Last news in Fakti

2 Август, 2016 09:09 3 784 43

Моторист: Шофьорите на коли се дразнят, че сме преди тях

  • моторист-
  • шофьорите-
  • коли-
  • дразнят

Протест заради убит на пътя мотоциклетист

Моторист: Шофьорите на коли се дразнят, че сме преди тях - 1
Снимка: Нова телевизия

Мотористи излязоха на протест заради убит на пътя техен приятел - мотоциклетист, който загина вчера в столицата при неправилна маневра на микробус.

"Избиват ни по улиците като пилци. Казах на вашите колеги, че ще се готвим за война. Не виждам как ще се решат по друг начин нещата, освен с някаква сериозна демонстрация от наша страна", заяви по Нова телевизия участник в акцията. 

"Водачите на автомобили тотално не ни пазят. Много ги дразни това, че ние сме преди тях", допълни друг протестиращ. 

Сред най-честите си проблеми на пътя мотористите посочиха, че автомобили им отнемат предимството, не дават мигач,  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бичето

    2 1 Отговор
    Не дразним се че често правите рисковани изпреварвания.
    Аз до сега не съм виждал мотор да подава сигнал за изпреварване.
  • 2 ale

    3 1 Отговор
    КАрат бързо с неразрешена скорост тия моторджий . а този закон за нищо го нямат Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:
    1. да се движи успоредно до друго двуколесно пътно превозно средство;
    2. да управлява превозното средство, без да държи кормилото с ръка, както и да освобождава педалите, с които контролира превозното средство;
    3. да се движи в непосредствена близост до друго пътно превозно средство или да се държи за него;
    и колите не са за жалене и пътищата са твъде зле.
  • 3 трагедия

    3 1 Отговор
    Драги мотористи, моля научете се да карате нормално и да спазвате правилата като другите участници в движението и проблеми няма да има
  • 4 Гост

    4 1 Отговор
    А защо трябва да слушаме по цяла нощ рева на мотори по улиците? Предлагам да се забранят мотори след 22 4аса.
    Ина4е за 4овека много съжалявам.

    Коментиран от #9

  • 5 шофера

    4 2 Отговор
    Комплексарите с мотори карат, като ненормални и не спазват никакви правила, хубавото е, че малко по малко започват да го осъзнават, макар и по трудния начин.
    Аз почти не съм видял моторист да кара нормално, в дясната половина на пътя и с предвидената от закона скорост.
    Всички карат бясни в града, повечето на една гума, а по магистралата или на второстепенен път карат по средата на пътя и изпреварват между две срещуположно движещи се коли, изкачат изведнъж зад колата с бясна скорост и ми отнемат предимството все едно са собственици на пътя.
    За пореден път моторджиите показват наглост, като обвиняват автомобилистите за жертвите, които дават на пътя. Не само наглост, но и простотия, трябвало шофьорите на автомобили да ги пазят?
    "Ами мен кой ще ме пази бе?"
    Абсолютно нагли, комплексирани, простовати и неуки хора, качили се на скъпи мотори и решили, че царете на пътя, непрекъснато създаващи ситуации, в които застрашяват техния живот и живота на хората в другите МПС - та.
    Купил си мотора Ганьо, дал един куп пари, купил си скъпи дрехи, сложил маската, каската и вижте ме, какъв патрон съм, карам бързо и съм голям смелчага, истински мъж.
    Да продължават с подобно поведение и ще продължават да ревЪт, като вдовици за х..!
  • 6 КОНАНВАРВАРИНА

    3 1 Отговор
    ВСИЧКИТЕ МОТОРИСТИ КАРАТ С ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ- ПОСЛЕ АВТОМОБИЛИСТИТЕ НЕ ГИ ПАЗЕЛИ!!!

    КОЙТО, КАКВОТО ТЪРСИ - ТОВА НАМИРА!
  • 7 гост

    2 1 Отговор
    Ало мотористите не се сърдете че не ви пазят защото вие така шофирате че правите на пук на останалите участници в движението....когато сте повече от един мотор така карате че не позволявате никой да ви изпревари и едва ли не само вие сте на пътя, и някои ако ви закачи докато извършва манерва падате защото сте на две колела....сами сте си виновни за това отношение към вас.
  • 8 nema nervi

    3 1 Отговор
    "ще се готвим за война" !!! абе на тия насрещния вятър съвсем им е отвял мозъците. Как да опазиш някой , който не може сам да се опази, кара агресивно, демонстративно и постоянно създава предпоставки за ПТП!?
  • 9 шофера

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Живея на главна улица и всяка вечер, като минават през центъра на града форсират моторите, нарочно да гъзареят. Един пък ненормалник поне 10 тина пъти минава покрай нас на задна гума. Особено нагли са, когато са в група, тогава едно форсиране, въртене на гуми, задни гуми, лудница, а пък ако има и мацки наоколо се побъркват.
    Комплексарщина и беззаконие, това е, липсата на възпитание и култура, което се вижда и от поведението им на пътя.
  • 10 666

    2 0 Отговор
    Често са ме застигали групи мотористи извън града и винаги са спазвали дистанция, давали са мигач, спазвали са ограниченията на скоростта и всички правила за движение по пътищата. Май проблемът е в тези, които нямат парички да си направят разходка извън града, а слагат гориво за 2 лв. и обикалят махалата като луди. Рязане по светофари, гонки по прави отсечки и то все в центъра на градовете. Зер да ги видят момите кви са левенти.

    Какъв е случая тук, можем само да гадаем. Отишъл си е завалията. Все пак да не слагаме всички мотористи под един знаменател. Нито всички автомобилисти под такъв. Това за войната да го прескочим. Смешно е, но предполагам е казано в състояние на афект.

  • 11 Дженев

    3 0 Отговор
    Напротив вие дразните шофьорите.Признайте си ,че закона и правилника са последното нещо което ви интересува като седнете на моторите.Най непредвидимите участници в движението сте вие.Бивш моторист съм не мразя никого,но тия безумия и арогантност от страна на двуколестните просто минават всяка граница.Нито в закона нито в правилника пише че трябва да се кара на слалом,да се спреварва от всички възможни страни без оглед на забрани и прочие.Ако си карате в колоната със сигурност няма да има толкова"избити", пък и другите водачи предвиждат и тогава могат да ви пазят.В другите своеволия вие си носите отговорност.Мисля ,че КАТ нехае за безобразията и това е по- големия проблем.Извинявайте колеги ,нямам лоши чувства към вас,но стегнете и вие.
  • 12 гост

    4 1 Отговор
    Ало мотористите не се сърдете че не ви пазят защото вие така шофирате че правите на пук на останалите участници в движението....когато сте повече от един мотор така карате че не позволявате никой да ви изпревари и едва ли не само вие сте на пътя, и някои ако ви закачи докато извършва манерва падате защото сте на две колела....сами сте си виновни за това отношение към вас.
  • 13 nemoje taka

    3 1 Отговор
    ПОСТОЯННО КАРАТ С ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ Х2 И ПОВЕЧЕ ,НО ОРГАНИТЕ НА РЕДА СЕ ПРАВЯТ ,ЧЕ НЕ ГИ ВИЖДАТ! ЦАПАТ СИ НОМЕРАТА-ВСЕ ЕДНО СА КАЛНИ! ПОВЕЧЕТО ВДИГАТ СТРАШЕН ШУМ!
  • 14 киро

    3 0 Отговор
    Как да пазиш , които от 0-100км/ч са за 2секунди и за тях не важи ограничението на скоростта !
  • 15 шамра

    3 1 Отговор
    Познавам много мотористи,когото и тях да удариш /с шамар/ няма да сбъркаш.
  • 16 Хитряги

    2 1 Отговор
    Мърлят си номерата за да не може да ги снимат. Видях го един как си маже с грес номера и после мята пясък ,докато не се вижда нищо.
  • 17 Гост

    3 0 Отговор
    Тези дни ми се наложи да пътувам.Около Дупница гледам срещу мен се движат група мотори ,заели целият път от банкета до осовата линия плътно.А единия от тях се движи срещу мен на поне метър навътре в моето платно.Аз естествено свих към банкета да му дам път,щото не съм убиец,а и си харесвам автомобила ,и не искам да го виждам смачкан от мотор. Въпроса е какво има в главата на този малоумник,че се движи по платното,като пилотен автомобил,на министерски кортеж.И дали всеки път ще разчита на толерантността на движещите се срещу него автомобили. Дано господ да му даде здраве и дълъг живот, но и не искам да не съм на мястото на неговите близки.
  • 18 Гоуст

    3 0 Отговор
    Пазете моториста! Това може да са вашите бъдещи органи
  • 19 ДЯДО

    5 0 Отговор
    Пази моториста !?!?! Случи ми се моторист слаломирайки да ми се напъха буквално на по малко от метър пред колата набивайки спирачки, направо си го виждах размазан. Бесен извиках през прозореца *пази моториста, как да те пазя като ти сам не се пазиш* в отговор получих репликата *искаш ли да сляза и да ти избия зъбите ,а..* Е пазете си зъбите не моториста.
  • 20 Красимир Гайдаров

    2 0 Отговор
    Преди време пътувам за Милано по магистралата и ме возят в едно VITO. Шофьора заковал на 130 и изпреварваме мотоциклетист. О небеса - къде в България това може да се види . Там за моторите било 120 на магистралата и се спазва. Питам шофьора това изключение ли е, а той казва , че така се кара. Глобите солени, в Милано няма да чуеш форсиране на двигатели. Ако бръмчи над нормата се спира от движение на момента. Просто няма място за шикалкавене. Ако карат нормално можеш да го видиш и да го пазиш, но ако идва към теб /или зад теб/ със 150 нямаш нормалното време за реакция. На първо място трябва мотористите сами да се пазят и да карат нормално.
  • 21 гост

    3 0 Отговор
    Няма как да ги пазим, ако те не се пазят сами. Вярно е, че се отнема предимство и не се пуска мигач - масова практика. Но мотористите и те не пускат разчитайки, че са по-бързи в маневрите си от колите, дори една значителна част нямат мигачи! Другото е, че повечето мотори са извън техническите изисквания: фарове, мигачи, номера, стопове, а мотористите най-много да слагат каска, с цялостно предпазно облекло са малцина. Повечето мотористи разчитат на бързината и карат на зигзаг измежду колите или пък с любимото каране по осовата. Колко пъти всеки е преживял покрай него да премине мотор с 200км/ч по осовата и да изтрещи изведнъж, което стряска все пак. Когато двуколесните се движат бързо тогава не може да изискват от другите да ги пазят, един поглед в огледалото преди маневра на кола е ок, мотор не се вижда или е далече, и означава ли това, че трябва да седим и да гледаме в огледалото колко бързо се приближава, защото той може да се движи с 2,3 пъти по-висока скорост от останалите участници.
    И аз съм карал преди, но пътищата не са за спортни мотори, твърде много ями, пясък и некадърни водачи има, за да се насладиш на карането и си е чиста проба късмет да се прибираш невредим.
  • 22 Бидона

    3 1 Отговор
    Вместо да правят протести да започнат да карат много по внимателно и бавно!Повечето от тях нямат достатъчно умствен багаж за да преценят какво правят със себе си!Никой не им е виновен,че карат прекалено бързо и са най честите участници в ПТПта!Мисля ,че и полицията трябва да се заеме сериозно с тях и да започне хайка скорост за мотористите която да продължи поне 2 години!Всеки моторист заловен с превишена скорост за 2 години без книжка и после наново шофьорски курсове!Само това може да ги озапти малко донорите!

    Коментиран от #23, #27

  • 23 Хитряги

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Бидона":

    И да им вземат книжките пак ще карат с изцапаните ,или подвити навътре номера.
  • 24 Пиф

    1 0 Отговор
    Не ъви завиждам честно... минавайте, карайте, ако щете на една гума! Само не правете ПТП-та и не ни правете задръствания, че ми втръсна заради гламави човеци да вися по тапи и да газя стъкла с гумките... Защо да ти завиждам бре? То е ясно, че мощните мотори имат по-добро ускорение от автомобила. А и къде да бързам, рано или късно всички ще се возим на Мерцедес...сещаш се ония катафалките и поп или някакъв подобен ще ни опява... закъде да бързам, то и без това ще умра като не очаквам, че защо да бързам? Аз преди отидох да се давя на Стамболийски, но водата бе толкова сту3дена, че плавах, плавах и взех, че от студ преплавах 1.3 км по ширина до другият бряг. И като излязох видях колко е ужасно да умреш просто от студ.... И се върнах обратно плавайки. ей тъй става - речеш дас е удавиш и то на брега ще стане? Щото като излязох и пих едно безалкохолно, от умора буквално се задавих глътнах накриво и щях да се удавя наистина... Защо да ме дразни, че ме изпреварвате? Напротив, колкото по-малко народ има зад мен ми е по-добре - няма кой да ме притиска и си пускам музичката и си карам с кеф. Вървете си, бързайте си, ич не ми дреме!
  • 25 Пиф

    3 0 Отговор
    Момчета, не можете да ме упрекнете! И с колата и с байка винаги ви давам път.... Даже с байка Драга карам плътно вдясно, за да не ви препречвам пътя. А вие се сърдите? Край мен минават с по над 120 км в час мотори, но хич не им завиждам...като гледам какви са ни пясъчливи пътищата мен ме е страх с коила да карам със 120, че с мотор ли? Карайте си! Но огледайте колко паметни плочи по пътя има на загинали мотористи! От висока скорост и опясъчаването е, да знаете! Не, защото не ви давам път, а от височка скорост и пясъчливи местенца.
  • 26 Петко

    2 1 Отговор
    Наглички са. Време е да се разреши да се стреля с малколибрено оръжие по мотоциклетисти със срязани ауспуси. Няма начин да стават грешки - чуват се от километри и с нищо не могат да се сбъркат.
  • 27 Бай Хой

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Бидона":

    Преди две седмици при престрояване за малко един да влезе на пасажерската седалка до мен, беше просто малоумно! Тръгнах да се престроявам в ляво, поглеждам- чисто, пускам мигач и тръгвам. В същтия момент се оказа че засичам моторист и едва не катастрофирахме... а той келеша се засвиаткал по булеварда вероятно е сменил лентите и после ми жестикулира едва ли не, аз съм му виновен, не съм бил гледал. Е.аси наглоста! Крият си номерата, никой не ги гони, а като стане някоя тъпотия се почват протести, шествия ит.н. Сигурен съм, че има нетолерантни шофьори аз примерно в задръстване винаги се дърпам за да имат място мотористите, сто пъти по-маневрени са естествено няма смисъл да кибичат при условие, че се измъкват за секунди при зелена светлина. Разберете ме обаче правилно ... не ми се лежи заради нечий келешлък!
  • 28 À la guerre comme à la guerre

    2 0 Отговор
    "Казах на вашите колеги, че ще се готвим за война"
    И как, ще я спечелиш тази война ве батка !? Магаре срещу слон, 200 кг с/у 2 тона. Познай от раз?
    Няма, какво да реват мотористите, голяма част от тях карат, като лумпени изпреварват неочаквано и се мушкат м/у колите. Когато почнат да карат със светлоотразителни жилетки, както е по белите държави, да се движат на 2 гуми вместо на една, да спазват правилата за движение особенно тези за скорост и изпреварване тогава, ще почнат и да ги виждат !
    Иначе че има шофьори кретени на четириколесни - има, но те са опасни не само за мотористите, ами за всички !
  • 29 гостенче

    2 1 Отговор
    А каква е причината, да са преди нас ?
    Може би карането по осовата линия ? - АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО
    Може би минаването между колите по задръстванията? - АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО
    Можеби желанието да се кара със средна скорост 100км/ч в населени места? - АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО
    Можеби желанието НА ВСЯКА ЦЕНА да са преди нас, че сигурно им пречиме да се реят по пътищата както желаят ?

    Нещо не разбирам в крайна сметка кой се дразни ? Ние, които си караме до голяма степен в реда на нещата или ТЕ, които не спазват и 5% и закона за движение по пътищата (Спазват се единствено светофарите защото при сблъсък им е ясно кой си заминава)
  • 30 някой

    2 1 Отговор
    Абе този моторист с колко се е движел като е загинал? Понеже ограничението в града е 50 км/ч и ми е интересно дали го е спазвал. Като се движат с превишена скорост изкачат от нищото и другите водачи ги виждат в последния момент, когато вече е късно. От своя страна мотористите все обвиняват останалите, че им се пречкат на пътя, но така е като карат като бесни, а и все пак нямат ексклузивни права на пътя., че все другите да се съобразяват с тях.
  • 31 Джаро

    2 0 Отговор
    Тогава и ние да се готвим за война. Щото ми писна от ненормалници, които карат заели цялата лента сякаш са с габарити на кола и не дават да ги изпревариш. Бой по кратуните на такива. И на онези, които си форсират гадните двигатели и по нощите. Тях не им пука за другите хора, за майка с деца, за възрастни - пък искат после да ги пазят.
  • 32 еяв

    2 0 Отговор
    Няма моторист спазващ правилата за движение по пътищата. Не говорим за неща като форсиране на мотор с изкормен ауспух с 2-3 през нощта. Изпреварват между колите и дори отдясно и очакват да ги пази някой освен господ?
    Силно се съмнявам да им стиска да се води война. Дори само един да започне да ги ловиува ще настане голяма сеч.
  • 33 гост

    2 0 Отговор
    Карат с над 200 по бул. България , околовръстно ,Черни връх и др. и никой не реагира. КЪДЕ Е КАТ? За какво плащаме данъци? После ние сме виновни ,като се блъсне някой в нас и се започва ходенето по мъките ,именно защото КАТ НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА! КАКВО Е ТОВА ФОРСИРАНЕ И НАДБЯГВАНЕ ДЕНОНОЩНО?!
  • 34 onq s konq

    0 1 Отговор
    Много се дразнят мотористите като настъпа гаста на бавареца и те потънат в пушек зад мене ама какво да правиш
  • 35 гост

    1 0 Отговор
    Когато КАТ започнат да гонят и спират моторджиите, тогава ще се оправят нещата. Един скутер с отворен ауспух вдига повече шум от кръчма. Какво му е нормалното да трещят посред нощите? Малко са възпитаните мотористи, бил съм преди такъв и е нямало никой, който да ме научи как да карам възпитано, напротив. Разбирането е като се види права отсечка да се дава газ и да се кара колкото може. Но КАТ трябва да започнат да конфискуват МПС и да налагат солени глоби, инак не виждам как ще се оправи ситуацията. Много от т.н. мотористи имат само мотора, нямат пари за гуми, обслужване или пък облекло. Ако им го отнемеш ще ги жегне и ако искат пак да карат ще внимават повече. Омръзна ми от гонки, високи скорости и паметници по завоите, затова не се качвам повече, пострадах веднъж от лош път и то със 70км/ч, не ми се мисли ако бяха повече.
  • 36 гост

    2 0 Отговор
    Ами като са се събрали КАТ спокойно може да мине и да им замери шума на великите мотористи. На Запад като мине мотор не се чува, имат си редовни ауспуси, а спортните са само за писта. Нашата полиция няма пари за по един уред за 50лв, не могат да пишат актове за шум, понеже викат: нямаме с какво да го мерим. Не търсят мотористите за нередовни номера, става няой борсук на 18 и му купуват мотор със 100коня, с изтъркани гуми, течащо масло и неработещи амортисьори , после защо станал инцидента, ами как няма да стане. Който има малко акъл няма да вземе на детето си мотор, 18г го гледаш и после да го качиш на нещо, на което се возиш по шорти с 150км/ч?
  • 37 ГОСТ 22

    1 0 Отговор
    Нямам намерение да ви пазя, малумните ви глави така и не разбират, не аз трябва да ви пазя, пазете се вие, докато всички сте големи разбирачи и карачи ще мрете.
  • 38 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Моторджиите са най-често млади момченца или чичаци в критическата, които се опитват да върнат младостта. Еднакво дразнещи са като бакшишите и също като тях са страхливи когато са сами и се оакат докато слезеш да ги питаш кво искат ги няма вече, но няколко ли са се почва едно фучене удряне по колата, чупене на огледала и т.н. като изпреварвате отдясно с 200 пак ли ние сме виновни, досега само чужденци моторджии съм виждал да дават мигач, нашите не знаят какво е това, или изпреварване на камион на двулентов път докато той изпреварва, после като ги събират от канавките без глави и крака близките им реват.
  • 39 Пука ми

    2 0 Отговор
    Така е, защото в тая държава има една камара органи, дето не знаят, че са органи.
    Като му качат мотора 2 год. на трупчета за замазани номера, великия късопишковец ще се замисли.
    Що за наглост е да претендираш за толерантност към нарушенията, които вършиш.
  • 40 Бат Саше

    1 0 Отговор
    Карайте си с ограниченията бе, приятели мотористи. Почти невъзможно е да те утрепе някой ако караш с 50 в града и то зад колата пред теб, а не по средата, между двете платна. А изънградско с 90 и в дясната част на платното пък хептен няма кой да ви убие. Ама ограниченията не ви допадат нали? Е, да би мирно стояло, не би чудо видяло!- са казали хората още преди моторите да съществуват. В краен случай, когато сам не цениш и не пазиш живота си, другите ли зорлен да ти го пазят?...

    Коментиран от #41

  • 41 ПРОСТОТИЯ

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Бат Саше":

    зорлем
  • 42 МАК

    1 1 Отговор
    Никаква толерантост към тия!!докато не се научат да спазват правилата и дасе съобразяват и да карат със скоростите които горе долу и колите карат и не лавират опасно като пръднал в рейс тогава ще проявя толератност! а за тия със изкормен аспух дето реват искам да се наказват строго със глоби и да им се спре от движение мотора докато не го направят както трябва!!наколко пъти такива идиоти сами минавали покрай мен с колата и после ухото ме е боляло 2 дена!!

    Коментиран от #43

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове