14 Октомври, 2011 11:18 7 121 0

Спортен празник за деца с увреждания в неделя

  • спорт-
  • деца-
  • увреждания-
  • деца с увреждания-
  • спорт за всички

Детски спортен празник за деца с увреждания ще се проведе на 16 октомври от 10 до 14 часа в клуб за фитнес и спорт „Fit Kids” в ЖК „Изток“, ул. „Фредерик Жолио Кюри“, бл. 87 (на ъгъла с ул. „Антон Чехов“). Организатори са Национален алианс „Усмихни се с мен", kidssports.bg и спортният център.

Мотото на празника „Спортът е за всички!” припомня, че специалните потребности на децата не са пречка те да спортуват и да се забавляват в играта. Целта на празика е и да покажем колко важни са ежедневните спортни упражнения за развитието на мускулатурата и подобряване на общото физическо и емоционално състояние на децата с увреждания, споделят ентусиазирано инициаторите. И най-важното – да прекараме заедно един весел ден, изпълнен с емоции, игри и усмивки, допълват те.

Двигателната рехабилитация от най-ранна детска възраст е много важна за пълноценното развитие на всяко дете, особено за децата със специални интелектуални потребности и физически увреждания. Движението им дава възможност да общуват и да опознават заобикалящия ги свят. Моят син се роди със силно изразен понижен мускулен тонус. Наложи се да започнем с ежедневна двигателна рехабилитация още от третия месец след раждането му, за да може да се развива адекватно за своята възраст. Днес той е на 3 години и обича да плува, споделя Валентина Николова – майка на дете със Синдром на Даун.

Малките спортисти ще бъдат възнаградени за своите спортни постижения с подаръци осигурени спонсорите.


Национален алианс „Усмихни се с мен" е национално обединение на родителите на деца с увреждания, чиято мисия е децата и семействата им да получат реален шанс за интеграция и приобщаване в обществото.

„Fit Kids” „Fit Kids” e детски спортен клуб за деца от 1 до 12 години. Усилията му са насочени в подпомагане на децата към един нов здравословен начин на живот, пълни с енергия и желание за успех в живота.
Информационният портал kidssports.bg обединява спортни школи и клубове в цялата страна. Създаден е да улесни родителите и децата в намирането на подходящ спорт и да превърне движението и игрите в ежедневие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА