората ви,камо ли обикновенния избирател
  • 2 НИКОГА

    0 0 Отговор
    Под евроатлантически ценности разбирайте: да предпочита компанията на представители на етноси и имигранти (Уж) пред тази на пълноправните си сънародници (българи); да предпочита чуждата вяра, пред нашето Православно Христианство; да предпочита да гледа пред себе си многоцветни знамена, мъже облечени като жени, лигавещи се по улиците на Столицата; да застава зад еднополовите бракове и техните желания да осиновяват деца, понеже не могат да си направят, поради някои биологични причини; да бъде състрадателен към милите имигранти, които преминават толкова много граници, за да избягат от войната; да поставя нуждите на абсолютно всички, пред тези на собствения си народ; да се гаври, да се държи и да действа като пълен ненормалник с психически отклонения; И НАЙ- ВЕЧЕ, да бъде готов да изпълнява всяка заповед от всеки с повечко пари или власт, или потенциално враг на народа! Не знам за вас, колко сте с промит мозък, слепи, глупави, или просто не ви *бе за държавата, в която сте отглеждали, отглеждате, или Ще (ако успеете да свържете някак двата края)отглеждате децата си, но Аз за втори плевел НЯМА да гласувам!
  • 3 5677

    0 0 Отговор
    П....стко-к..венски трикове на хора без морал.
  • 4 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    докато думите за евроатлантически ценности звучат в българия като виц и налагащите морал са фенове на агент гоце и компанията българия ще бъде черна дупка в картата на европа.
  • 5 Пиф

    0 0 Отговор
    Кунева, какво означават "евроатлантически ценности"? като гледам какво прилагате и досега политиците на власт от БСП-БКП-СДС-ОДС-НДСВ-Евророма-ДПС-ГЕРБ-и останалите които са на постовете, никак не ми харесвате нито вие нито ценностите ви, а камо ли евроатлантическите ви ценности, да знаеш! ако това, което правите е евроатлантически ценности, аз съм вече върл противник на евроатлантически ценности. Приличат ми на гавраджийски джихадизъм, но по-малко кървав, и не по-малко геноциден към нас.... вярно не стреляте с пушкала към нас, но явно е "евроатлантически" геноцид към бижи народа. Което не означава, че харесвам БКП-КПСС-халифата ви, впрочем където ти и такива като теб си отраснаха на хранилка и пак са на власт и кокал. За мен няма евроатлантически и други ценности има или полезни за нас беге народа решения и дела или вредни. Вашите са вредни ама 99%. Щом е така, вот нот нито за вас нито за ГЕРБ нито за БСП и останалите ЛАПАЧИ на власт! трябва да ви разкараме дори и чрез избори щом продажниите ни ченгета и военни не искат да ви арестуват и осъдят, хайде страх ги е да ви разстрелят, но понне да ви бяха разкарали от власт, ала и затова не стават. Но пък си ви слугуват за заплатката и са щастливи. Ние обаче повечето хора се напатихме на вашите демагогии и не харесваме нито комунизъма ви, нито лъжепазарната ви олигархическо-монополнаи корпоративна "пазарна" икономика, нито самиите вас. за, което някой от вас и да спечели вота, съъс сигурност ще го дължи на хвърлени паари по такъв случай - знаем колко народ гласува за парички и със сигурност ще спечели "евроатлантически" властта. аз обаче не ви вярвам. И как да ви вярвам, като гледам ефекта от делата ви всекиидневно от десетилетия в живота? Пълен тоталитарен демлагогски геноцид е тук. я заверете нотариално конкретни неща, които смятате да направите политиците, с нотариален подпис и клаузата - ако не ги изпълним, си правим "сепуко", поелите обещанията! Аз това наричам политик, не като вас лапачите паразити. Какви политиц сте бе? Вие сте пладнешки разбойници до един горе бе! какви политици сте, като ни мотаете и пречите от десетилетия поне тук? Вие сте ни врагове бе. постъпи както описах и ще те вотна ако ми допадне написаното от вас! Ако ли не, разкарай се, аз повече идиот няма да ви бъда трамплин за кокал и власт! бих гласувал за човек с чест, справедлив, който отговаря с живота си за обещанията си. Защото с делата си, отравя или помага и на нашият живот. Вие най-често го смазвате поне досега. вие не сте такива.
  • 6 Пиф

    0 0 Отговор
    П.П.: Братья, както би казал Ботьев - Да вотираме ли партията на Българските жени? Искаме жени да ни оправят, не трети полови многополови лесбийки и геьове от всякакви евроатлантически партии и Сталинистки джихадисти и други! Искаме жени да ни оправят, не п...ли и лесбоски! ето, ние не сме нормална държава. като един от фактите за това заключение цитирам факта, че МВр е изпратило мъже полицаи на остров Лесбос да се занимават с имигрантите? А на остров Лесбос трябва да се изпратят само дами полицайки! какъв ще го търсят мъже, на остров Лесбос? Та това е прародината, след Вавилон, месопотамия, Финикия, Египет, Рим, .... на лесбийството. мъжете трябва да се борят само с жени, не с имигранти! затова са създадени мъжете, братья. А Куневица, голяма "демократка" се извъди бе? До вчера надъхани Комсомолски и БКП-партийни номенклатурки, сега изведнъж "евроатлантически" ценности запяха? как да вярваш на тия, които за власт и пари си променят възгледите? на такива доверие не може да се има. Един джихадист го знаеш - той трепе, за да натриса диктатура. И не можеш да очакваш друго от него. но от тия пребоядиисващи се тарикати на постовете можеш да очакваш всичко и най-често лошо... те се въртят и пребоядисват като хемелеони бе?
  • 7 мъжкар

    0 0 Отговор
    Четейки коментара на ПИФ това до някъде малко ме обнадеждава и ми подсказва че все още България е жива.Напълно вярно е това което си казала особено за Маймунева.Тая не се ли наяде вече толкова години баща и комунист дядо и комунист и покрай тях тя израстна със златан лъжица в уста на хранилка а сега тръгнала да говори за евроатлантически ценности.На днешния ден в нашата държава на фона на масовата емиграция ликвидация масов бандитизъм и престъпност както и целенасочена безработица и пълна агония ти да се изправиш пред медиите и пред гладния народ и да започнеш да говориш за евроатлантически ценности тове вече и НАГЛОСТ И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СПРЯМО НАРОДА.НЕ ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ ДА ТЕ ГЛЕДАМЕ КУНЕВА НИТО ТЕБ НИТО ОСТАНАЛИТЕ.Не искаме евроатлантически ценности искаме НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ЦЕННОСТИ които вие ни отнехте не говоря само за разбитата икономика и парите а за а за морала милосърдието гостоприемството чувството за дълг към род и родина все неща които ВИЕ ни отнехте!!!За вас само СЪД и затвор.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове