Last news in Fakti

9 Август, 2016 12:34 4 345 4

Бомба "цъка" на Лъвов мост

  • лъвов мост-
  • бежанци-
  • мигранти

Положението не е никак добро, особено последните 6 месеца става направо нетърпимо. Животът в района, бизнесът в района, спокойствието е блокирано

Бомба "цъка" на Лъвов мост - 1
Снимка: bTV

Агресия, мръсотия, беззаконие и страх носи със себе си струпването на стотици имигранти в района на Лъвов мост в София, жалват се живеещи в квартала, известен днес като "Малкия Бейрут", съобщава бТВ.

Търпението на хората е изчерпано и в прав текст някои от тях заплашват, че ще прибегнат до саморазправа, ако те или техни близки станат жертва на посегателство.

По улиците са предимно млади мъже от Афганистан и Ирак, които се надяват да стигнат до Западна Европа. Повечето разполагат единствено с дрехите на гърба си. Някой живеят в квартири за 15 лева на вечер. За най-бедните обаче нощта е под небето, спят в парковете.

Разказват, че са били бити от полицията и че условията в бежанските центрове са още по-лоши – а и освен това ги забавят по пътя им към по-богатите западни страни.

Собственици на хостели разказаха пред bTV, че има хазяи, които печелят добре от настаняването на нелегални имигранти.

Според началника на Охранителна полиция към СДВР комисар Борислав Муеров повечето от мигрантите в центъра на София имат статут, но и по отношение на тях има по-сериозни мерки.

"Криминогенната обстановка в района не е голяма. Съвсем нормално е струпването на такава група хора да поражда страх у живеещите в района", коментира той. По думите му не са получавани сигнали за агресия срещу жени.

Музикантът и член на Изпълнителния съвет на политическа партия "Глас народен" Петър Петков живее в квартала и вижда нещата по-различно от картината, отразена в официалните сводки на МВР.

"Положението не е никак добро, особено последните 6 месеца става направо нетърпимо. Животът в района, бизнесът в района, спокойствието е блокирано", коментира той.

По думите му след 2 следобед на спирката на Лъвов мост се събират нелегални имигранти, които тормозят минаващите и агресивно налагат религията си: "Когато видят жена с голи рамене, с голи крака, те я нападат". В същото време, даже пред сградата на Паспортна полиция има стоянка на нелегални таксита. Жените ходят на групи, не смеят да минат сами, защото там е пълно с нелегални, които ги закачат. Само преди два дни ми се наложи да помогна на една жена. Друга жена, която е на 65 години и е шивачка всеки път, когато се прибира моли клиент за я изпрати, защото са я заплашили, че ще й прережат гърлото като е отказала да им шие дрехи без пари", каза той.

"На Лъвов мост положението е изключително нетърпимо и ако стане по-сериозен инцидент с живущите... Ако ще започне гражданска война, ще започне от там. Познавам мъжете от района – ще пострада нечия майка, жена или дъщеря и Динко от Ямбол ще изглежда като първокласник", заяви Петков.

Според него полицията и жандармерията не трябва да допускат събирането на големи групи чужденци.

В същото време, обаче, Лъвов мост е точно в "Златния триъгълник" на три районни управления и, по думите на музиканта, през годините униформените са идвали предимно, за да събират рушвети.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 0 Отговор
    Почти всяка вечер там стават побоища, било то между софиянци и емигранти, било то между емигранти и таксиджии, било то помежду самите тях. Там трябва да има постоянен патрул, вече не се виждат много българи там особенно вечер, вероятно заобикалят усърдно района. Според мен там е отвратителен район и то на централна част от столицата, допускането от полицията значи само едно: това им е солидна хранилка.

    Коментиран от #2

  • 2 Пиф

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Б.Б.: - "Градим България! Време е! С ГЕРБ, сме по-силни!" ... Явно това е градежа на Българията - ченгеджийница и политици и олигарси на хранилка, а стадото булгерън към гробищата или в емиграция и евтини работничета? БСП са същите, за ДПС и останалите то се знае.... Впрочем тук на село в с. Тулово има нов стадион. Празен. Хвърлиха се луди пари, колко ли са откраднати покрой проекта не ми се мисли? Но стои празен... Нов, ограден.... А когато поисках 250 000 с план за да построим нов модерен овчарник на село, от А-Я, бюрократките в БТ ме пратиха да се регистрирам в друга област, да съм чакал 5 месеца и тогава да ида при тях за да ме пратели на консултант...? Ей такива смотаняци с манията за величие, а са стотици хиляди на всякакви постове и партии ни разсказаха играта. честита ви послушна военна ченгеджийница на мафиотите и загиващ народ! майната и на тая държава, тя не е българска нито е Бълргария1 не заслужава и да я мисля! Да живеят почтенните българи пожелавам, да са живи и здрави, а на боклуците - смърт! няма по-справедливо нещо от древността и досега, но често не е така. даже и змията лилава убива добри хора, а спасява зверове. Нали и тя вашият префукан Господ е животно, та може ли да е различно? но един ден ще бъде смазана по мутрата и ще се обърнат нещата. но засега я духат, които не трябва и печелят също, които не трябва повечето пъти.
  • 3 РОДОЛЮБЕЦ

    1 0 Отговор
    Не е само на Лъвов мост,а цяла София е залята.
    Няма такава държава като нашата с толкоз продажни управници,за пореден път се доказва.
    Бежанците не искат да остават тук,обаче ние ги задържаме на границата на ИЗХОД от страната и си ги държим тук.
    И строим бежански центрове в Столицата си.

  • 4 Коки

    0 0 Отговор
    Незабавна гражданска война!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове